2010. november 13., szombat

Daily Mirror Grand Slam of Darts - a csoportbeosztás

Szombaton megkezdődik az év egyik legkülönlegesebb dartsbajnoksága a kilenc napon keresztül zajló Daily Mirror Grand Slam of Darts. A 400.000 angol fontos összdíjazású tornán 32 játékos vehet részt a wolverhamptoni Civic Hallban. Az esemény különlegessége abban rejlik, hogy a PDC rendezésében BDO-s élversenyzők is rajthoz állnak! A brit ITV4-es csatorna élő közvetítésének köszönhetően a mérkőzések az interneten is minden bizonnyal megtekinthetők lesznek.



A versenyre többféleképpen is be lehetett kerülni. Elsősorban a kijelölt nagy tornákon elért döntős, esetenként elődöntős helyezésekkel lehetett biztosítani az indulást. Ezek közé tartozott a legutóbbi két BDO világbajnokságon elért dobogós eredmény is. További három játékos az előkelő világranglista  helyezése alapján, a női világbajnokság és az U21-es világbajnokság két-két döntőse, valamint a múlt hétvégi (277 fős) kvalifikáció első négy helyezettje lehet ott Wolverhamptonban. Egyedül Martin Adams az, aki nem vállalja a PDC tornán való szereplést.

Phil Taylor a tavalyi trófeával
A tavalyi verseny több szempontból is visszaigazolta a szerteágazó kvalifikációs lehetőségek létjogosultságát, hiszen az egyik akkori női résztvevő, Anastasia Dobromyslova pályafutása eddigi legnagyobb sikerét itt érte el Vincent van der Voort legyőzésével, míg a BDO-s indulók közül Scott Waites egészen a döntőig, míg Tony O'Shea a negyeddöntőig jutott. Mindkettőjüket a későbbi győztes, Phil Taylor győzte le.

A verseny csoportmérkőzésekkel kezdődik, nyolc csoportba sorsolták a 32 indulót, minden csoport élére egy-egy kiemelt játékos került. Szombattól szerdáig ezeket a csoportmérkőzéseket bonyolítják le, így mindenki három találkozót vív, és a csoportok első két helyezettje kerül a nyolcaddöntőkbe. Ebben a szakaszban öt nyert legig tart a játék.

A csoportok beosztása a következő:

A számok a kiemelés sorrendjét a "Q" a kvalifikációs versenyről való bekerülést mutatja.

A szombati játékrend (magyar idő szerint 19:00-23:30 között):

Colin Osborne - Robert Thornton
Mervyn King - Stacy Bromberg
Vincent van der Voort - Tony O'Shea
Gary Anderson - Mark Hylton
Simon Whitlock - Dave Chisnall
James Wade - Justin Pipe
Wayne Jones - Mark Webster
Terry Jenkins - John Henderson

PDC.TV előfizetéssel megszakítás nélkül élőben követhetők a mérkőzések az interneten, de vélhetően lesznek még ingyenesen elérhető közvetítések is a világhálón.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése