2011. január 9., vasárnap

Martin Adams megvédte BDO világbajnoki címét

MARTIN ADAMS megvédve világbajnoki címét immár háromszoros BDO világbajnoknak vallhatja magát, miután 7-5 arányban legyőzte Dean Winstanley-t a Lakeside-i World Professional Darts Championship döntőjében vasárnap este. Adams idei 131 perc alatt aratott győzelmével 100.000 angol fontos csekket vehetett át, míg Winstanley 30.000 fonttal vigasztalódhatott.


BDO Világbajnoki DÖNTŐ (7 nyert szett)
MARTIN ADAMS (1) - Dean Winstanley (3) 7-5 (3-1, 3-0, 2-3, 2-3, 3-0, 0-3, 1-3, 3-1, 2-3, 3-1, 3-2, 3-0)


Martin Adams az első játékos Raymond van Barneveld 1999-es ismétlése óta, akinek sikerült megvédenie Lakeside-i világbajnoki címét, míg Dean Winstanley egyedülálló módon, első világbajnokságán játszhatott rögtön döntőt.

Martin Adams 18. nekifutására (ő vett részt a legtöbbször) lett harmadszorra világbajnok. Nála több világbajnoki címmel Eric Bristow (5), és Raymond van Barneveld (4) rendelkeznek csak a BDO-nál, míg John Lowe gyűjtött be szintén három trófeát.  Adams idei győzelmével egyben a legidősebbként (55. életévében) ünnepelheti címvédését. 

Martin Adams, immár háromszoros világbajnokként a következőket nyilatkozta: "Továbbra is én vagyok a vén szivarja ennek a tornának, és bár Deano rendkívüli módon szorongatott helyzetbe hozott, egy profi játékosnak az a dolga, hogy onnan is megtalálja a kiutat, ami nekem sikerült is. Biztattam magamat, hogy semmi nincs még még veszve. Máskor is megcsináltam ezt már, tehát újra képes leszek rá. Ez a győzelem nagyon sokat jelent nekem. Ez a harmadik bajnoki címem, amennyit John Lowe is gyűjtött. Most már szeretnék zsinórban háromszoros bajnok lenni, se ezzel beállítani Eric Bristow hasonló rekordját."

"A legjobb győzött ma este, de én is a legjobbamat adtam bele. A közönség egész héten fantasztikus volt, ezúton is szeretném megköszönni a támogatásukat. Mindenesetre jó volt látni ezt a szakállas embert egy picit megrendülni." - mondta végül széles mosollyal az arcán Adams-re utalva a döntő vesztese, Dean Winstanley.

A részletes statisztikai adatokért köszönet Kulcsár Attilának!

A világbajnokság kisokosa a Wikipedián

1 megjegyzés:

  1. Megy a találgatás, hogy Adams mikor megy át a PDC-be.
    Nos, én amondó vagyok soha. Ha belegondolunk abba, hogy töbszöri meghívás ellenére sem vett részt a GSOD-on ami szintén nem véletlen. Gondoljunk csak bele a BDO-ban ő a legnagyobb sztár amíg a PDC-ben nem bisztos, hogy ezeket az eredményeket tudná produkálni mint itt.
    Ő most háromszoros világbajnok, amit senki sem kérdőjelezhet meg és most rá mindenki úgy gondol mint egy világelső darts játékosra. Ugyan a PDC mezőnyének jórészét legyőzné, valószínüleg nehéz lenne neki felküzdenie magát az első 8-ba.
    Ugy gondolom Adams-et nem igazán érdekli a "mi lenne ha" ő jól érzi magát a BDO-ban, abszolút ünneplik.
    Ez természetesen csak saját fikcióm, sokakkal együtt én is örömmel látnám mire lenne képes a PDC mezőnyében.

    Kentaur

    VálaszTörlés