2012. január 19., csütörtök

PDC European Tour 2012 - a kvalifikációkról

Közzétették a 2012. évi PDC-s európai versenysorozat kvalifikációinak rendszerét is, amely sajnos egyáltalán nem tűnik kedvezőnek a magyarok szempontjából, különösen a tavalyi remek lehetőséggel összehasonlítva a közeli, wiener neustadt-i torna kapcsán. Bár van lehetőség kijutni az Austrian Open-re, ám ehhez először Németországba kell elutazni és a kvalifikációt sikeresen megvívni.


Amint arról korábban már lehetett olvasni a Dartsvilágon, egy teljesen megújított formában kerül lebonyolításra az öt állomásból álló 2012-es európai versenysorozat.  A dátumok, helyszínek és a résztvevők száma (64-es tábla) már akkor ismert volt, ezúttal a selejtezők szisztémáját is nyilvánosságra hozták.

E szerint 32 játékos a világranglistán elfoglalt helyezése alapján jogosult a részvételre (minden torna előtt van egy pontosan meghatározott dátum, és az azon a napon érvényes ranglista a mérvadó), további 32 helyre pedig a selejtezőkből lehet bekerülni.

A selejtezők 32 helyét pedig a következők szerint lehet megszerezni: minden versenyre lesz egy angliai selejtező, melyből 20 helyet osztanak szét. Lesz továbbá egy európai selejtező (ezen az egyesült -királyságbeliek nem indulhatnak) 10 helyet biztosítva a versenyekre - Németországban előzetesen (pontos időpontok és helyszínek később) megrendezve. Végül pedig lesz egy-egy nemzeti selejtező is annak megfelelően, hogy melyik országban kerül megrendezésre a verseny. Ezen kizárólag a versenyrendező ország állampolgárai állhatnak rajthoz az itt megszerezhető 2 helyért - ezzel biztosítva, hogy legalább két hazai játékos minden versenyen legyen az indulók között.

Akik bekerülnek a 64 induló közé, azoknak már minden bizonnyal nagyszerű hír, hogy egy-egy torna összdíjazása 75.000 angol font, ami közvetlenül a legnagyobb (ún. major) versenyek után pozicionálja az európai sorozat állomásait, s melyből már minden résztvevő nyereményhez jut. Ennek megfelelően a nemzetközi kvalifikációs versenyek nevezési díját pedig 110 euróban állapították meg.       

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése