2010. november 20., szombat

Drámai délután után Taylor-verés Wolverhamptonban!

A drámai délutánt Taylor-verés követte szombaton este Wolverhamptonban a Daily Mirror Grand Slam of Darts negyeddöntőin! Mindkét délutáni összecsapás a legvégsőkig kiélezve a lehető legszorosabb eredményt hozta úgy, hogy mindkét vesztes is karnyújtásnyira volt az elődöntőtől! Ezt követte este egy viszonylag simább mérkőzés, majd a nap zárásaként Phil Taylor legyőzése tette fel a koronát az emlékezetes napra.


A negyeddöntők eredményei:
    Wayne Jones - Gary Anderson 16-15
    James Wade - Terry Jenkins 16-15
Scott Waites - Co Stompe 16-10
Phil Taylor - Steve Beaton 14-16


A mérkőzések statisztikái:


Hiába vezetett Anderson mindvégig a mérkőzés során, többek között 4-1-re, 11-8-ra és 15-12-re is, Jones egyetlen pillanatig tartó vezetése egyben a végső győzelmet is jelentette a hazai kedvenc számára.
Wayne Jones: "Ez valami fantasztikus, végtelenül boldog vagyok! Úgy terveztem, hogy gyorsan előnyre teszek szert és majd megtartom a mérkőzés végéig, de egészen másképp kellett végül csinálnom, végig hátrányból kellett tartani magamat, és a legjobbkor tudtam megfordítani a mérkőzést. Mindvégig rendkívül szoros volt, egy nagyszerű csata, nagyszerű játékkal és nagyszerű érzésekkel a továbbjutást illetően."


A nem mindennapi mérkőzés során ketten együtt 11 db 100 fölötti kiszállót produkáltak. Wade 14-11-es vezetésénél úgy tűnt, hogy közel a vége, ám Jenkins kiegyenlített és 15-15-nél 65-ről állhatott oda a befejezéshez. Ám ez nem sikerült neki, 20 pontja maradt, pontosan annyi, ahonnan így Wade próbálkozhatott. A közönség erős fújolása közepette egy sima 10-est és egy D5 fölét követően harmadik nyílra meglett az elődöntőt jelentő D5.
James Wade: "Egyaránt érzem a megkönnyebbülést és az örömet, hogy sikerült ezt megnyernem. Terry fantasztikus játékos, és nagyon jól kell ahhoz játszani, hogy legyőzze őt az ember. Időnként hibáztam egy párat, de ő mindig akkor nyújtott extrát, amikor nagyon fájt, de boldog vagyok, hogy a végső győzelem az enyém lett."

Scott Waites: "A tömeg nem jött annyira, mint szerettem volna, de szerencsére a duplák jól sikerültek akkor, amikor nagyon szükségem volt rájuk. Fantasztikus érzés újra elődöntőt játszani, de az igazi az lenne, ha az idén sikerülne a tornagyőzelem is a végén."




A délutáni mérkőzésekhaz hasonló fordulatok jellemezték a nap zárómérkőzését is. Phil Taylor már 10-7-re és 14-11-re is vezetett, mielőtt Steve Beaton öt leget nyerve zsinórban váratlanul megfordította a találkozót, melyen három alkalommal fejezték e 160 fölötti kiszállóval az aktuális leget.
Steve Beaton: "Nem gondoltam volna, hogy lesz még egy újabb esélyem, mert ilyen általában nem szokott lenni, amikor Phil Taylorral játszik az ember. Általában nem túl sok lehetőséged van, amikor Phillel szemben játszol, de én ma megragadtam ezeket. Hatalmas dolog ez a győzelem, és immár szeretném vasárnap győzelemmel befejezni ezt a tornát."
Phil Taylor: "Steve fantasztikusan játszott, a befejezései pedig az eddigi legjobbak voltak, amit valaha is láttam tőle. Szuper volt, és bármikor volt lehetősége a kiszállóra, meg is dobta azt."    

1 megjegyzés:

  1. Hát ezt nem gondoltam volna hogy pont Beaton fogja megállítani ebben a versenyben Taylort, én örülök neki, mert így nem egy emberről szól a versenyek kimenetele. Szuper ez a sport, remélem minél előbb híresebb lesz a labdarúgásnál is.

    VálaszTörlés