2011. január 25., kedd

PDC illemtan - fizetős "tanfolyam"

Hogy a PDC-nél nem csupán megalkotják, hanem komolyan is veszik a szabályokat, azt többek között az időről-időre hozott, pénzbüntetésekkel járó fegyelmezések is bizonyítják. Ezúttal öt játékos nyúlhat a zsebébe, és fizethet vissza kisebb-nagyobb összegeket az elmúlt időszakban elkövetett szabályszegéseikért. És ez alól a világbajnokok sem kivételek, sőt...


A "díszes társaságot" az aktuális világbajnok Adrian Lewis, a vele egy napon U21-es világbajnoki címet szerzett Arron Monk, valmint James Wade, Colin Lloyd és Paul Nicholson alkotják.

The Jackpot, azaz Adrian Lewis három rendbeli elmarasztalással ezúttal is megütötte a "főnyereményt", ő egyedül ugyanis 3.200 angol fontot, azaz nagyjából egy millió forintnak megfelelő összeget fizethet be kihágásaiért. Egyrészt szégyent hozott a sportágra azzal, hogy a Bodog.com World Grand Prix-n az ellenfelével egy látványos perlekedést követően durva kifejezést használt tévékamerák előtt, élő, egyenes adásban. Lewis-t bűnösnek találták azért is, hogy a World Grand Prix-n számos alkalommal a tiltott zónába (vagyis túl közel) lépett az ellenfeléhez, mielőtt az eldobta volna a nyilait. Harmadik kihágása az írás megtagadása volt az őszi németországi Players Championshipen.

Adrian Lewis ezúttal negatív főszerepben

James Wade-nek 250 angol fontjába kerül szintén a World Grand Prix-n a közönség felé tett sértő gesztikulációja.

Colin Lloyd-nak 2.000 angol fontja bánja emlékezetes, Andree Welge ellen vívott decemberi világbajnoki mérkőzését, melyen egyrészt egy hatalmas jobbegyensessel alaposan helybenhagyta a táblát (ezer fontért), majd a mérkőzés befejezését követően gondatlanul a földhöz vágta nyilait (másik ezer fontért).

Paul Nicholson ugyancsak a nyilai mérkőzést követő földhöz vágásáért, melyet a Peter Wright elleni mérkőzését követően vitt véghez, kapott 1.000 angol fontos büntetést.

Az ifjú világbajnok, heves természetű Arron Monk három alkalommal is szégyent hozott a dartsra viselkedésével 2010 őszén, melyért egyrészt 350 angol font befizetésére kötelezték, de mellette kapott egy három hónapos eltiltást is, melyet hat hónapra felfüggesztettek. Ez azonban nyomban életbe lép, amennyiben hat hónapon belül újabb incidens fűződne a nevéhez.

Lloyd és Nicholson nyíleldobálós esete külön aggodalommal tölti el a büntetésekért felelős tanácsot, mert véleményük szerint az ilyen cselekedetek könnyen fizikai sérülésekhez is vezethetnek, a közönséget is beleértve. Ezért ezt a cselekedetet önmagában is szankcionálják január 21-e óta, automatikusan egy hónapos eltiltást életbe léptetve az ezt elkövetőkre.



3 megjegyzés:

  1. Helyes, helyes ezt kell csinálni.
    A kemény, de észszerű büntetéseknek van értelme, de ezeket csak megfelelő módon lehet csinálni.

    VálaszTörlés
  2. És mit gondoltok hogy miért vannak ezek a kihágások?

    Hogy érzelmet váltson ki a szurkolókból!
    Halvérű emberekért még senki sem szurkolt!!!!

    VálaszTörlés