2011. január 7., péntek

A Vasas CDL játékosai (5) - Székely Pál

A most zajló Lakeside-i BDO Világbajnokságon a legjobb nyolcnál járó mezőnyben van egy Garry Thompson nevű úriember is. Két hónappal ezelőtt ő is kénytelen volt megtanulni Székely Pál nevét, aki a prágai WDF tornán gyors búcsúra kényszerítette a rutinos angolt. Palinak a Vasas CDL sorozatán azonban nem a várakozásai szerint alakult a rajtja, de saját bevallása szerint is meglepetésre készül az idei évben. 


Adatlap:
Név: Székely Pál
Születési év: 1972
Lakóhely: Szigetszentmiklós
Mióta dartsozik: 1998
Egyesülete: Soul Darts Club
Honlapja: http://www.pengeblog.hu/ 
Használt nyíl: Unicorn Catalist (24g)
Művészneve: Penge (Blade)
Bevonulózene címe és előadója: Star Trek - Enterprise Intro
Legfontosabb eredményei: 6 x csapatban Magyar Bajnok
                                        3 x Magyar válogatott
                                        2010 - 33. hely Prágában a WDF-BDO tornán (388 induló)
                                        2010 - Közép Európai Mini Premier Leauge 2. hely
                                        2006 - WDF Hungarian Open 2. hely
Eddigi eredményei a Vasas Centenáriumi Darts Ligában:                                                                                     1. forduló: Végső János 4-6
                                                                                  2. forduló:  Darányi Zoltán 4-6
Olvasói várakozások: 293 szavazatból 14-en (4%) várják a csoportkör első helyére - ezzel pillanatnyilag őt tartják a legkevésbé esélyesnek a győzelemre


Mit éreztél, amikor megkaptad a meghívást a Vasas Centenáriumi Darts Ligára?
A rendező Sütő András már egy ideje gondolkodott egy ilyen típusú rendezvényben, és már tavaly is kaptam egy meghívást, de akkor a rendezvény nem jött össze. Ezért amikor felhívott, azonnal igent mondtam, mert az volt az álmom, hogy ilyen típusú versenyrendszerben mérettessem meg magam.

Milyen célokkal vágtál neki ennek a sorozatnak és milyen hosszabb távú céljaidat szolgálja?
- Az volt az elsődleges célom, hogy a tőlem telhető legjobb játékkal bejutni a 4-es döntőbe. Minden olyan megmérettetés, ami arra sarkall, hogy minél jobb játékot produkáljak és többet edzek, az elősegíti azt a célomat, hogy játszhassak egy nagy nemzetközi torna televíziós mérkőzésén.

Melyik PDC-s sztárt látnád szívesen vendégként a jövő tavasszal és miért éppen őt?
Én a listán szereplő bármelyik sztárt szívesen látnám.



Honnan kaptad a művészneved?
Még a szombathelyi klubban kaptam ezt a nevet. A Penge című filmben a kezdő jelenetben a főhős megjelenik és eláll mindenkinek a szava. Ekkor megropogtatja a nyakát és azt mondja "Kezdjük!". Na én Szombathelyen ilyen nyakropogtatással kezdtem minden mérkőzésemet - és mostanában is.

Hogyan választottad ki a bevonulózenédet, illetve miért ezt a zenét választottad?
- "A bevonulózene választás szerintem kényes téma. Az esetek többségében azt látom, hogy a játékosok megpróbálnak megfelelni bizonyos trendeknek: divatos legyen, pörgős legyen, bulizós legyen, magyar legyen, rólam szóljon a szöveg, hozzám szóljon a zene. Ezek közül szerintem a két legfontosabb, hogy rólam szóljon és hozzám szóljon. A zenének olyannak kell lennie ami felkészít, fókuszál az előtted álló feladatra. Én így kerestem bevonuló zenét (...)." - Penge teljes írása erről a kérdésről saját honlapján jelent meg 

Mi a benyomásod az eddigi fordulókról, hogyan élted át, hogyan kezelted ezt az új helyzetet, milyen érzés ilyen körülmények között játszani?
Nagyon jó szervezés, nagyon jó hangulat. Mindannyiunknak szokni kell a környezetet és azt, hogy abban a 40 percben a lehető legtökéletesebben kell játszanunk. Sajnos az eddigi mérkőzéseimre rányomta a bélyegét a magánéletbeli probléma, és ezt is meg kell tanulni kint hagyni. Nekem nagyon jól jött ez az 5 hét pihenő, így rá tudok hangolódni a következő mérkőzésekre és rendezni tudom a soraimat. Tudom, hogy a szavazók nem bíznak a győzelmemben, de meglepetést fogok okozni.


A következő bemutatkozás Darányi Zoltáné lesz.

A korábbi bemutatkozások:
(2) Végső János


4 megjegyzés: