2010. november 26., péntek

Hétvégi PDC előzetes

Miközben itthon a Nemzeti Bajnokság III. fordulójára kerül sor Dömsödön szombaton, a PDC mezőnye Derbybe utazik, ahol a Players Championship versenysorozat idei utolsó két állomása kerül megrendezésre. Ezt követi még egy hétfői ráadásnap, amikor is a világbajnokság - teljes nevén Ladbrokes.com World Darts Championship - PDPA selejtezőjét rendezik meg.


Ami az előzetes nevezéseket illeti, a szombati 36. Players Championshipre 120, míg az idei utolsó, vasárnapi, sorrendben a 37. Players Championshipre 123 nevezés érkezett. Hétfőn 112-en próbálják meg az utolsó lehetőséget megragadni a világbajnoki részvételre.


A két, egyaránt 31.600 angol font összdíjazású Players Championship fordulón ott lesz a komplett PDC-s élmezőny Raymond van Barneveld kivételével. Rajthoz áll tehát Phil Taylor, James Wade, Simon Whitlock, Adrian Lewis és Mervyn King is számos további nagyszerű játékossal egyetemben.

Bár elsősorban a legnagyobbakra szoktunk fókuszálni, ezúttal a hátrébb sorolt játékosok számára sokkal nagyobb jelentőségű ez a hétvége, ugyanis a határon ingadozók számára a világbajnoki részvétel lehetősége áll vagy bukik a hétvégi szereplésükön.

A 2010. december 16. - 2011. január 3. között a londoni Alexandra Palace-ben megrendezésre kerülő Ladbrokes.com World Darts Championshipre a világranglista első 32 helyezettje nyer automatikus részvételi lehetőséget, kiegészülve az ezen a listán nem található, de a Players Championship ranglistán a legelőkelőbb 16 helyet elfoglalókkal. Hozzájuk csatlakozik további 4 játékos az európai ranglistáról és 2 játékos az észak-amerikairól. Mindezekhez jönnek még természetesen a külön világbajnoki kvalifikációs selejzetők győztesei, mint például a Magyarországot is tartalmazó dél-európaié, a horvát Boris Krcmar.

A Ladbrokes.com World Darts Championship sorsolását a jövő hét első felében tartják meg a PDPA selejtezőt követően. (A BDO világbajokság sorsolása már korábban olvasható volt a Dartsvilágon.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése