2011. január 28., péntek

Interjú Bezzeg Nándorral

Bezzeg Nándorral az új évad első PDC-s tornája kapcsán beszélgettem a legutóbbi szezonja értékeléséről, a 2011-es tervekről, célokról, valamint zárásként egy kis nemzetközi kitekintésről a két szervezet világbajnokságát követően és Phil Taylor várható szerepléséről.



Kezdjük a tavalyi évvel, hogy értékeled utólag a 2010-es PDC-s szezonodat, melyben három versenyen indulhattál? 
- A lehetőségekhez mérten eredményes évet zártam. Mint ahogyan említed is: három verseny-hétvége - ebben a sportban, egy ligában nagyon kevés. Ettől függetlenül szép eredmények születek. Amire legszívesebben emlékszem vissza a salzburgi hétvége mikor is legjobb 16-ban végeztem, több ismert nevet is legyőzve. A másik kedves emlék James Wade fölött aratott 6:2-es győzelmem. De ugyanilyen kedves emlék az összes többi is, teli tanulsággal. Mervyn King elleni vereségem Haarlemben egy fájó pont, simán benne volt abban is a győzelem lehetősége. 

Mi a helyzet a 2011-es, kezdődő évaddal? Az feltétlenül jó jel, hogy már az első európai versenyén ott lehetsz. Mik a terveid és mik a realitások, hány PDC versenyen láthatunk az idén? Vannak-e esetleg az európai versenyeken túl szigetországi tervek, lehetőségek is kilátásban? 
- Az idei évre sokkal jobbak a lehetőségeim. Azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam. Az idén teljes európai versenyturnét fogok teljesíteni, ráadásként egy szigetországi "kitekintéssel". Nagy reményekkel kezdek neki az évnek. Ez is teljesen új helyzet, ezt is meg kell tanulnom majd kezelnem – igyekszem. Azonos feltételekkel indulhatok ez évben a többiekkel, pontosan ugyanannyi verseny lesz mögöttem a végére, mint bárki másnak. Magam is nagy várakozással nézek az év elé. Ez lesz az első évem, amikor majd reális képet kaphatok, hogy pontosan hol is a helyem. A nemzetközi versenynaptáramról a Sport DC oldalán lehet információt olvasni. 

A ranglistán, miután elvesztek a 2008-as világbajnokságon gyűjtött „pontjaid” kicsit hátrébb csúsztál, jelenleg a 159. helyen állsz. Milyen célokat tűztél ki magad elé hosszabb távon erre az esztendőre? 
- Engem ez így nagyon nem befolyásol, és nem zavar alapjaiban. A céljaim nem változtak semmit. Sajnos a két „elvesztegetett” évnek vannak ilyen következményei is. Jó kis feladatnak fogom fel az egészet, vissza a legjobb százba, aztán tovább. Szeretném a nevemet a 64-ben látni a 2012-es év elejére. 

És Halléba milyen célokkal érkezel azt követően, hogy nemrég száz fölötti átlagot is elértél az egyik hazai ligaversenyen, legalábbis az egyik mérkőzésén? Hogyan sikerült a mostani felkészülésed? 
- A felkészülés az első eldobott dárdáig tart és most még csak előző nap van. Az első versenynap után térjünk erre vissza. Ami biztos, a formámmal nincs gond, illetve elsődleges célom, hogy az energia beosztásomra maximális figyelmet fordítsak. Az utóbbi időben ezzel adódott a legtöbb gondom. Holnap már okosabb leszek. 


Hogyan vélekedsz a nemrég véget ért világbajnokságokról? Milyen különbségeket véltél Te felfedezni a két világszervezet eseménye között? 
- Azon kevesek közé tartozom, akiknek megadatott, hogy a világ dartséletét teljes egészében testközelből és belülről is láthatta. Ezen oknál fogva nem kifejezetten egy esemény kapcsán hasonlítom őket egymáshoz.  Szerintem számos különbséget a laikus szemlélő is lát, azok is, akik szurkolóként ülnek le egy-egy tévés közvetítés elé. Amit mondani tudnék az egyébként sem illene a riport profiljába, sem tartalmilag, sem mennyiségében. Röviden: alapjaiban MÁS! Más célok, más gondolatok vezérlik a két szervezetet, és mindezek szintézisei vitathatatlanul meg is mutatkoznak. Egyébként számomra mindkettő szimpatikus, egyik a másikénak alapja és viszont. 

Mit gondolsz, hogyan folytatja majd Phil Taylor az idén? Kijön-e az immár fél éves hullámvölgyéből, vagy végleg a fejére nőnek a többiek? 
- Hullámvölgyek mindenkinél vannak. Akiknél legjobban látszik azok az éljátékosok. Ők vannak  központban, mindent lehet róluk tudni. Phil egy kivételes személyiség és kivételes sportszellemiségű ember. Szeretném itt idézni a VB utáni nyilatkozatát: „Én vagyok a legjobb, de most voltak nálam jobbak!” Ebben a mondatban minden benne van szerintem. Tartom annyira őt, hogy ha Ő maga is így érzi majd, nem fog magából „bohócot” csinálni, és önként visszavonul a játéktól.


6 megjegyzés:

  1. Az utolsó két kérdésnek semmi köze nem volt Nándi-hoz, kár volt érte egész jó interjú lehetett volna belőle.

    Azt nem értm hogyan lesz Nándornak ugyanannyi versenye év végére mint a többieknek, néztem a versenynaptárát, és ez csak töredéke annak a Pro Tour sorozatnak ami idén lesz és Ő sok versenyen nem indul, nem értem mégis hogy lehet ugyanannyi?

    Szerintem a 64 nem elérhetetlen én szurkolok neked.

    VálaszTörlés
  2. Mert a Nándi a Pro Tour európai sorozatát jrja végig mert az európaiaknak ( nem brittek és nem egyéb) külön ranglistája is van és onnan is lehet kvalifikálni a VB re.

    VálaszTörlés
  3. Hajrá Nándi!!! De visszatérve Taylorhoz, én ahogy láttam Taylor grimaszait amikor kikapott Webstertől, én azt hiszem nem fogja abbahagyni a dartsot, amíg az élvonalban tud maradni, végülis még ő a az első, és ha összekapja magát az is marad amíg vissza nem vonul, de ő még fiatal ahhoz hogy visszavonuljon.

    VálaszTörlés
  4. Gyerünk Nándi!!!

    Egyébként Taylor ott bukta el a pdc világbajnokságot,hogy ezeket a "bumszli" nyilakat elég nehéz bepréselni a tripla 20ba egymás mellé,ha nem megy annyira a játék,vagy nincs szerencséje...rengeteg olyan lassitás volt,amikor fontos pillanatokban,csak 100,esetleg 60pontot ért el,mert a másik nyil kivezette,nem fért már bele a T20ba.amint visszaáll "normális" nyilra,majd jönnek az eredmények megint.
    Mielőtt valaki mondaná:de hát ezzel dobott 2-9nyilast és milyen meccseket játszott:Taylor fogpiszkálóval is dobna idővel 9nyilast,HOSZZUTÁVON azonban kijön az,hogy egyszerűen túl sok helyet takar ki a triplából a mostani nyíl,és ha nem megy 120%-on a játék,akkor bizony ha megszakad, se fog brillirozni 140 és 180as dobásokkal.

    VálaszTörlés
  5. Emberek senkit sem akarok megsérteni, de ez egy Bezzeg Nándor interjú volt.
    Van egy Magyar darts játékosunk a viág élmezőnyében, aki megérdemelné kicsit, hogy róla beszéldessünk, erre azt olvasom, hogy mindenki Taylor-ról beszél.
    Hagyuk már békén egy kicsit, kit érdekel milyen teljesítményt nyújt vagy mi lesz vele. Itt most Nándiról van szó, és az ő eredményeiről.
    Kicsit vele kellene foglalkozni, Taylor maradjon az Angoloknak. Itt ez a Magyar srác végre egy nagy lehetőség elött, azzal hogy végig tud játszani egy európai sorozatot ennek kellene folynia minden hol.
    Remélem egy jó eredményel tud kezdeni Nándi, nagyon fontos lenne a jó indulás. Úgy gondolom jó sorsolást kapott kezdetnek Kevin McDine verhető ellenfélnek tartom, Nándi számára, bár nem akarom elkiabálni.
    Szurkoljunk hogy sikerüljön.

    VálaszTörlés