2011. március 17., csütörtök

Helycsere az élen, már Phil Taylor vezeti a tabellát

Öt fordulóra volt szüksége a tizenötszörös világbajnoknak, hogy a nyitónapot követő utolsó helyről a táblázat éllovasává váljon. Miután zsinórban nyerte mind az öt mérkőzését, Gary Anderson pedig négy győzelmet követően megtorpant, immár The Power vette át a vezetést egy fordulóval a félidő előtt. Mindeközben Raymond van Barneveld (a képen) is beérte pontszámban a skótot, és továbbra a harmadik pozíciót foglalja el, a világbajnok Adrian Lewis-t megelőzve.


James Wade a jó százalékkal dobott dupláinak köszönhetően 85-ös átlaggal is mérkőzést tudott nyerni Terry Jenkins ellen, bár utóbbi még megpróbálkozott egy 140-es kiszállóval döntetlenre menteni a mérkőzést - sikertelenül. Az eredmény következménye, hogy Wade továbbra is magához láncolta Jenkins-t a táblázat alján.

Raymond van Barneveld a várakozásoknak megfelelően ismét hangulatos támogatást kapott a skót közönségtől, s élve a nagyszerű "doppinggal" le is győzte Mark Webster-t. A mérkőzés kulcsa talán a 3-2-nél hátulról dobott nagyszerű 161-es kiszálló volt, miközben Webster két száz fölötti kiszállót követően ismét 100-on várakozott. Ezt az egy break-et őrizte aztán holland egészen 7-4-ig, majd befejezésként ismét a kedvezőtlenebb pozícióból nyerte a győzelmet jelentő leget. 

Phil Taylor már 5-2-re is vezetett Simon Whitlock ellen, ám 6-5-nél az ausztrál már az egyenlítésért küzdhetett a mindkettőjük által sok elpazarolt duplával tarkított mérkőzésen. Taylor végül 103 fölötti átlaggal győzött, s mint később kiderült, ezzel kétpontos előnyre is szert tett eddigi legfőbb riválisával, Gary Andersonnal szemben.

A nap leginkább várt mérkőzése, a legutóbbi világbajnoki döntő visszavágója a felfokozott várakozásoknak megfelelően indult, és úgy nézett ki, hogy sikerül is a visszavágás. A hazai kedvenc - a közönség őrületes támogatása mellett - már a 4-0-ás vezetésért is dobhatott, ráadásul utána ő kezdte a következő leget. Ám ekkor óriásit fordulat történt a glasgow-i éjszakában, mert a közönség sportszerűtlen viselkedése ellenére is (bedobáltak a játéktérre) a világbajnok elkezdte sorra nyerni a játékokat, és a szünetre már 3-3-as állással térhettek a felek. Azt követően pedig az történt, amire valószínűleg egyetlen skót sem számított, Gary Anderson nem tudott még csak leget sem nyerni többet, így 3-0-át követően végül zsinórban 8 leget veszítve kapott ki angol riválisától. A kezdeti hangorkán után különös volt a hat és fél ezer ember döbbent csendjét "hallgatni". Adrian Lewis ugyanakkor minden dicséretet megérdemel, hiszen 0-3-nál az őrjöngő fanatikusok közelében szinte a pokolban érezhette magát, és nagyszerű kvalitásairól tanúbizonyságot téve fordította meg innen, ráadásul legveszteség nélkül a kilátástalannak tűnő csatát. Nem először történt meg tehát az, hogy a közönség sportszerűtlensége végeredményben nem a célzott alanyt zavarta meg jobban, hanem az általuk támogatni akart játékost hozták ezzel nehéz helyzetbe, ő tudta ugyanis kevésbé feldolgozni az ellenfele ellen irányuló  sportszerűtlen megnyilvánulásokat. 


A 6. forduló eredményei
S.E.E.C., Glasgow
Terry Jenkins (94,16) - James Wade (85,86) 6-8
Raymond van Barneveld (100,98) - Mark Webster (96,40) 8-4
Simon Whitlock (96,35) - Phil Taylor (103,33) 5-8
Gary Anderson (87,28) - Adrian Lewis (88,18) 3-8









A 7. forduló programja
Március 24. - The Brighton Centre
Mark Webster - Simon Whitlock
Adrian Lewis - Terry Jenkins
Raymond van Barneveld - Gary Anderson
Phil Taylor - James Wade


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése