2011. március 8., kedd

Raymond van Barneveld újra bizakodó

Annak ellenére, hogy elveszítette Phil Taylor elleni mérkőzését a múlt heti Premier League fordulóban, Raymond van Barneveld újra bizakodással tekint az új szezonra azt követően, hogy 2010-ben külső tényezőkkel is meg kellett vívnia harcát. A Premier League idei sorozatában egyelőre 50%-os teljesítménnyel az ötödik pozíciót foglalja el a következő mérkőzését James Wade ellen vívó holland klasszis.


A nyitófordulóbeli, Terry Jenkins elleni érzékeny vereséget követően két győzelemmel folytatta az idei sorozatot Barney, Simon Whitlock-ot, valamint az aktuális világbajnokot, Adrian Lewist győzte le, mielőtt Phil Taylorral szemben kapitulált ismét.

"Úgy vélem, az idei Premier League az eddigi legerősebb. Ahhoz, hogy mérkőzést nyerjél, a legjobbadat kell nyújtanod, és nincs olyan hét, amikor kiengedhetsz. Simon Whitlock például sorozatban négyszer vert meg, mielőtt Nottinghamben találkoztunk, ahol sikerült legyőznöm. Ez is mutatja, hogy ha hiszel magadban, bárkit legyőzhetsz. Úgy gondoltam, hogy sok döntetlen eredmény születik majd ebben a szezonban, ám eddig egyetlen egy sem volt, a mérkőzések pedig kiválóak. Nagyon büszke vagyok arra, hogy hétről-hétre játszhatok itt a Premier League-ben, és hátborzongató érzés amikor szeretnek, támogatnak, skandálják a nevedet és éneklik a "Barney Army"-t. Nagyban támogat a közönség, ez igazán örömmel tölt el."


Barneveld sem lenne elkeseredve, ha sikerülne megnyernie az idén a Premier League-et és a világbajnokságot. "Legyőztem a világbajnokot, Adrian Lewist, úgyhogy miért ne sikerülhetne? Megpróbálom, szeretnék újra világbajnok lenni, de manapság hihetetlenül magas a színvonal."

Van Barneveld párszor kicserélte a felszerelését az elmúlt években, és nemrégen visszatért a nagyobb tollakhoz. "Az első héten még más tollakkal játszottam és kikaptam Terry Jenkinstől, de aztán visszacseréltem a régebbi nagyobbakra. Néha ki kell próbálnod, hogy változtatsz dolgokon, a tollakon, a szárakon, vagy akár a nyíl testén is. 2006-ban lecseréltem az egész felszerelésemet, kisebb tollakkal és másik darttal dobtam, és megnyertem a Világbajnokságot, a Masters of Darts-ot, a UK Opent és a Las Vegas Desert Classic-ot is. Talán az volt életem legnagyszerűbb időszaka, de aztán valami okból kifolyólag - nem tudom, hogy mi történt -, a nyilak egyszer csak másképp repültek a táblába. Komoly koncentrációt követelt tőlem, és ilyenkor azon töröd a fejed, hogy vajon mi történt? Mitől dobok másként? Mindenki azt tanácsolta, hogy térjek vissza a régi tollakhoz, és egy belső hang is azt súgja, hogy ez a helyes irány most számomra. Hosszú éveken keresztül Phil Taylor a világ legjobb játékosa volt, majd egyszer csak három mérkőzést is elveszített négyből a 2008-as Premier Legague-ben. Erre kicserélte a nyilait, és a következő mérkőzésén 118,66-os, azóta is fennálló rekord átlagot ért el. Ez is azt mutatja, hogy nem rossz dolog néha váltani, de aztán meg is kell nyerni a mérkőzéseket, és meg kell bizonyosodni arról, hogy a javadat szolgálja a változás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése