2011. január 30., vasárnap

PDC German Darts Championship 2011 (Halle) – 2. nap

Ronnie Baxter nyerte Halléban a German Darts Championship második, vasárnapi játéknapját. A döntőben a tavalyi Csapat Világkupa egyik spanyol hősét, Antonio Alcinast győzte le. Phil Taylor ismét a vert mezőnyben végzett, ezúttal Denis Ovens – pazar játékkal - ütötte el őt az elődöntőbe jutástól. Bezzeg Nándor megszerezte idei első PDC-s győzelmét és „pontjait”, majd a második fordulóban Jamie Caven ellenében fejeződött be számára a németországi túra.





A nap első kérdése, hogy vajon odaférünk-e majd Nándi mérkőzésre? A félreértések elkerülése végett, még nem neki szól majd itt a nagy érdeklődés, ám szinte egyszerre fognak játszani Phil Taylorral és csak egy tábla lesz köztük. Márpedig The Power mérkőzésének a közelébe jutt itt nem egyszerű feladat. Reméljük, azért ezzel a problémával ma többször is szembesülni fogunk.


1. forduló: Bezzeg Nándor - Stefan Schaffer 6-2







Kicsit feszült ma hangulat, Jamie Caven ellenfelét is figyelmeztették és vlsz. csak a mérkőzés vége mentette meg a kizárástól, ám Mensur Suljovic nem úszta meg ennyivel, ő a kizárás sorsára jutott, miután lekéste mérkőzését.

2. forduló: Bezzeg Nándor - Jamie Caven (6) 1-6






A sorsolás szeszélye és egy-két meglepetés (Simon Whitlock és Mervyn King gyors kiesése) következtében hamar úgy alakult a verseny, hogy a felső ágon elég foghíjas lett a sztárok mezőnye, míg az alsó ágon csak úgy tobzódtak a nevesebb játékosok. Ennek következtében elég volt egy helyre letáborozni, és csak kapkodta az ember a fejét a felhozatal láttán. Ráadásul Bezzeg Nándor is a sűrűjébe került, így szerencsére az ő mérkőzéseire is ugyanabban a teremben került sor.

Csak ízelítőül ezekből a mérkőzésekből: Raymond van Barneveld döntő legben győzte le a BDO-tól frissen átlépett Brian Woods-ot, Paul Nicholson 5-3-as vezetést követően öt meccsnyilat szalasztott el John Henderson legyőzésére, aki ezt követően visszavágott Vincent van der Voort-nak is az előző napi elődöntőbeli verseségért. E közben John Part legyőzte Colin Osborne-t, Antonio Alcinas Mark Dudbridge-t, majd Phil Taylor Steve Beatont, míg Mark Webster Raymond van Barneveldet. És mindez egymás mellett, hat tábla távolságon belül.

Ezt követően került sor a Phil Taylor Denis Ovens negyeddöntőre, melyet közvetlen közelről tekintettünk meg a bemelegítéstől az utolsó nyílig. Fantasztikus mérkőzést láttunk, a 120%-osan koncentráló Ovens és a kicsit lazább Taylor között. Taylor nyerte a középre dobást, így ő kezdhetett, ám 1-1-et követően hibázott a kiszállókkal és Ovens 82-ről nem kegyelmezett, sőt a saját kezdését megtartva 3-1-re elhúzott. Taylor ekkor nem akart abba a hibába esni, mint az előző napon, amikor 1-5-ről kellett visszakapaszkodnia (4-5-ig sikerült csak neki Andy Smith ellen) és gyorsan nyerte a kezdését, majd Ovens az egész mérkőzés során elkövetett egyetlen (!) hibáját kihasználva kiegyenlített (3-3). Utána saját kezdését hozva már újra Taylor vezetett, sőt akár 5-3 is lehetett volna, ha Ovens nem menti meg az elölről kezdett legjét egy 151-es kiszállóval, miközben Taylor 40-ről várta, hogy befejezhesse a leget. Kifejezetten mérgesen vette tudomásul a szenzációs befejezést. Majd 4-4-nél Taylor újra komoly hibát követett el a kiszállókkal, a D8-at és a D4-et is bőven belülre dobta, a D2-t pedig alá, lehetőséget adva ezzel Ovensnek, hogy újra komoly lépéselőnybe kerülhessen, aki ezt könyörtelenül ki is használta. Végül pedig Ovens ismét tanárian váltotta győzelemre a kezdését – bár Taylor azért még rádobott a 123-as kiszálló kísérlet végén a bullra -, legyőzve ezzel a tizenötszörös világbajnokot. Feltűnő volt, hogy Ovens milyen mentális energiákat mozgósított ezért a győzelemért, ami egy mérkőzésre tökéletesen be is jött neki. Gyakorlatilag kibérelte a 20-as szektort, az utolsó nyolc legben talán háromszor dobott ki belőle az 1-esbe, abból is az első alkalommal 121-re javította az elhibázott első nyilat. Jellemző módon a 140-eket és a 100-akat váltogatta a játék során.

Bár John Henderson még Mark Webstert is legyőzte, végül a kíméletlenül erős alsó ágról mégis Antonio Alcinas követte Denis Ovenst az elődöntőbe. Ki gondolta volna ezt akár csak két órával is korábban.


Bezzeg Nándor röviden és tömören foglalta össze a hétvégi szereplését: „Gyenge voltam. Nem tudtam megvalósítani azt, amit akartam, de ha sikerült is volna megvalósítanom, akkor se biztos, hogy más lett volna összességében az eredmény.”


További fotók a mai napról itt nézhetők meg




Az érdekesebb eredmények és a végjátékok eredményei:

German Darts Championship, Halle – 2011. január 30.

1. forduló:
BEZZEG NÁNDOR – Stefan Schaffer 6-2
Davyd Venken – Simon Whitlock 6-2
Boris Krcmar – Devon Petersen 6-4
Antonio Alcinas – Peter Manley 6-5
Raymond van Barneveld – Brian Woods 6-5
Mark Hylton – Wayne Mardle 6-4

2. forduló:
BEZZEG NÁNDOR – Jamie Caven 1-6
Jyhan Artut – Mervyn King 6-2
Richie Burnett – Dave Chisnall 6-5
Boris Krcmar – Wayne Jones 6-4
Terry Jenkins - Kevin McDine 6-2
Antonio Alcinas – Mark Dudbridge 6-5
John Henderson – Paul Nicholson 6-5
Mark Webster – Andy Jenkins 6-5
Raymond van Barneveld - Steve Brown 6-3
Phil Taylor – Peter Wright 6-4
John Part – Colin Osborne 6-4

3. forduló:
Ronnie Baxter – Justin Pipe 6-2
Terry Jenkins - Boris Krcmar 6-1
John Henderson – Vincent van der Voort 6-5
Mark Webster – Raymond van Barneveld 6-4
Tony Eccles – Jamie Caven 6-5
Steve Beaton – John Part 6-1

4. forduló (nyolcaddöntők):
Alan Tabern – John Michael 6-5
Ronnie Baxter – Richie Burnett 6-3
Mark Walsh – Andy Hamilton 6-5
Nigel Heydon – Terry Jenkins 6-5
Antonio Alcinas – Steve Hine 6-5
John Henderson – Mark Webster 6-2
Denis Ovens – Tony Eccles 6-2
Phil Taylor – Steve Beaton 6-3

Negyeddöntők:
Ronnie Baxter – Alan Tabern 6-4
Mark Walsh – Nigel Heydon 6-3
Antonio Alcinas – John Henderson 6-5
Denis Ovens – Phil Taylor 6-4

Elődöntők:
Ronnie Baxter (98,91) – Mark Walsh (98,28) 6-2
Antonio Alcinas (91,80) – Denis Ovens (85,89) 6-3

DÖNTŐ:
RONNIE BAXTER (96,72) – Antonio Alcinas (98,88) 6-4


3 megjegyzés:

  1. Mi történt ? Mi ez a kizárás dolog?

    Penge

    VálaszTörlés
  2. Nem baj. Szép volt Nándi!



    taxi

    VálaszTörlés
  3. "Mi történt ? Mi ez a kizárás dolog?"

    Nem érkeztek meg időben a táblához, és nem kezdték meg a mérkőzést.
    Majd legközelebb gyorsabbak lesznek.
    Mindenesetre érdekes, ilyenről még nem hallottam.

    VálaszTörlés