2010. november 18., csütörtök

Grand Slam of Darts - statisztikák a csoportkörből

A csoportmérkőzések befejezését követően - mindenki egyformán három mérkőzésen van túl - érdemes lehet egy kicsit a számok világából is rátekinteni az eddigi eseményekre.



Kezdve a legnépszerűbb átlagokkal, lássuk először az egy-egy mérkőzésen dobott legjobbakat, gyakorlatilag a 100 fölöttieket:


Láthatjuk, hogy egy-egy mérkőzésen nagy átlagok ide vagy oda, a listán szereplő kilenc játékos közül mindössze hatan jutottak tovább csoportjukból.
Némileg kiegyensúlyozottabb, ha a három mérkőzésen nyújtott átlagokra tekintünk. Itt már nincs 100 fölött teljesítő játékos, húszan vannak a 90-100 közötti, és kilencen a 85-90 közötti sávban. A két hölgy játékos zárja a sort, Tricia Wright 74,80-nal, míg a világbajnok Stacy Bromberg 66,93-mal.

A három mérkőzés alapján 95 fölötti átlagot az alábbiak teljesítettek:


Az már csak a játék szépségét mutatja, hogy az összesített legjobb átlagot felmutató Martin Phillips nem jutott be a legjobb 16 közé, míg ezen lista 8. helyén szereplő Simon Whitlock még mérkőzést sem nyert ezzel a teljesítményével. Ugyanakkor Mervyn Kingnek a 87,07 (27. hely) is elegendő volt még a csoportelsőséghez is.

Az eddigi legrövidebb leghez 10 nyílra volt szüksége szintén a búcsúzó Martin Phillipsnek (a képen), míg négyen teljesítettek 11-nyilast: Phil Taylor, Terry Jenkins, Raymond van Barneveld és Arron Monk. A 32 fős mezőnyből mindössze 9 játékosnak nem sikerült 12-nyilast (vagy jobbat) elérnie három mérkőzés során.
Ami a magas kiszállókat illeti, Colin Lloyd büszkélkedhet egy 170-essel, Robert Thornton 167-ről, míg Scott Waites 161-ről fejezett be egy-egy játékot. A legtöbb 100 fölötti befejezést Scott Waites, Co Stompe és Darryl Fitton érte el, mindhárman 4-4 alkalommal mutatták ezt be.

A 180-as táblákat Scott Waitsnek emelték fel a legtöbbször, számszerint 12-szer, őt Ted Hankey, Terry Jenkins és John Henderson követi, nekik személyenként 8-8 alkalommal lobogtatták meg a hátoldalukon üzenetekkel telefirkált 180-as papírokat.


Legvégül pedig egy pár pihentagyú adat: a legtöbb nyíl Co Stompe kezét hagyta el, mire kijutott a csoportjából, neki ehhez 389 dobásra volt szüksége, de Ted Hankey és Wes Newton sem pihentette csuklóját, ők 383-383 nyilat eresztettek bele a táblába. A legtakarékosabban Raymond van Barneveld (296 nyíl) és Steve Beaton (284 nyíl) jutott be a legjobb 16 közé, ahol csütörtökön este folytatódnak a küzdelmek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése