2011. március 27., vasárnap

PDC hétvége Crawley-ban

A PDC Pro Tour keretein belül a Players Championship ötödik és hatodik versenynapjára került sor a hétvégén Crawley-ban, közte természetesen az ifjúsági torna aktuális fordulójával. Paul Nicholson (a képen jobbra) lett a kétnapos esemény legsikeresebb játékosa, rajta kívül Gary Anderson és Wes Newton (a képen balra) is nagyon kiegyensúlyozottan szerepeltek. Az ifjúsági tornának ismét új győztese lett.


A szombati játéknapot 121 résztvevővel indították, akik között sem Phil Taylor, sem pedig Raymond van Barneveld nem volt megtalálható. A Premier League további hat résztvevője azonban ott sorakozott a kora délutáni rajtnál. És ahogyan az a csütörtökönkénti sorozatban is visszaköszön mostanában Webster-nek, Wade-nek és Jenkins-nek itt sem sok babér termett, mindhárman a második fordulóig jutottak csupán. Simon Whitlock is csak egy körrel később fejezte be a napot.

A győzelmet Paul Nicholson szerezte meg, aki így tavaly januárt követően első tornagyőzelmét ünnepelhette nem kisebb győzelemmel a döntőben, mint a világbajnokot legyőzve. Ráadásként az elődöntőben a világbajnoki ezüstérmes ellenében lépett tovább. A győztes, aki az idei évben költözött át Newcastle-ből a bátyjához Chorley-ba, a következőket mondta: "Sokat jelent nekem ez a győzelem. Az elmúlt nyolc hétben már jól ment a játék. Keményen készülök újra, mióta átköltöztem és jobban tudok a dartsra is koncentrálni. Tudtam, hogy amennyiben továbbra is így megy a játék, mint az elmúlt hetek során, előbb-utóbb az eredmények is jönni fognak. Értékes dolog az Egyesült-Királyságban Players Championship tornát nyerni. Különösen büszke vagyok arra, hogy két olyan játékost is legyőztem mindeközben, akiket pillanatnyilag a legjobbaknak tartok ebben a műfajban, Gary Anderson-t és Adrian Lewis-t. Remélem innentől igazán beindulok és visszakerülök a legjobb 16-ba a ranglistán. Majd pedig a tíz közé is szeretnék bekerülni, ez a legfőbb célom ebben az évben."

Players Championship 5, Crawley – 2011. március 26. 
Paul Nicholson nagyszerű hétvégén van túl (Fotó:PDC)

Negyeddöntők
Paul Nicholson - Michael Rosenauer 6-2
Gary Anderson - Mark Walsh 6-5
Adrian Lewis - Wes Newton 6-3
Ronnie Baxter - William O'Connor 6-3

Elődöntők
Paul Nicholson - Gary Anderson 6-5
Adrian Lewis - Ronnie Baxter 6-5

Döntő
PAUL NICHOLSON - Adrian Lewis 6-4



PDC Youth Tour 4. verseny – 2011. március 26.

Ezúttal Paul Barham-nak gratulál Rod Harrington
Negyeddöntők
Paul Barham - Paul Cooper 3-1
Curtis Hammond - David Pallett 3-1
Chris Aubrey - Martin Heneghan 3-1
Shaun Griffiths - Reece Robinson 3-0

Elődöntők
Paul Barham - Curtis Hammond 4-0
Chris Aubrey - Shaun Griffiths 4-0

Döntő
PAUL BARHAM - Chris Aubrey 4-2




Vasárnap 119-en reménykedtek a sikeres szereplésben a rajtnál. Pár órával később még ketten bízhattak a végső sikerben, az előző napi győztes Paul Nicholson és Wes Newton. Az ausztrál kezdett jobban és 3-0-nál már-már úgy tűnt, ritka bravúrt visz véghez és kettős győzelemmel fejezi be a hétvégét, ám a héten a Unicorn-nal a szerződését újabb három évre meghosszabbító - és a Unicorn Maestro-k közé előlépő - Wes Newton fordítani tudott, és végül ő lett a vasárnapi versenynap bajnoka.

 
Players Championship 6, Crawley – 2011. március 27. 

Wes Newton tornagyőzelemmel ünnepelte Maestro szerződését
Negyeddöntők
Justin Pipe - Peter Wright 6-3
Paul Nicholson - Mark Walsh 6-1
Wes Newton - Vincent van der Voort 6-2
Gary Anderson - Wayne Jones 6-4

Elődöntők
Paul Nicholson - Justin Pipe 6-4
Wes Newton - Gary Anderson 6-3

Döntő
WES NEWTON - Paul Nicholson 6-4





A Players Championship soron következő hetedik és nyolcadik versenynapját május 14-15-én Wiener Neustadt-ban rendezik.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése