2010. november 13., szombat

Daily Mirror Grand Slam of Darts - 1. nap (szombat)

Szombaton este megkezdődött Worverhamptonban a kilenc napos Daily Mirror Grand Slam of Darts verseny. Az első este az A-D csoportok első fordulóját rendezték meg. A lejátszott nyolc mérkőzésen elsősorban Dave Chisnall (a képen), Gary Anderson és Tony O'Shea nyújtott meggyőző teljesítményt. Meglepő módon az összes mérkőzés egyoldalúan alakult, egyetlen vesztes sem nyert két legnél többet elveszített mérkőzése során.
Miután az összes mérkőzést sikerült végignéznem, ezúttal elsősorban a közvetítésből kimásolt képekkel illusztrálom az eseményt, lévén azok minden lényeges információt (eredményt, statisztikákat, kis képeket, csoportállást, következő csoportmérkőzéseket) tartalmaznak.
 
 Az első játéknap (november 13. szombat) eredményei:


A mérkőzések statisztikai adatai:

Thornton elmondta, hogy az elmúlt időszakban keményen gyakorolta a kiszállókat felesége segítségével, aki csak bekiabálta a különböző kiszálló értékeket, melyet ő igyekezett megdobni. Thornton szerint jól működött ez a fajta "edzésmódszer". 

King elmondta, hogy tud ő ennél jobban is játszani, valamint ideges volt a színpadra lépéskor, mert tisztában van azzal, hogy Stacy milyen játékra képes. Ezt most ugyan nem sikerült bemutatnia, de van még legalább két mérkőzése, hogy javítson.

Tony O'Shea nagyszerű játékkal és 100 fölötti átlaggal rukkolt ki a nyitó körben a szintén nagyokat dobó, ám a kiszállókkal majdnem teljesen hadilábon álló holland ellenfelével szemben.

Gary Anderson olyannyira magabiztosan söpörte le a kvalifikációból feljutó ellenfelét, hogy az még csak kísérlethez sem jutott, hogy bármelyik leget is ő fejezhesse be.

Dave Chisnall, a tavalyi lakeside-i (BDO) világbajnokság meglepetés-másodikja ezúttal nagyon szép játékkal győzte le az előzetesen esélyesebbnek vélt ausztrál ellenfelét. A győztes elárulta a mérkőzést követő interjújában, hogy ezúttal is nagyon izgult, mint egyelőre mindig, amikor kamerák előtt kell játszania. Whitlock egyszerűen foglalta össze a találkozó eseményeit, szerinte ellenfele jól, míg ő rosszul játszott, így nem is lehetett más a végeredmény.

Wade szerint nem volt könnyű Pipe ellen játszani, mert elég lassú ütemben dob ellenfele, de nyert, és ez az ami számít. Ellenfelét még tapasztalatlannak véli a kamerák előtt, de ugyanakkor egy hatalmas tehetségnek tartja, és csak idő kérdésének véli, hogy mikor jön el az áttörés a pályafutásában. Justin Pipe csalódott volt a teljesítményét illetően, mert elmondása szerint az edzésen nagyszerűen megy neki, de itt a színpadon, a kamerák kereszttüzében egészen más mérkőzést vívni. 

A hazai közönség előtt játszó, és támogatásukat kétség kívül maga mögött tudó Wayne Jones szerint a második leg megnyerése volt a mérkőzés kulcsa, melynek során mindketten számos kísérletet hajtottak végre a duplák eltalálására, ám ebből végül Jones került ki győztesen. Mark Webster ugyanakkor még az interjú során is dühös volt a publikum erőteljes egyoldalúsága miatt.

A nap zárásaként Terry Jenkins szépített a PDC-BDO-s párviadalokat tekintve a kvalifikációból felkerülő Hendersonnal szemben.

Az A-D csoportok állása és a következő - vasárnap este magyar idő szerint 19 órakor kezdődő - mérkőzések párosítása:





Fenti - vasárnap esti - mérkőzéseket megelőzően vasárnap délután az E-H csoport első mérkőzéseit rendezik meg az alábbi párosításban (magyar idő szerint) 13:30-18:00 óra között:


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése