2011. január 26., szerda

A hétvégén rajtol a nemzetközi szezon

A világbajnokságokat követő téli álmából ébredve a hétvégén a németországi Halléban megrendezésre kerülő PDC German Darts Championshippel kezdetét veszi a nemzetközi dartsvilág 2011-es évadja. Ettől kezdve ismét felgyorsulnak majd az események, egymást követik a világ élmezőnyeit felvonultató tornák.


A kétnapos németországi Players Championship fordulót követően a következő héten, február 3-6. között máris egy jelentősebb PDC tornára kerül sor Doncasterben, a Players Champioship Final-re, amely még a tavalyi Players Championship sorozat döntője. Ennek külön érdekessége, hogy a címvédő Paul Nicholson nem tudta kvalifikálni magát rá, így nélküle kerül majd megrendezésre a négynapos esemény.  Az első kiemelt Simon Whitlock lesz a tavalyi eredmények alapján, őt Gary Anderson, Colin Lloyd és Phil Taylor követik a kiemelési listán.


Szintén ugyanazon a hétvégén, csak egy nappal rövidebben, február 4-től a hollandiai Veldhovenben rendezik a 33. Dutch Open-t a BDO égisze alatt, melyre több, mint kétezer nevezés érkezett, többek között Martin Adams, Dean Winstanley, Scott Waites, Darryl Fitton, Tony O'Shea, Deta Hedman, Anastasia Dobromyslova, Trina Gulliver részéről. A férfi párosoknál egy magyar induló, Gyalai Romeo neve található meg a listán.


Február 10-én elrajtol a 15 héten keresztül, minden csütörtök este az interneten is figyelemmel követhető, az év egyik legnagyobb show-ja, a Premier League, melynek nyitófordulóját a londoni O2 Arénában 10.000 néző előtt rendezik majd meg olyan összecsapásokkal, mint a Mark Webster - James Wade, Gary Anderson - Simon Whitlock, Raymond van Barneveld - Terry Jenkins és az este zárásaként Adrian Lewis - Phil Taylor.


Egyelőre azonban visszatérve az előttünk álló hétvégére a Dartsvilágon is a hallei eseményekkel foglalkozunk majd, különös tekintettel arra, hogy Európában rendezik az eseményt, melyen Bezzeg Nándor is megkezdi 2011-es PDC-s szezonját. Ráadásul nem kisebb nevek társaságában, mint - az előzetes hírek alapján - négy világbajnok jelenlétében, hiszen az aktuális világbajnok Adrian Lewis mellett (róla egyébként ellentmondásos hírek jelentek meg az indulását illetően) elindul Phil Taylor, Raymond van Barneveld és John Part is. A tervek szerint a Dartsvilágon helyszíni tudósítást olvashatnak a hétvége folyamán, melyet a szokásoknak megfelelően képes beszámoló egészít majd ki.


A hétvégén Halléban debütál a 2011-es európai turnék T-shirt-je, amely a következő alkalommal Bécsben lesz megvásárolható:


6 megjegyzés:

  1. Jó lenne egy interjút olvasni Bezzeg Nándorral, mik a tervei a 2011-es évre, melyik versenyeken szeretne elindulni, egyáltalán a nemzetközi karrierjéről valami naprakész infót. Mégis csak Ő képviseli Magyarországot ezen a szinten.

    Tóth Csaba

    VálaszTörlés
  2. A Dutch Open Darts 2011 versenyét nem fogják élőben közvetíteni az interneten?

    VálaszTörlés
  3. A Nándival készült interjú várhatóan pénteken késő este kerül majd fel, a PDC-s karrierjéről készült összefoglaló pedig csütörtökön lesz itt olvasható.
    A BDO-s verseny esetleges közvetítéséről nincs információm, nem tartom valószínűnek, hogy nézhető lesz. De ha mégis, közzé fogom tenni.

    VálaszTörlés
  4. köszönöm a gyors választ.
    Tóth Csaba

    VálaszTörlés
  5. Arra viszont van remény, hogy a Players Championship Final-t közvetítik majd az interneten a jövő (hosszú) hétvégén, bár egyelőre hivatalos információ, megerősítés még nincs erre vonatkozóan. De a PDC nem szokott olyan könnyen beletörődni, hogy elveszít egy közvetítést, márpedig kizárólag az itv visszalépése miatt marad el a TV-s közvetítés, ami biztos internetes láthatóságot is biztosított volna.

    VálaszTörlés
  6. Immár hivatalos: a Players Championship Final-t a PDCtv-n az interneten közvetítik mind a négy napon.

    VálaszTörlés