2011. január 9., vasárnap

PDC Díjkiosztó Gálavacsora

Phil Taylor három elismeréssel is gazdagodott a még kedden, az Adrian Lewis győzelmével végződő PDC világbajnokság döntőjét követő napon megtartott PDC éves díjkiosztó gálavacsoráján. Rajta kívül Adrian Lewis, Simon Whitlock, Mark Hylton és az újdonsült U21-es világbajnok, Arron Monk is díjakat vehettek át.




A fődíjat, azaz az Év Játékosának járó elismerést Phil Taylor vehette át, aki miután még 2010. januárjának legelején begyűjtötte 15. világbajnoki címét is, szintén tornagyőzelmet ünnepelhetett a Rileys Darts Zones UK Open-en, a StanJames.com World Matchplay-en, a PartyPoker.net European Championship-en, valamint a Whyte & Mackay Premier League Darts-on is, utóbbin ráadásul két 9-nyilassal is egyazon mérkőzésen belül. 

Phil Taylor bekerült a PDC Halhatatlanjainak táborába is, olyan elődök mellé, mint Eric Bristow, John Lowe és Dennis Priestley.

Az elmúlt hónapban a BBC Sports Peronality of the Year választásán második helyet szerző Phil Taylor harmadik elismerése a a PDC Szurkolók Év Játékosa díj volt, melyre a PDC weblapján lehetett szavazni december folyamán, nem kizárt hogy magyar szavazatokat is begyűjtve, hiszen a Dartsvilágon közzé volt téve a ez a szavazási lehetőség.

Úgy tűnik, határozott cél volt, hogy The Power-en kívül más is elismerésben részesüljön, minden bizonnyal ennek is köszönhetően nem Taylor Premier League döntőben nyújtott felejthetetlen teljesítménye, hanem Adrian Lewis-nak a Ladbrokes.com World Darts Championship, azaz a PDC világbajnoki döntőjében nyújtott, szintén kimagasló játékát ítélték az Év Legjobb Közvetített Előadásának. Azért az sem volt mindennapos, hogy ezúttal világbajnoki döntőben láthattunk 9-nyilast, valamint 20 db 180-as dobást is "The Jackpot" jóvoltából.

Nyolc játékos, köztük Adrian Lewis arany-, míg heten ezüst nyilas kitűzőt kaptak a 9-nyilas játékokért. Lewis azért lett megkülönböztetve, mert ő világbajnokságon érte el ugyanazt, amit Matt Clark, Andy Hamilton, Co Stompe, Simon Whitlock, Colin Lloyd, Jamie Caven és Mark Dudbdridge kisebb versenyeken az év során.



Dudbridge, Whitlock, Caven, Hamilton és Lloyd a 9-nyilasok Klubjában



Simon Whitlock szerezte meg a PDPA Játékosok Év Játékosa különdíjat, miután a 7. pozíciót foglalhatja el a PDC világranglistáján azt követően, hogy első teljes szezonját töltötte el a profik táborában. Szintén az ausztrál "Wizard"-é lett a Legjobb PDC Pro Tour Játékosnak járó elismerés, amit hat tornagyőzelemmel és 61.300 angol font pénznyereménnyel ért el a nem közvetített tornákon.

A PDC Év Felfedezettje díjat Mark Hylton érdemelte ki. A legkevésbé sem szép (egyesek szerint Tar Béla élete végéig csiszolhatna rajta), ám egyelőre eredményes technikájával kvalifikálta magát a Daily Mirror Grand Salm of Darts-ra, valamint a legjobb 16 közé jutott a világbajnokságon.

Végül, de legkevésbé sem utolsó sorban, Arron Monk vehette át a PDC ÉV Ifjúsági játékosa megtisztelő trófeáját, egyrészt, mint az U21-es világbajnok, másrészt a 82. helyig jutva a világranglistán, valamint kvalifikálva magát a UK Open-re és a Grand Slam of Darts-ra is egyaránt.

A díjkiosztó hivatalos fotógaléiája itt tekinthető meg.


2011 PDC Díjkiosztó Gálavacsora
PDC Halhatatlan

Phil Taylor

Legjobb PDC ProTour Játékos
Simon Whitlock

Év Legjobb Közvetített Előadása
Adrian Lewis - a Ladbrokes.com World Darts Championship döntőjében

PDC 9-nyilas Klub
Ezüst Nyíl Kitűzők - nem közvetítésben elért
Matt Clark - Players Championship, Gibraltar
Andy Hamilton - Players Championship, Crawley
Andy Hamilton - Players Championship, Wigan
Co Stompe - UK Open Qualifier, Wigan
Simon Whitlock - Players Championship, Salzburg
Colin Lloyd - Players Championship, Las Vegas
Jamie Caven - Players Championship, Crawley
Mark Dudbridge - Players Championship, Barnsley

Arany Nyíl Kitűzők - TV-közvetítésben elért
Raymond van Barneveld - Whyte & Mackay Premier League Darts
Phil Taylor x2 - Whyte & Mackay Premier League Darts Play-Offs
Mervyn King - Rileys Darts Zones UK Open
Raymond van Barneveld - StanJames.com World Matchplay
Adrian Lewis - Ladbrokes.com World World Darts Championship

PDPA Játékosok Év Játékosa
Simon Whitlock

PDC Szurkolók Év Játékosa
Phil Taylor

PDC Év Felfedezettje
Mark Hylton

PDC Év Ifjúsági Játékosa
Arron Monk

PDC Év Játékosa
Phil Taylor
 


2 megjegyzés:

  1. Lehet,hogy rosszul tudom de az U-21-es VB-t nem a MONK nyerte.Üdv.LEITI M.

    VálaszTörlés
  2. Január 3-án rendezték a döntőt a felnőtt mérkőzést megelőzően, melyen van Gerwent győzte le Arron Monk 6-4 arányban. Ebben a cikkben lett megírva: http://www.dartsvilag.hu/2011/01/dupla-jackpot-adrian-lewis-vilagbajnok.html

    VálaszTörlés