2010. november 9., kedd

PDC hétvége Barnsley-ban

Eseménydús hétvégét tudhat maga mögött a PDC-s mezőny, melynek egyes tagjai péntektől-vasárnapig akár négy eseményen is szerencsét próbálhattak Barnsley-ban. A hétvége sztárja egyértelműen WES NEWTON volt, aki három tornán indult és maradt mindvégig veretlen, összesen húsz győztes mérkőzése mellett. Rajta kívül MARK DUDBRIDGE is beírta magát a darts történelemkönyvébe, pályafutása során először dobott versenyen 9-nyilast vasárnap, igaz azt a mérkőzést ezzel együtt is elveszítette.

Pénteken 269 indulóval vágtak neki a Grand Slam of Darts torna selejtezőinek, amatőrök és BDO játékosok egyaránt a még kvalifikációt nem szerzett PDC-s tagokkal egyetemben. Négy kiadó hely volt még a november 13-án kezdődő tornára, ehhez hat (egyeseknek hét) mérkőzést kellett győztesen megvívni.

A negyeddöntők eredményei (a győztesek jutottak be a Grand Slam of Darts versenyre):
Justin Pipe - Mark Walsh 4-2
Wes Newton - John Walton 4-2
John Henderson - Denis Ovens 4-2
Mark Hylton - Dennis Priestley 4-2

Szombaton először egy Players Championship fordulót bonyolítottak le, melyen Wes Newton pályafutása harmadik Players Championship tornagyőzelmét ünnepelhette.

Negyeddöntők:
Steve Beaton - Terry Jenkins 6-1
Wes Newton - Kevin Painter 6-3
Colin Lloyd - James Wade 6-3
Mark Webster - Martyn Turner 6-3

Elődöntők:
Wes Newton - Steve Beaton 6-1
Colin Lloyd - Mark Webster 6-3

Döntő:
WES NEWTON - Colin Lloyd 6-3


Arron Monk
Szintén szombaton az U21-es  világbajnokságot rendezték meg egészen a döntőbe jutásig. Magát a döntőt majd a felnőtt világbajnokság idején az Alexandra Palota színpadán tartják meg. A döntő két résztvevője ráadásul szintén indulási jogot nyert a Grand Slam of Darts-ra.

U21-es világbajnokság elődöntők: 
Michael van Gerwen - Benito van de Pas 4-1
Arron Monk - Lewis Venes 4-2


A hétvége zárásaként egy újabb Players Championship fordulóra került sor vasárnap, melyen Wes Newton duplázni tudott. Hasonló szombat-vasárnapi kettős győzelemre eddig mindössze Phil Taylor, Adrian Lewis, Robert Thornton és Mervyn King voltak képesek.

Negyeddöntők:
Ronnie Baxter - Co Stompe 6-4
Wes Newton - Colin Osborne 6-4
Mark Walsh - Gary Anderson 6-2
Mark Webster - Dennis Priestley 6-1

Elődöntők:
Wes Newton - Ronnie Baxter 6-3
Mark Webster - Mark Walsh 6-5

Döntő:
WES NEWTON - Mark Webster 6-1

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése