2012. január 18., szerda

Ted Hankey elfogadta a PDC-s Tour Card-ot

Ted Hankey köszönte szépen a lehetőséget, melyet a világbajnoki elődöntőbe kerülésével vívott ki magának, és bejelentette, hogy elfogadja a PDC által két évre felajánlott versenyzői kártyát. Ezzel ő már a jövő hétvégi benidormi idénynyitóra készülhet, míg kétszáznál is több játékos - köztük Peter Manley és Andy Fordham is - a csütörtöktől-vasárnapig tartó kvalifikációs sorozaton próbál meg Tour Card-ot szerezni magának.


Összesen 128 Tour Card kerül forgalomba a 2012-es esztendőre is, melynek jelentősége elsősorban a szigetországi versenyeken van, azokon biztosít indulási jogot a kártya birtoklása.

A kártyák felét a világranglista első 64 helyezettje kapja, míg a tavalyi kvalifikációs sorozatból további 20 játékos jogosult még az idén is rá. Hárman az ifjúsági ranglistáról, míg Ted Hankey a négy BDO-snak felajánlott egyik kártya elfogadójaként kapnak Tour Card-ot. A maradék 40 hely szerezhető meg a hosszú hétvégi kvalifikációs sorozaton, melyen minden nap az első négy jut kártyához (összesen 16-an), míg további 24-en a selejtezősorozat eredményei alapján kialakult sorrend szerint lesznek még boldog kártyatulajdonosok.

A Tour Card-ért versenybe száll sokak mellett Peter Manley, Andy Fordham, Les Wallace és Alan Warriner-Little is, csakúgy mint a (még) BDO-s különítmény: Dean Winstanley, Tony és Steve West, valamint Stuart Kellett is.  

A 43 esztendős Hankey, aki 2000-ben és 2009-ben lett világbajnok a BDO-nál a következőképpen kommentálta a váltást: "Izgalmas időszak ez a számomra, hiszen egy új fejezet kezdődik a pályafutásomban. 15 nagyszerű évet töltöttem a BDO-nál, melyért hálás vagyok nekik, de itt az ideje a továbblépésnek. Egy nagyszerű lehetőséghez jutottam most, alig várom, hogy játszhassak már Benidorm-ban a következő hétvégén."

1 megjegyzés: