2010. november 21., vasárnap

Scott WAITES a Grand Slam of Darts győztese

Scott Waites nyerte a Daily Mirror Grand Slam of Darts trófeáját, miután egy fél mérkőzésnyi hátrányból, 0-8-ról fordította a maga javára a vasárnap esti döntőt a wolverhamptoni Civic Hallban James Wade ellenében. Scotty győzelmének kuriózuma, hogy BDO-s játékosként nyert PDC-s versenyt, veretlenül maga mögé utasítva a teljes PDC-s élmezőnyt. A győztes jutalma 100.000 angol font, a finálé vesztese a felével kénytelen beérni.


Döntő:
Scott WAITES - James Wade 16-12



James Wade fenomenálisan kezdte a döntőt és 8-0-ra elhúzott. Ekkor még maga Scott Wates sem adott volna egyetlen penny-t sem a saját győzelméért. Ennek ellenére az ő percei következtek és 8-5-re felzárkózott. Wade-nek ekkor újabb leget sikerült nyernie (9-5), de Waites folytatta sorozatát és egyetlen leg különbségre felzárkózott (9-8). Újra Wade percei következtek, 11-8-ra elment és három nyila volt a D12-re a 12-8-hoz is. E helyett azonban Waites nyert sorozatban 6 leget és ezzel 14-11-es vezetésre tett szert. Wade még egyszer utoljára legnyerésre váltotta kezdő pozícióját, utána azonban Waites behúzta a még szükséges két leget és mehetett is az eredményhirdetésre a boldog győztes.



Scott Waites: "Ez egyszerűen hihetetlen. 8-0-ás hátránynál már csak arra gondoltam, hogy egy kicsit kozmetikázom az eredményen, hogy az elfogadható legyen. De ahogy egyre közelebb kerültem James-hez, úgy kezdtem el hinni benne, hogy akár még meg is nyerhetem. De azt még mindig nem fogtam fel, hogy sikerült is nyernem, lés ehet, egy darabig még nem is fogom tudni. De hátborzongató érzés, hogy én vagyok a Grand Slam of Darts bajnoka."
"James kiszállói fantasztikusak voltak az elejétől kezdve. Három darab 180-ast dobtam, az eredmény ugyanakkor 0-3 volt. Aztán amikor nyertem egy leget, majd még egyet, sőt ötig is eljutottam, kezdtem azt érezni, hogy van még keresnivalóm ebben a játékban. De tovább kellett gürcölnöm és nem változtattam a stílusomon. Elkezdtem megdobni a kiszállókat és a következő amire eszméltem, hogy egyenlő volt az állás. Aztán sikerült előnyre szert tennem és már csak ezt akartam megőrizni. Végül csak az elölről kezdett legekre figyeltem és arra, hogy a megdobjam a győztes kiszállót. Még mindig hihetetlen számomra, hogy ennyire vert helyzetből tudtam fordítani komoly közönség és tv kamerák előtt."

James Wade még az eredményhirdetést követően is döbbenten állt és úgy döntött, hogy nem fog magyarázkodni. Sokan, sokféle érzéseket megfogalmaztak már, de erre valójában nincs magyarázat, ekkora előnyről ő még soha nem veszített el mérkőzést.

Az eredményhirdetést követő interjú végén Scott Waites a kamerák előtt üzent munkaadóinak, hogy ne aggódjanak, másnap reggel 8 órakor ott lesz a munkahelyén.

1 megjegyzés:

  1. Ez nem semmi teljesítmény egy BDO-os játékostól, ilyen nagy hátrányból, ebből a meccsről azt lehetett megtudni hogy nincs olyan mérkőzés a darts sportágában amit nem lehet megnyerni. Ez példázza ez a meccs is. Nagy meccs volt. Megérdemelte Waites a győzelmet mert nem adta fel. Ettől a meccstől, még jobban megjött a kedvem a dartshoz és hogy versenyszerűen is részt vegyek benne. Hajrá darts! Hajrá Bezzeg Nándi- Hajrá Magyarok!!!

    VálaszTörlés