2010. november 24., szerda

A darts 13 éves csodagyereke aláírt a Rileys-hoz


Száztizenhét klubja van már országszerte az Egyesült Királyság legnagyobb pool és snooker forgalmazójának a Rileys-nak. A Darts Zone-okban 6-8 dobóállás van versenyszintű táblákkal és elektronikus eredményjelzővel felszerelve.



Brandon Western a  darts 13 éves csodagyereke leszerződött első szponzorához, a sportklubokat üzemeltető Rileys-hoz. Brandon szinte sokkolta a dartsvilágot, amikor legyőzte a BDO világbajnokát Martin "Wolfie" Adamst a Rileys colchesteri klubjában szeptemberben. Brandon alig több, mint egy éve dartsozott, amikor a Rileys Darts Zone megnyitója alkalmából rendezett mérkőzésen megverte Adamst. Ő az első játékos, aki csatlakozott a "Rileys Future Stars" (a Rileys jövőbeli sztárjai) programhoz, amely háttértámogatást biztosít tehetséges fiataloknak. Így ő is anyagi segítséget kap a Rileys-tól nevezési díjakra, utazásra és felszerelésre.


Brandon így vélekedett: "Hihetetlenül boldog vagyok, hogy létrejött a megállapodás a Rileys-zal. A pénzt felszerelésre és versenyekhez kapcsolódó utazásokra fogom költeni. A barátaim nem hitték el, hogy legyőztem Adamst, mindaddig míg meg nem mutattam nekik az újságban. Szeretnék majd profi játékossá válni idősebb koromban. Addig is igyekszem minden nap legalább egy fél órát gyakorolni a leckeírás közben."

Adams a következőket mondta: "Brandon rendkívül higgad, ami nagyon fontos. Ha továbbra is ilyen ütemben fejlődik, veszélyes játékossá válhat a jövőben. Amikor szembekerültem Brandonnal a colchesteri Rileys Darts Zone megnyitóján, ő volt az este sztárja. Briliánsan játszott és a közönség megőrült érte. Az ilyen fiatalok számára, mint Brandon, a legfontosabb, hogy kitartóan gyakoroljanak. A Rileys szponzorációja egy stabil alapot jelenthet a számára. A fiatalok jelenléte minden sportágban fontos, nagyon örülök ezért az ő feltűnésének is."


Sean Langley a Rileys marketing igazgatója elmondta: „Brendon igen tehetséges fiatal játékos. Boldogok vagyunk, hogy magunk között üdvözölhetjük. A Future Starts programunk pedig a segítségére lesz, hogy jó játékossá váljon."

(Forrás: Darts, Beers and Cheers - Magyar fordítás © 2010 Holczer Péter / Dartsvilág)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése