2011. március 3., csütörtök

888.com Premier League Darts 2011 – 4. játéknap

Ahhoz képest, hogy a 888.com Premier League Darts idei sorozatát minden eddiginél erősebbnek tartják a résztvevők okán, az eddig lejátszott 16 mérkőzés közül még egy sem végződött döntetlenre, ám a világ élmezőnyének is a teteje olykor-olykor alaposan helybenhagyja hozzá hasonló kvalitású ellenfelét. És ez a negyedik forduló minden mérkőzéséről elmondható, még a legszorosabbak is öt leg különbséggel végződtek, miközben Mark Webster hatalmas átlaggal feledtette múlt heti fiaskóját.

Adrian Lewis lassan kénytelen lesz valamibe beletörődni... Nevezetesen abba, hogy attól, hogy ő az aktuális világbajnok, ráadásul az azt követő első mérkőzésén fölényes győzelmet aratott az előző, tizenötszörös világbajnok  - Phil Taylor (aki ráadásul korábban a mentora is volt) - ellen, még nem fog mindenki ennek tudatában sem sírva elszaladni, ha őt kell legyőznie. És még akkor sem teszi ezt, ha történetesen 103 fölötti átlagot dob a világbajnok. Legalábbis egy Mark Webster bizonyosan nem ezt teszi, hanem inkább dob egy 110 fölötti átlagot, mellyel ugyanolyan, kissé megalázó különbséggel veri a világbajnokot, mint ő tette azt Taylorral.

Mark Webster ezzel a teljesítménnyel minden idők hatodik legmagasabb átlagú Premier League mérkőzését produkálta. Ráadásul nála magasabbat eddig csupán Phil Taylor dobott, az első öt helyen mindannyiszor az ő neve szerepel. The Power ezúttal összességében mérsékeltebb teljesítménnyel is magabiztosan győzte le Raymond van Barneveldet. Bár a szünetig csupán The Power dominált (6-0), ha azt követően Barney nem hibáz el annyi kiszállót, akár egészen szorossá is tehette volna a nap zárómérkőzését.

Gary Anderson folytatta hibátlan teljesítményét, James Wade még csak megszorítani sem tudta az újonc éllovast, aki azonban még a tőle már megszokott száz fölötti átlagtól is elmaradt, nem beszélve álmai teljesítményéről. Szégyenkeznivalója azonban természetesen így sincs, a győzelmeket nem kell megmagyaráznia. Az eddigi legkomolyabb megmérettetés azonban a jövő héten vár rá, Phil Taylor ellen kellene ugyanis folytatnia nagyszerű sorozatát. nem akármilyen rangadó várható tehát a tabella első két helyezettje között!

Simon Whitlock a 42. születésnapját ünnepelte győzelemmel az utoljára a nyitófordulóban pontokat szerző Terry Jenkins ellen.




A 4. forduló eredményei
Westpoint Arena, Exeter
Terry Jenkins (92,39) - Simon Whitlock (99,29) 1-8
Mark Webster (110,19) - Adrian Lewis (103,27) 8-2
Gary Anderson (96,31) - James Wade (90,87) 8-3
Raymond van Barneveld (92,25) - Phil Taylor (95,65) 3-8

A forduló hivatalos fotógalériája itt tekinthető meg.






Webster győztes legjeinek nyílszámai: 15, 15, 15, 13, 13, 15, 12, 11.
Lewis győztes legjeinek nyílszámai: 15, 12.






Az 5. forduló programja
Március 10. - M.E.N. Arena, Manchester
Terry Jenkins - Mark Webster
Phil Taylor - Gary Anderson
James Wade - Raymond van Barneveld
Simon Whitlock - Adrian Lewis



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése