2011. március 9., szerda

888.com Premier League Darts 2011 – 5. forduló (előzetes)

Az eddigiekből úgy tűnik, hogy az idei Premier League sorozat szuperrangadója lehet a csütörtök este a manchesteri M.E.N. Arénában sorra kerülő Phil Taylor - Gary Anderson összecsapás. Jelenleg ők ketten állnak a tabella első két helyén, az újoncként résztvevő Anderson ráadásul 100%-os teljesítménnyel, míg Taylor a nyitófordulóbeli vereségét követően három győztes mérkőzéssel a tarsolyában.

"Izgatottan várom a Phil elleni mérkőzést, amely egy komoly teszt is lesz egyben a számomra." - mondta Anderson. "Phil egy párszor legyőzött az elmúlt időben, úgyhogy igazán jól kell most teljesítenem. Továbbra is úgy gondolom, hogy elérhető akár a 120-as átlag is, ahogy Mark Webster is megmutatta az előző héten, hogy a 110 teljesíthető. Erre most egy újabb lehetőséget kapok a héten. Bár fontosabb, hogy győzzek, akár ennél mérsékeltebb teljesítménnyel is."


Ugyan Anderson a 2007-es World Darts Trophy döntőjében 7-3-ra (szettekről van szó) legyőzte Taylort, az azóta lejátszott tíz egymás elleni összecsapásuk mindegyikét The Power nyerte, közte az idei Players Championship döntőt is, 13-12 arányban.

"Amikor a World Darts Trophy döntőjében legyőzött, sok kiszállót hibáztam el, és valójában egy szorosabb mérkőzés is volt, mint amit a számszerű eredmény mutat." - reflektált Taylor. "De nem kell ezt dramatizálni, játszol egy meccset, elveszíted, aztán mész tovább. Azóta sokszor legyőztem már. Most sem aggódom felőle, úgy gondolom ő lehet idegesebb a mérkőzésünk okán. Gary nagyszerű játékos, teljesen megérdemelten áll pillanatnyilag a tabella élén. Egy fantasztikus játékos, aki stabilan játszik, remekül dobja a tömeget és nagyszerű a hozzáállása is a játékhoz."


Mark Webster abban reménykedik, hogy folytatni tudja múlt heti  kiemelkedő teljesítményét Terry Jenkins ellen is: "Megpróbálom ott folytatni, ahol a múlt heti mérkőzés véget ért, és ha továbbra is ilyen jól megy majd a játék, akkor jó esélyeim vannak a play-off-ba való bekerülésre."

Az elmúlt héten egyaránt vereséggel távozó James Wade és Raymond van Barnaveld egymás ellen javíthat eddigi mérlegén, míg Simon Whitlock Adrian Lewis ellen készül: "Adrian minden bizonnyal igyekszik majd újra felvillantani valamit, az előző heti vereségét követően, így egy élvezetes mérkőzésre számítok. Egy nagyszerű vetélytárs, és bár aktuálisan ő a világbajnok, ugyanúgy kezelem őt, mint bármely más játékost. Nagyszerű érzés, hogy a legutóbbi két mérkőzésemet is megnyertem, így az önbizalmam ismét egyre nagyobb."


Az 5. forduló programja
Március 10. - M.E.N. Arena, Manchester
Terry Jenkins - Mark Webster
Phil Taylor - Gary Anderson
James Wade - Raymond van Barneveld
Simon Whitlock - Adrian Lewis


2 megjegyzés:

  1. Gary Anderson 120-as átlagról beszél. Elképesztő...

    VálaszTörlés
  2. Ha kint tizenéves gyerekek 130 fölötti átlagokat tolnak, akkor ugye nekik elvileg 'simán' hozható a 120-as átlag, 'csak' 12 és 13 nyilasok kellenek hozzá folyamatosan (persze 12 nyilas több kell)! Nem normálisak ezek!
    Tetszik ez a 'Gary Gary Hungary!' kép :)

    Üdv: Polgár Péter

    VálaszTörlés