2011. január 19., szerda

Vasas Centenáriumi Darts Liga - 3. játéknap előzetes

Elérkezett a Vasas Centenáriumi Darts Liga 2011. évi első játéknapja, egyben a rendezvénysorozat harmadik fordulója. Szerdán este Budapesten a Premier Sport Pubban újra összecsap Magyarország nyolc dartsos éljátékosa. Érdemes az eseményt a helyszínen élőben megtekinteni, minden érdeklődőt, szurkolót szeretettel várnak a rendezők és a játékosok egyaránt.





A 3. forduló menetrendje
2011. január 19., szerda
19:00 Darányi Zoltán- Végső János
19:50 Balogh Béla - Székely Pál
20:40 Mészáros Zsolt - Melisek Zsolt
21:30 Rucska József - Kulcsár Attila


A harmadik forduló kezdetéig lehet még szavazni a csoportkör győztesének kilétére a Dartsvilágon, ezt követően lezárul ez a közvélemény-kutatás.

A résztvevő játékosok bemutatkozó anyagai az alábbi linkeken elérhetők:
(2) Végső János

Az már bizonyos, hogy az olvasók Végső Jánost tartják a legesélyesebbnek a csoportkör befejezésekor az első helyre, több mit kétszer annyi szavazattal, mint amennyit a második legesélyesebbnek tartott Kulcsár Attila kapott. A többektől egy kicsit ellépve a legfiatalabb résztvevő, Darányi Zoltán a harmadik számú esélyes, míg őt egy négyes boly majdnem pontosan egyenlő szavazattal követi - Rucska József, Balogh Béla, Mészáros Zsolt és Melisek Zsolt személyében. A legkevesebb esélyt Székely Pál csoportgyőzelmére látják az olvasók, ám ő meglepetést ígért az idei folytatásra.


Az elmúlt hétvégén a Nemzeti Bajnokság IV., vecsési fordulóján szerepelt mindenki, az alábbi eredményekkel: Kulcsár Attila: 2. hely, Darányi Zoltán és Mészáros Zsolt: 3. hely, Székely Pál: 5. hely, Balogh Béla és Rucska József: 9. hely, Melisek Zsolt és Végső János: 33. hely.
Egymás ellen is több mérkőzést vívtak az említett tornán, Székely Pál Végső Jánost, Darányi Zoltán Rucska Józsefet, Kulcsár Attila Balogh Bélát és Darányi Zoltánt, Mészáros Zsolt Székely Pált győzte le.   

 
A fordulót megelőzően a Dartsvilág Sütő Andrásnak, a szervezőbizottság vezetőjének tett fel néhány, a tornával kapcsolatos aktuális kérdést:

Sütő András
Lesz-e élő internetes közvetítés erről a fordulóról?
- Előző este még tartunk egy főpróbát, ha az sikeres lesz, akkor immár élőben is nézhetők lesznek a szerda esti találkozók. Erről még a kezdést megelőzően tájékoztatni fogjuk az érdeklődőket.

Mit lehet tudni Phil Taylor érkezéséről?
- Eddig már több e-mail váltáson vagyunk túl a világsztár menedzserével, jelenleg az időpont egyeztetése zajlik. A szponzorok kifejezett kérésére csak vele tárgyalunk, mindenképpen őt szeretnénk elhozni Budapestre. Szerdán is tartunk még erről egyeztetést a főszponzor és a Vasas elnöke társaságában, még akár egy június eleji időpont sem kizárt az érkezésére a májusi spanyolországi világbajnokság miatt.

Lehet-e már tudni a következő forduló(k) időpontjait és helyszínét?
- Erről is szó lesz a szerdai megbeszélésen, így azt követően már több információt fogunk tudni megosztani. A tervek szerint a folytatás már a Lurdy-házban lesz, de ez függ még a mostani forduló látogatottságától is, hogy valóban érdemes-e nagyobb helyszínre vinni a találkozókat. Miután a sorozat lezárására csak késő tavasszal kerül sor, a fordulók nagyjából havi ritmusban kerülnek majd lebonyolításra.

Milyenek az eddigi benyomásai a sorozatról?
- Az előzetes várakozásaimnak maximálisan megfelelnek az eddigi tapasztalatok. Példaértékű a játékosok hozzáállása is. Egyetlen eddigi hiányérzetet az előző forduló gyérebb helyszíni látogatottsága okozta, úgy gondoltam, az esemény ennél egy picit jobban megmozgatja majd a dartsot kedvelőket. Az azonban örömteli, hogy ennek kapcsán egyes idősebb játékosok is újra előkerültek.


1 megjegyzés:

  1. Eddid úgy tapasztaltam, hogy a Vasas Centenáriumi Darts Liga nem igazán van kellőképpen bereklámozva.
    Persze tudom, hogy a reklám pénz, de nem értem, amikor a sponzorok ide szeretnék hozni Taylort, mellette viszont panaszkodnak a gyérebb helyszíni látogatottság miatt, de ha egy ilyen eseményt szervezünk, akkor tisztában kell lenni vele, hogy semmi sem megy ingyen. Egy kissebb sztár érkezése is kellőképpen megdobná a magyar darts sportot, és talán több pénz maradna a reklámra.
    Nem szeretnék senkit sem megbántani, nagyon tetszik a sorozat, viszont úgy gondolom a szervezők nem tettek idáig meg mindent azért, hogy a látogatottságot növeljék.
    Csak dartsos honlapokon látom hirdetni a ligát, így aztán nem kérdés, hogy azon a szűk magyarországi dartsos közösségen kívül más nem látokgat a helyszínre.
    Mégegyszer mondom senkit sem akarok megsérteni, csak a saját benyomásaimat írom le.

    A résztvevőknek további sok sikert kívánok!

    Tóth Csaba

    VálaszTörlés