2010. november 20., szombat

Világsztárt várnak Budapestre a Vasas centenáriumára

A Vasas Sport Club 2011. március 16-án ünnepli fennállása 100. évfordulóját. E jeles alkalomból kerül megrendezésre egy hazai szinten úttörőnek számító sorozat a Vasas Centenáriumi Premier Liga, amelynek résztvevői a Vasas darts szakágának kiválóságai mellett a hazai élmezőny tagjai.




A nyolc meghívott játékos: Balogh Béla, Darányi Zoltán, Kulcsár Attila, Melisek Zsolt, Mészáros Zsolt, Rucska József, Székely Pál és Végső János. Ők hétfordulós, körmérkőzéses rendszerben mérkőznek meg egymással, majd az élén végzettek a jövő tavaszi rájátszás során döntik el a végső helyezéseket.

A nagyszabású show részeként a mérkőzések előtt a játékosok futófény, füst, lézerfény mellett az általuk választott zenére vonulnak a játéktérre. Az alapszakasz mérkőzései max. 10 legig vagy valamelyik versenyző 6. győztes legjének eléréséig tartanak.


Az esemény menetrendje 2010-ben a következő:

Helyszín: Premier Sport Pub (XIV. kerület, Budapest, Szőnyi út 2.)

Nyilvános sorsolás: 2010. november 24. 19:00 óra a Premier Sport Pubban (az MDL forduló előtt)

1. forduló: 2010. december 2. 19:00 óra - Premier Sport Pub

2. forduló: 2010. december 8. 19:00 óra - Premier Sport Pub

A további fordulók és a döntő időpontja a második forduló előtt kerül ismertetésre.


Az összecsapásokat a tervek szerint élőben is lehet majd követni az interneten, egy külön erre a célra létrehozott oldalon, majd a sorozat utolsó három fordulójáról hosszabb TV felvétel készül, a döntő pedig élő TV adásban kerül lebonyolításra, egy a világranglista első öt helyezettje közül kikerülő PDC világsztár bemutató mérkőzésével egybekötve.

A sorozat fővédnöke: Markovits László, a Vasas SC ügyvezető elnöke

A szervezőbizottság vezetője: Sütő András

Mivel az első két forduló viszonylag kis befogadó képességű helyen kerül megrendezésre, aki szeretne nézőként résztvenni az eseményen, az ebbéli szándékát előre jelezze a sutoandras63@gmail.com e-mail címen.

A Dartsvilág a tervek szerint a későbbiekben is folyamatosan beszámol az eseményről.

A teljes versenykiírás az MDSZ oldalán tekinthető meg.

4 megjegyzés:

  1. Tisztelt Sporttársak!

    Gratulálok a Vasas S.C. gyönyörű jubileumhoz. Az egyik legpatinásabb klubunk ünnepli, méghozzá ilyen, számunkra, a dartsot kedvelők számára is fantasztikus módon a 100. évfordulóját. Külön köszönet a szervezőknek, akik ezt a fiatal sportot ilyen szépen beintegrálták ennek a nagy hagyományokkal bíró klub mindennapjaiba. Ez a verseny sorozat a Premier Liga, amely a darts hazájában már oly sok sikert aratott, egészen biztosan idehaza is eléri a kellő hatást. Azt is tudom, hogy a szervező, a versenyt kiíró, szponzoráló joga eldönteni, kik is induljanak ezen a sorozaton. Ennek ellenére szeretném mégis megkérdezni, hogy ha Peremier Ligának nevezik, akkor miért nem indulnak azok, akik tényleg az elsők között is elsők?
    Mi a valódi oka, hogy nem látjuk ott Kaufmann Krisztián, az egyetlen steel ifjúsági világbajnokunk Tax Tibi nevét, valamint annak a nevét, aki eddig a legnagyobb sikereket érte el, aki legyőzte a PDC ranglista jelenlegi második helyezettjét? Bezzeg Nándit lehet szeretni, nem szeretni, de a számok, eredmények azok olyan tények, melyekkel nem lehet vitázni. Ezért többed magammal kíváncsian várom az okot, vagy okokat amiért ebben a szép és nemes kezdeményezésben ezek a fiatalok nem vesznek részt. Szerintem a szervezőnek sem árt, ha megelőzi a már elindult rosszindulatú pletykákat, találgatásokat.

    Komolyan és őszintén gratulálok ehhez a szervezéshez.

    Török László
    VSE

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt Sporttársak!

    A "jóindulatú szóbeszédek" lezárásaként!! A Sport Darst Club nyilatkozatot tesz közzé a hétfői napon, saját weboldalán, a " Vasas Centenáriumi Premier Liga" versenysorozattal kapcsolatban.

    Üdv

    Ziegenhám Medárd

    Sport Darts Club

    VálaszTörlés
  3. Sziasztok!
    Érdeklődnék, hogy kapunk-e majd valamilyen visszajelzést arról, hogy biztosítva van-e a helyünk a rendezvény helyszínén. Én ugyanis írtam egy levelet a cikkben említett email címre, de semmilyen választ nem kaptam. Erről tudtok valamilyen információt?
    Köszönöm!
    Polgár Péter

    VálaszTörlés
  4. Szia Péter!
    Az illetékessel egyeztetve szeretnélek megnyugtatni, hogy fogsz választ kapni napokon belül a leveledre. Sőt, saját véleményem szerint pozitív tartalmút. :)
    Üdv.:
    Holczer Péter

    VálaszTörlés