2011. március 29., kedd

PDC Pro Tour 2011 - Tíz torna, tíz győztes

Tíz PDC ProTour sorozatba tartozó tornát rendeztek eddig az idei évben, melyek közül hat Players Championship, míg négy UK Open kvalifikációs verseny volt. E mellett elindult az U21-es versenysorozat is, melyből négy került eddig lebonyolításra. Ami külön érdekessége ezen tornáknak, hogy mind a tíz felnőtt, mind pedig a négy ifjúsági versenynek különböző győztese lett, senki nem tudott eddig akár még csak két tornát is nyerni. Illetve egy valaki  mégis, ugyanis Michael Smith neve megtalálható egyszer a felnőtt és egyszer az ifjúsági győztesek között is.
 

Paul Nicholsonnak majdnem összejött a duplázás, s mindezt ráadásul egyazon hétvégén teljesítette volna, ha szombati győzelmét követően a vasárnapi crawley-beli döntőben legyőzi Wes Newton-t. Ez azonban még 3-0-ás vezetést követően sem sikerült neki, így Wes Newton is feliratkozott az idei tornagyőztesek máris tekintélyes névsorába. Ráadásként a világranglistán is előrejött egészen a nyolcadik helyre. 

Wes Newton immár a világ nyolcadik számú PDC-s játékosa (Fotó: Holczer Péter)

Bár tíz verseny, tíz különböző győztes, mégis mindössze egyetlen egy Premier League játékos található köztük, Adrian Lewis. Ugyan Phil Taylor csupán a két évadnyitó, németországi versenyen játszott, és Raymond van Barneveld is kevés hétvégén szerepelt, a többieknek azért illett volna Premier Legaue-beli pozíciójukhoz méltóan szerepelni, ám ez eddig sem Gary Anderson-nak, sem Mark Webster-nek, sem Simon Whitlock-nak, sem James Wade-nek, sem pedig Terry Jenkins-nek nemigen jött össze az idén. 

Ott van azonban Steve Brown és a már említett ifjú Michael Smith (aki ráadásként még egy 9-nyilast is dobott emlékezetes hétvégéjén), akik első tornagyőzelmeiket ünnepelhették az idén, valamint John Part, aki 2007-et követően lett ismét tornagyőztes. Adrian Lewis győzelme mellett további két döntőt is vívott, míg Paul Nicholson és Vincent van der Voort is büszkélkedhet egy-egy második helyezéssel is. 

Wes Newton vasárnap karrierje ötödik Pro Tour győzelmét aratta, míg Adrian Lewis és Ronnie Baxter egyaránt pályafutása nyolcadik Pro Tour győzelmét ünnepelte az idén. 

Mervyn King és Vincent van der Voort is nyert már tornát az idén (Fotó: Holczer Péter)


Paul Nicholson (Fotó: Holczer Péter)
Players Championship győztesek 2011-ben
Mervyn King
Ronnie Baxter
Jamie Caven
John Part
Paul Nicholson
Wes Newton 

Speedy Hire UK Open kvalifikációk eddigi győztesei
Steve Brown
Michael Smith
Adrian Lewis
Vincent van der Voort 

PDC Unicorn Youth Tour győztesek
Adam Hunt
Shaun Griffiths
Ryan Harrington
Paul Barham

Ronnie Baxter 8.trófeája (Fotó:Holczer P.)
PDC ProTour győztesek napjainkig
Phil Taylor 53
Colin Lloyd 14
Raymond van Barneveld 11
James Wade 11
Ronnie Baxter 8
Adrian Lewis 8
Dennis Priestley 8
Mark Walsh 8
Simon Whitlock 6
Gary Anderson 5
Jamie Caven 5
Mervyn King 5
Peter Manley 5
Wes Newton 5
Andy Smith 5

 


Azért ha az egy-egy napos hétvégi kisebb tornákon túl is visszatekintünk az első negyedévre, találunk még egy duplázót, aki nem más, mint Phil Taylor a Players Championship Final és az RTL7 International Masters idei bajnoka.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése