2011. március 6., vasárnap

Hírek a PDC világából

Ezúttal nincs hétvégi torna a Premier League két fordulója között, ám az utóbbi héten többen is megszólaltak a csütörtöki főszereplők közül, így elsősorban róluk szól az alábbi válogatás. Valamint az ifjúsági sorozat résztvevői is örülhetnek.


Kezdjük rögtön ez utóbbi örömteli információval: az eddigi nagy sikerre való tekintettel eltörölték a létszámkorlátot a PDC Unicorn Youth Tour idei sorozatában. Így tehát már a wiener neustadt-i tornán is lehet az eredetileg meghatározott 128-asnál nagyobb tábla is a nevezések függvényében. Vagyis a fiataloknak immár sietségre nincs okuk, akár a verseny hetében is dönthetnek még az indulás mellett.

Amint említésre is került, Mark Webster az Adrian Lewis ellen dobott pazar, 110 fölötti átlagával minden idők hatodik legeredményesebbje lett e tekintetben a Premier League sorozat keretein belül. Ennél magasabb átlagot kizárólag Phil Taylor teljesített korábban. "Ez pályafutásom egyik legnagyobb győzelme. 8-2-re legyőzni a világbajnokot számomra egy nagyszerű eredmény. Adrian vert ki engem a világbajnokságon, és bár ez nem egyfajta visszavágó volt, de hogy úgy mondjam, az ember soha nem szeret valakitől folyamatosan kikapni. Végre elfelejthetem az előző kiábrándító hetet, immár újra van miből önbizalmat merítenem." - monda el Webster.

888.com Premier League Darts - Legjobb átlagok
116,01    Phil Taylor (2009) John Part ellen
112,68    Phil Taylor (2008) Adrian Lewis ellen az elődöntőben
111,74    Phil Taylor (2008) John Part ellen
111,67    Phil Taylor (2010) James Wade ellen a döntőben
111,14    Phil Taylor (2008) Raymond van Barneveld ellen
110,19    Mark Webster (2011) Adrian Lewis ellen

  
Phil Taylor már elsősorban előre tekint és a 2011-es évad távolabbi eseményeire fókuszál elsősorban. Szeretné ugyanis visszaszerezni a World Grand Prix, a Grand Slam of Darts trófeákat, valamint legfőképpen a világbajnoki címet. "A következő hónapok során elsősorban arra fogok koncentrálni, hogy megfelelően felkészüljek a világbajnokságra. Ezt fogom építgetni az év során. Nehéz minden tornát megnyerni, és ez a győzelmi kényszer komoly nyomásként is nehezedik az emberre, de ebben az idényben ez a nyomás nem rajtam lesz, hanem azok vállát fogja nyomni, akik a jelenlegi címvédők. Én csak teszem a dolgomat, és szeretném minden nagy bajnokságot megnyerni."

Taylor ugyanakkor nem mehetett el szó nélkül a fiatalok általi rendkívüli teljesítmények mellett sem: "Ez a legintenzívebb berobbanása a fiataloknak, amit valaha is láttam. Nálunk is az fog bekövetkezni, mint a golfban és a snookerban, a sikerre éhes fiatalok közül a legjobbak egyszer csak főszereplőivé válnak a mi tornáinknak is. Itt van James Wade és Adrian Lewis, akik közül mindketten nyertek már bajnoki címet a legnagyobb tornákon is, és ráadásként elindult az ifjúsági sorozat is, valamint vannak olyan kilenc-, tíz évesek, akik képesek a 9-nyilasra is. Én itt állok évek óta a világ tetején fontmillókat nyerve, és ők is ezt szeretnék, amit én elértem. Megpróbálnak majd engem letaszítani, de én kitartok és mindent megteszek azért, hogy megtartsam a pozíciómat."

The Powerrel kapcsolatban egyre időszerűbb lenne megtudni, hogy vajon sikerrel járnak-e azok az erőfeszítések, melyeket az ő idecsábítására tesznek, és érdemes-e továbbra is abban reménykedniük a magyaroknak, hogy pár hónapon belül Budapesten vendégszerepel a világsztár.


Wes Newton folyamatos jó szereplését is siker koronázta, ugyanis a legutóbbi PDC világranglistán - a két évvel ezelőtti 37. pozícióról - bekerült a legjobb tíz játékos közé, Ronnie Baxter-t kiszorítva onnan. Négy Players Championship tornát nyert az elmúlt két év során és négyszer vívott negyeddöntőt a nagy tornákon, köztük a világbajnokságon is.




PDC Top 10 - 2011. február 27-e óta
Hely Név Pénzdíj
1 Phil Taylor £972,600
2 Adrian Lewis £395,850
3 Gary Anderson £286,850
4 James Wade £284,642
5 Raymond van Barneveld £236,300
6 Simon Whitlock £234,550
7 Terry Jenkins £229,520
8 Mark Walsh £181,242
9 Mervyn King £180,550
10 Wes Newton £177,239
    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése