2011. március 2., szerda

888.com Premier League Darts 2011 – 4. forduló (előzetes)

Egy újabb klasszikus mérkőzésnek nézünk elébe csütörtök este. A Premier League negyedik, Exeterben rendezett fordulójának záró mérkőzését Phil Taylor és Raymond van Barneveld egymás ellen vívják ugyanis. Addigra kiderül majd, hogy Gary Anderson meddig jut a saját maga által beállított lécen az átlag tekintetében, valamint, hogy a világbajnoki elődöntő megismételt párosításából ismét a későbbi világbajnok kerül-e ki győztesen.


Minden bizonnyal tartogat érdekességeket majd az este három "felvezető" mérkőzése is, különösen a Mark Webster - Adrian Lewis párosítás ígérkezik izgalmasnak, de a forduló várva-várt csatájára a nap végéig kell majd várni. Ekkor csap össze ugyanis immár a tizenegyedik alkalommal a Premier League történelmében Phil Taylor és Raymond van Barneveld. Utóbbi soha nem tudta még legyőzni ebben a versenysorozatban a többszörös bajnokot. Döntetlenig jutott már el The Power ellenében, ám az is előfordult, hogy 8-2 lett párharcuk végeredménye.

Barneveld és Taylor - együttesen 20-szoros világbajnokok (Fotók: PDC)

Ebben a szezonban, ha erre a mérkőzésre a nyitófordulót követően került volna sor, lehet éppen két formán kívüli sztár találkozóját vártuk volna, ám azóta nagyot fordult a világ,  mindketten megnyerték legutóbbi két-két mérkőzésüket, és jelenleg már a tabella második és harmadik helyezettjének rangadójáról beszélhetünk.

Erről maguk a résztvevők is hasonlóképpen vélekednek. Nézzük elsőként The Power várakozásait: "Barney visszatérése szenzációs. Az első héten - hozzám hasonlóan - szörnyen játszott, de mára helyrehozta a játékát az elmúlt évbeli problémáit követően. Immár jól játszik, és ő az, aki ellen szeretek is játszani, mert az egyike a legnagyobbaknak, akiket valaha is láttam. Biztosan nagyon élvezetes csatát vívunk majd csütörtök este. Óriási tömeg lesz és fantasztikus atmoszféra - nagyszerű mérkőzés várható tehát."

Taylorhoz hasonlóan Barneveld is bizakodóan tekint a találkozó elé: "Nagyon várom már a mérkőzést, mert szeretek Phil ellen játszani, ez mindig különleges. Az elmúlt évben nem voltam önmagam, magánéletbeli problémáim voltak, kényelmetlenül éreztem magam a színpadon, miközben mindenki nagyszerűen játszott ellenem. Kíváncsi voltam rá, hogy képes leszek-e ismét a legmagasabb szinten teljesíteni, de az elmúlt két hét során bebizonyítottam, hogy igen, úgyhogy bizakodó vagyok. Ha le tudtam győzni Simon Whitlock-ot és a világbajnokot, Adrian Lewis-t, miért ne győzhetném le Philt is? Ezek az eredmények jó érzéssel töltenek el, nyugodtak érzem magam."

Magáról a tizenötszörös világbajnokról pedig így vélekedik: "Phil nagyon magasra emelte a színvonalat. Voltak idők, amikor néztem őt és arra gondoltam, hogy ez "nem normális, hogy lehet, hogy ez a fickó soha nem hibázik"?  Ha nem végzel 15 nyílból ellene, akkor gond van. Olyan, mint amikor egy golfozó elhibázik egy közeli lyukat, és az egész tornát elveszti miatta - Te is csupán egyetlen duplát hibázol el, és ő azonnal megbüntet érte."

A mérkőzésekre tippjeit hivatalból leadó Sid Waddell ismét előhúzta trükkös tippjét (ami már egyszer bejött neki ebben a szezonban), hogy 8-6-os eredményt tippel, de hogy ki fog nyerni, azt nem tudja megmondani.


A 4. forduló programja
Március 3., - Westpoint Arena, Exeter
20:15 Terry Jenkins - Simon Whitlock
21:00 Mark Webster - Adrian Lewis
21:45 Gary Anderson - James Wade
22:30 Raymond van Barneveld - Phil Taylor


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése