2012. január 21., szombat

Harmadik nekifutásra Dean Winstanley-nek is sikerült

A harmadik - egyben utolsó előtti - játéknapon Dean Winstanley, Jeff Smith, Adrian Gray és Andrew Gilding vívták ki a PDC-beli játéklehetőséget 2012-re és 2013-ra egyaránt. Peter Manley ismét csak a második fordulóig jutott, így már csak egyetlen esélye maradt, hogy bekerüljön a PDC-s mezőnybe. A vasárnapi az utolsó lehetőség mindenki számára, de a négy közé jutottatokon kívül az összesített rangsor első 24 helyezettje is megkapja a Tour Card-ot.

A harmadik játéknap összes eredménye a PDC oldalán tekinthető meg.

Dean Winstanley roppant boldog volt, hogy végre sikerült elérnie célját, és eljutott a legjobb négyig, ahol véget is érnek a napi versenyek, hiszen mind a négy játékos megkapja a Tour Card-ot. "Mindenki, aki úgy vélte, hogy egyszerű dolog lesz megszerezni a Tour Card-ot, jobb ha ezt még egyszer átgondolja, mert ez egyáltalán nem volt könnyű. Az utóbbi néhány év során sikerült hírnévre szert tennem, de ez most egy új kihívás és szeretnék jól szerepelni a PDC-nél is. Nem állítom, hogy major tornákat fogok nyerni, de az a célom, hogy egy éven belül bekerüljek a legjobb 32-be."

Ugyanezen a napon egy kanadai úriember, Jeff Smith is elérte ugyanazt, mint Dino, csakhogy míg ez egyiküktől határozottan elvárt volt, addig az észak-amerikai versenyzőtől ez óriási meglepetés: "Ez szinte hihetetlen! A könnyek kerülgetnek. Egész életemben erről álmodtam. Kipróbáltam már magamat a kanadai PDC tornán korábban, hogy lássam, mit is tudok, és egy ilyen verseny során tavaly augusztusban döntöttem el, hogy részt veszek ezen a kvalifikációs sorozaton. Szeretnék annyi versenyen részt venni majd, amennyin csak lehetséges, remélem sikerül ehhez szponzort találnom. John Part szereplése óriási motivációt jelentett, és klassz lesz vele együtt szerepelni a PDC-s tornákon az egész év során."

Mint tudjuk, Kanada lesz Magyarország ellenfele a február eleji World Cup of Darts-on, ahol még nem a most sikerrel szerepelt Jeff Smith, hanem Ken MacNeil lesz John Part társa. MacNeil egyébként szintén részt vesz ezen a kvalifikációs sorozaton, ám eddig egy első-, majd két második fordulóbeli verséggel egyelőre távol áll a Tour Card-tól. Bár érdemes megemlíteni, hogy az előző napon az első fordulóban épp Jeff Smith-t győzte le, ám hosszabb távon - mai sikerével - mégis utóbbi játékos került jóval kedvezőbb pozícióba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése