2011. március 24., csütörtök

888.com Premier League Darts 2011 – 7. játéknap előzetes

A hetedik fordulóval a félidejéhez érkezik csütörtök estére a 888.com Premier League Darts 2011-es versenysorozata. A Brighton Centerben rendezett játéknap végére mindenki mindenki ellen megmérkőzik egyszer a csoportkörben, a jövő héttől már a visszavágókra kerül sor. Külön érdekessége az eddigieknek, hogy egyetlen döntetlen sem született a hat forduló 24 mérkőzésén annak ellenére, hogy talán az eddigi legerősebb, legkiegyenlítettebb mezőny állt össze az idei évadra. Ám a kisebb hullámzásoknak köszönhetően eddig mindig úgy alakult, hogy valaki jobbnak bizonyult ellenfelénél, bár voltak már elhibázott kiszállók a döntetlenért.


A bevezetőben azért is kapott hangsúlyt a döntetlenek eddigi elmaradása, mert a brighton-i estén két mérkőzésen sem lenne meglepetés a pontosztozkodás. Röviden visszatérve az elmúlt hét glasgow-i eseményekre a PDC részéről egyelőre hivatalos lépések nem történtek a rendbontást követően. Az azért nyilvánvaló volt, hogy az eddigi szigorú rendezői fellépések erősen hiányosak voltak a skót városban, ami persze nem adhatna alapot a közönség kirívóan sportszerűtlen magatartására. Nem hivatalosan arról viszont zajlanak egyeztetések, hogy a pár hét múlva Aberdeen-ben, tehát az ismét Skóciában rendezendő forduló előre kiírt mérkőzés sorrendjét megváltoztatják, és az eredetileg a programban utolsóként szereplő Anderson - Jenkins mérkőzésből nyitómérkőzést csinálnak. A hazai kedvenc fellépésére így minden bizonnyal még kevésbé alkoholmámoros tömeg előtt kerül sor...

A hetedik fordulónak otthont adó The Brighton Centre


Mark Webster - Simon Whitlock

Rögtön az első találkozó is könnyen végződhet akár döntetlenül... Tökéletesen egyformán áll ugyanis a két, BDO-ból pár éve egyszerre átigazolt versenyző, akik a PDC-ben is hamar meghatározóvá váltak. Ám pont a döntetlen az, ami egyikük számára sem lenne jó eredmény, ugyanis talán még ők azok, akik némileg eséllyel pályázhatnak a rájátszást jelentő (talán utolsó, azaz negyedik) helyért, márpedig ehhez ezt a találkozót nyernie kell annak, amelyikük ezt el is szeretné érni. E tekintetben tehát inkább beszélhetünk élet-halál harcról, mintsem békés döntetlenről.

  
Adrian Lewis - Terry Jenkins 

A nap egyik egyoldalúnak ígérkező találkozója még annak ellenére is, hogy a mindig mosolygós Terry Jenkins az egyik legnagyobb küzdő is egyben, soha nem adja fel... A múlt héten ennek ellenére is kikapott a mostanság közel sem acélos James Wade-től, míg Lewis szinte egy egész nemzettel megküzdve aratott világbajnokhoz méltó diadalt Glasgow-ban. Lewis mostanában többször is átélhette azt az érzést, hogy bőven száz fölötti átlaggal kap ki. Nos ezúttal ha valamitől, talán ettől nem kell tartania, ha ismét kényelmesen átlépi a százas határt, most szinte bizonyosan a győzelmet fogja ez jelenteni a számára, mint ahogy a hétvégén az RTL7 Mastersen is történt, ott 8-3-ra nyert a világbajnok. 


Raymond van Barneveld - Gary Anderson 

Szerintem a nap rangadója a második és a harmadik helyezett mérkőzése. A korábban döntetlen szagúnak említett Webster-Whitlock mérkőzéssel ellentétben itt ez az eredmény egyiküknek sem lehet ellenére. Gary Anderson nagyszerű rajtját (négy győzelem zsinórban) követően kicsit megtorpant, bár csupán Phil Taylortól és Adrian Lewis-tól szenvedett vereséget. És most következik Raymond van Barneveld, aki nagyon szépen rendbe szedte magát a számára kellemetlen emlékű 2010-es év után és csendben visszakúszott oda, hogy hétfő este pl. újból Phil Taylor- Raymond van Barneveld döntőt láthatott a dartsvilág. Barneveld győzelme esetén egészen a második helyig jutna előre a tabellán, ahol már régen járt. Anderson számára pedig minden bizonnyal az egyik olyan mérkőzés következik, ahol nem elsősorban a megcélzott 120 fölötti átlag, hanem egyáltalán maga a győzelem megszerzése lebeg legfőképpen célként. 


Phil Taylor - James Wade 

Míg tavaly a rájátszás keretében minden idők egyik legszínvonalasabb döntőjét vívták, és az elmúlt két év bajnokáról van szó - sőt, csak ők ketten nyertek eddig Premier League-et -, ezen a héten azonban a tabella éllovasa az utolsó helyezett ellen mérkőzik... Ennek megfelelően egyesek a lenullázástól is féltik Wade-et, aki éppen egy győzelmet követően mérkőzhet meg az ismét legszebb napjaira emlékeztető formába lendült Phil Taylor ellen. Anno James Wade vette el Phil Taylor hihetetlenül hosszú, éveken keresztül tartó veretlenségi sorozatát a Premier League történelmében, most azonban talán még annál is nagyobb meglepetés lenne Wadey győzelme, vagy akár csak pontszerzése is The (Full) Power ellenében. A hétvégén az RTL7 International Masters keretében negyeddöntőt vívtak egymás ellen, amely találkozót a későbbi tornagyőztes Phil Taylor 8-3 arányban nyerte meg, nagyjából ez lenne a papírforma csütörtök este is.


A 7. forduló programja
Március 24. - The Brighton Centre
20:15 Mark Webster - Simon Whitlock
21:00 Adrian Lewis - Terry Jenkins
21.45 Raymond van Barneveld - Gary Anderson
22:30 Phil Taylor - James Wade


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése