2011. január 27., csütörtök

PDC German Darts Championship 2011 - a nevezések

Ismertté vált a végleges nevezési lista a hétvégi hallei PDC tornákra. Számunkra a legfontosabb, hogy honfitársunk, Bezzeg Nándor neve megtalálható rajta, ám az újdonsült világbajnok Adrian Lewis végül nem áll rajthoz Németországban.


A Garry Weber Centerben megrendezésre kerülő, 2011. év első, a PDC Pro Tour sorozatba tartozó versenyének szombati játéknapjára 153, míg a vasárnapira 145 nevezés érkezett. Mindkét napon csatlakozik még ehhez a mezőnyhöz a pénteki selejtezőt sikeresen abszolváló 16 játékos.

Az esemény "húzónevei" Phil Taylor és Raymond van Barneveld lesznek. The Power fellépése mindig nagy esemény Európában, nem lesz ez másként a telt házas Halléban sem, Barney pedig márciusban felfüggeszett Players Championship szereplését folytatja a német kisvárosban.

Barney újra versenyez a hétvégi tornákon

Körülnézve a Premier League-ben is érdekelt "krémből", további három ott is fellépő világsztár indul el e hétvégén: Simon Whitlock, Mark Webster és Terry Jenkins. Mindez azt is jelenti, hogy Adrian Lewis, James Wade és Gary Anderson is távol maradnak Németországtól.

A felsorolt három hiányzón túl csak az éppen a világranglista 20. helyén álló Robert Thornton nem lesz még ott Halléban, a legjobb 20 játékos közül tehát 16-an töltik versenyzéssel a hétvégét.

Tovább böngészve a listát találunk rajta még egy világbajnokot, John Partot, egy különleges figurát Wayne Mardle-t, egy "rosszfiút" Peter Manley-t, valamint a három újdonsült PDC-st, akik a BDO-tól frissen átlépve első versenyüket játszák ebben az elit mezőnyben: Dave Chisnall, Brian Woods és John Henderson.

Indul a Csapat Világkupa két spanyol sikerkovácsa Antonio Alcinas és Carlos Rodriguez, az U21-es világbajnokság két döntőse Arron Monk és Michael van Gerwen, a környékünkön világbajnoki kvalifikációkat szerző Dietmar Burger és Boris Krcmar, a világbajnokságon vitézkedő Mensur Suljovic, míg a női nemet az ismét szervezetet váltó Anastasia Dobromyslova távollétében két hazai játékos, Stefanie Lück és Sabrina Spörle képviselik. 

A játék kezdete szombaton és vasárnap is egyaránt délben lesz.


5 megjegyzés:

  1. Az interneten megtekinthető lesz a verseny?

    VálaszTörlés
  2. Ez nem, a jövő hétvégi talán igen. Erről itt a Dartsvilágon lesz helyszíni beszámoló és fotók.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a gyors választ.

    VálaszTörlés
  4. Arról van esetleg információd, hogy Wayne Mardle az idei PDC vb-n miért nem indult? Úgy láttam csak szakkommentátorként volt jelen!

    VálaszTörlés
  5. Wayne Mardle azért nem volt jelen, mert nem kvalifikálta magát.

    Hawaii 501

    VálaszTörlés