2010. november 28., vasárnap

PDC Players Championship, Derby - 2. nap (vasárnap)

Mark Walsh (a képen) visszavágott Phil Taylornak a szombati döntőbeli vereségért, és vasárnap ő nyerte kettejük fináléját Derby-ben az idei utolsó, 37. Players Championshipen. Hosszú idő után a közönségkedvenc Wayne Mardle is újra hallatott magáról, az elődöntőbe kerülésével kis híján az automatikus világbajnoki részvétel is összejött neki.




Mark Walsh a Phil Taylor ellen aratott 6-4 arányú döntőbeli győzelmével idei harmadik Pro Tour sorozatba tartozó tornagyőzelmét aratta, ráadásul mindhármat Derby-ben érte el a világranglista tizedik helyezettje.

Walsh sorban Arron Monkot (6-4), Jelle Klaasent (6-4), Dave Ladley-t (6-5), majd Kevin McDine-t (6-0) győzte le az elődöntőig, ahol Wayne Mardle-lel találkozott, aki ellen 1-3-ról, majd 3-4-ról fordított 6-5-re és jutott be szombat után ismételten a fináléba.

A döntőben aztán újra Phil Taylorral került szembe, ám ezúttal nem akart semmit a véletlenre bízni és el is húzott 5-1-re, többek között egy-egy 140-es, 121-es, 104-es kiszállónak köszönhetően. A szombati bajnok innen még 4-5-re felzárkózott, ám Walshnak ekkor végül sikerült a győzelemhez szükséges egy leget megnyernie, ezzel pedig ő lett a vasárnapi verseny győztese.

"Roppant boldog vagyok" - mondta el a győztes. "Úgy tűnik, hogy Derby-ben nekem általában jól megy, és íme egy újabb győzelmet könyvelhetek el itt. Különösen jó érzés Philt legyőzni egy döntőben. Egy igazán élménydús hétvégén vagyok túl, nagyon élveztem a Phil elleni játékban rejlő kihívást, de összességében azért vagyok elégedett, mert kezdek újra magamra találni a kisebb nyári formahanyatlásomat követően."

Az első forduló érdekessége volt, hogy szembekerült egymással az U21-es világbajnoki döntő két résztvevője, melyet majd a világbajnokság idején fognak lejátszani. Ezúttal Arron Monk volt a jobb, és 6-2-re győzte le Michael van Gerwent.

Örömteli hír, hogy Wayne Mardle tavaly június óta a legjobb eredményét elérve egészen az elődöntőig verekedte magát, legyőzve Roland Scholtent (6-5), Jamie Cavent (6-4), Tony Ecclest (6-3), Denis Ovenst (6-2) és Robert Thorntont (6-4) - ahol csak a győztes Mark Walsh állította meg. Ahhoz azonban, hogy a világbajnoki részvételét biztosítsa, meg kellett volna nyernie a vasárnapi tornát. Helyette hétfőn kell ezt kiharcolnia a PDPA kvalifikáción szintén Derby-ben, ahol az utolsó, még kiadó Alexandra Palace-beli indulási lehetőségért szállnak harcba száznál is többen.


37. Players Championship, Derby - 2010. november 28.
 
Nyolcaddöntők:
Simon Whitlock - Dennis Priestley 6-1
Vincent van der Voort - Nick Fullwell 6-5
Wes Newton - Mark Webster 6-2
Phil Taylor - Terry Jenkins 6-0
Kevin McDine - Mark Dudbridge 6-3
Mark Walsh - Dave Ladley 6-5
Wayne Mardle - Denis Ovens 6-2
Robert Thornton - Steve Beaton 6-5

Negyeddöntők:
Simon Whitlock - Vincent van der Voort 6-1
Phil Taylor - Wes Newton 6-4
Mark Walsh - Kevin McDine 6-0
Wayne Mardle - Robert Thornton 6-4

Elődöntők: 
Phil Taylor - Simon Whitlock 6-0
Mark Walsh - Wayne Mardle 6-5

Döntő:
MARK WALSH - Phil Taylor 6-4

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése