2010. november 27., szombat

PDC Players Championship, Derby - 1. nap (szombat)

Phil Taylor a nyár óta első tornagyőzelmet ünnepelhette szombaton Derby-ben, miután legyőzte Mark Walsh-t a 36. Players Championship döntőjében.






Taylor utoljára augusztus 1-én érezhette a győzelem ízét, azóta sok keserű pirulát volt kénytelen lenyelni, hiszen sorban távozott vesztesként a tornákról, amihez ő végképp nincs hozzászokva. Derby-ben azonban visszavágott Steve Beaton-nek is (6-1), akitől a múlt héten  a  negyeddöntőben szenvedett vereséget, miután legyőzte Jimmy Mannt (6-1), Paul Nicholsont (6-5) és Mark Webstert (6-1). Az elődöntőben régi vetélytársát, Dennis Priestley-t múlta felül (6-1), majd a döntőben Mark Walsh-sal csapott össze.

Walsh nyerte az első leget, majd Taylor sorban hármat magas kiszállókkal (121,97,96). Az ötödik legben The Power hét kiszállót hibázott el, így Walshie szépíteni tudott, majd egy 96-os befejezéssel ki is egyenlített. Az ezt követő mindhárom leget azonban Phil Taylor nyerte - közte egy 14 és egy 13 nyilast - így 6-3 arányban a mérkőzés is az övé lett. Jutalma az ilyenkor szokásos 6.000 angol font.

Phil "The Power" Taylor
"Nagyon örülök ennek a győzelemnek" - mondta el Taylor. "Jó ideje nem érezhettem már a győzelem ízét, most azonban újra nagyszerű érzés. Mark kemény küzdelemre késztetett a döntő során, de amikor nem élt a lehetőséggel, hogy 4-4-re kiegyenlítsen már tudtam, hogy ezt gyorsan be kell innen fejeznem. Ezt sikerült is véghezvinnem. A Players Championshipek nagyszerű versenyek, kitűnő mérkőzés gyakorlási lehetőségek, én pedig a jövő heti World Cup of Darts-ra készülök jelenleg. De itt leszek holnap is, és igazán tökéletes felkészülés lenne a World Cup-ra még egy újabb Players Championship tornagyőzelem." 


36. Players Championship, Derby - 2010. november 27.
 
Nyolcaddöntők:
Simon Whitlock - Kevin Painter 6-3
Mark Walsh - Vincent van der Voort 6-4
Justin Pipe - Terry Jenkins 6-5
Denis Ovens - Dennis Smith 6-5
Dennis Priestley - Gary Anderson 6-3
Steve Farmer - Michael Smith 6-5
Phil Taylor - Mark Webster 6-1
Steve Beaton - Andy Jenkins 6-4

Negyeddöntők:
Mark Walsh - Simon Whitlock 6-2
Justin Pipe - Denis Ovens 6-0
Dennis Priestley - Steve Farmer 6-5
Phil Taylor - Steve Beaton 6-1

Elődöntők: 
Mark Walsh - Justin Pipe 6-4
Phil Taylor - Dennis Priestley 6-1

Döntő:
PHIL TAYLOR - Mark Walsh 6-3

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése