2011. március 17., csütörtök

888.com Premier League Darts 2011 – 6. forduló (előzetes)

Gary Anderson, bár továbbra is vezeti a tabellát öt fordulót követően, már nem veretlenül teszi ezt, miután a múlt héten elveszítette a szuperrangadót Phil Taylorral szemben, aki így már ott lohol szorosan a skót nyomában. Andersonnak pedig most sorozatban kijut a javából, a tizenötszörös világbajnokot követően az aktuális világbajnok ellen kell harcba szállnia, ám ezúttal a hazai fanatikusok előtt.

Az idei Premier League sorozat szereposztásának erősségéről már sokan nyilatkoztak. Ezúttal végképp nem kell hozzátenni semmit, elég az e heti párosításra tekinteni. A négy mérkőzésből kettő az elmúlt két szezon világbajnoki döntőjével egyezik meg, míg egy harmadikat két korábbi világbajnok tesz ki. Csupán a nyitómérkőzés lóg ki ebből a szinte felülmúlhatatlan kategóriából, ami most kétszeresen is megáll, lévén az aktuálisan  két sereghajtó párharca nyitja a glasgow-i estét.


Terry Jenkins - James Wade

A Premier League eddigi sorozataiban vívott hat találkozójuk mindegyikét Wade nyerte, a mostani lehet éppen ezért a legjobb alkalom arra, hogy Jenkins megszakítsa ezt a rossz sorozatot, és akár igen előkelő helyre lépjen előre a tabellán. Bár jelenleg az utolsó előtti helyen áll - csak ma esti ellenfelét előzi meg - pontszáma megegyezik a negyedik helyezettével. Sid Waddell tippje: 8-4 Jenkins javára.




Raymond van Barneveld - Mark Webster

A második mérkőzés máris két korábbi világbajnok csatája. Barney ráadásul négy tavalyi mérkőzésén is kikapott Webby-től, így bőven van törlesztenivalója a walesi ellen. Webster két hete parádésan játszva, 110 fölötti átlaggal verte meg a világbajnokot, majd a múlt héten kijózanító vereséget szenvedett Jenkinstől - ezért azonban már a hétvégén visszavágott a UK Open selejtező sorozatán. Barneveld-nek a Premier League-ben is egyre jobban megy újra, a hétvégén is jól játszott, az egyik napon második lett, miközben az egyik mérkőzését 123-as átlaggal (!) nyerte 6-0-ra, majd alig hibázta el a D12-t egy 9-nyilas sorozat - ez alkalommal sikertelen - befejezéseként. Ráadásul valamiért imádja őt a skót közönség, ezúttal is hatalmas szurkolásra számíthat részükről. Sid Waddell tippje: 8-3 Barneveld javára.


Simon Whitlock - Phil Taylor
 
A 2010-es világbajnoki döntő párosítása. Ám miközben Whitlock kisebb hullámvölgyben van, Taylor a tabella utolsó helyéről indulva már az éllovassal azonos pontszámmal áll a második helyen, várva az alkalmat a helycserére. A múlt héten már-már vesztesnek tűnő helyzetből győztesként jött ki a legvégén, miközben Whitlock jól kezdte a maga mérkőzését, ám rendkívül pontatlanul dobott kiszálló kísérletei miatt sima vereség lett számára a vége. Taylor időközben visszaváltott a tavalyi évben legnagyobb sikerei idején használt nyilaira és újra nagyon élvezi a velük való játékot. Sid Waddell tippje: 8-5 Taylor javára.


Gary Anderson - Adrian Lewis

Ezt a párosítást a szervezők már a sorsoláskor is a legerősebbnek vélték a nap mérkőzései sorában, ezért aztán zárómérkőzéssé avanzsálták. Persze nem kellett ehhez különösebb jóstehetség részükről, lévén a legutóbbi világbajnokság döntőjének párharca ismétlődik. 6.500 fanatikus skót űzi-hajtja majd Andersont a győzelem felé, ám Lewis sem ijed meg az idegen közönségtől, sokkal inkább bízik benne, hogy jól kezdi majd a mérkőzést, abból önbizalmat merít, s akkor jöhet bárki, nem neki kell aggódnia az eredmény felől. Ráadásul legutóbbi hét egymás elleni mérkőzésüket is az angol nyerte. Anderson ugyanakkor idegesen várja a mérkőzést, neki az egyetlen esélye, hogy jól teljesítsen a glasgow-i estén, ellenkező esetben nincs hová elbujdosnia hazájában... Sid Waddell tippje: 8-6 Lewis javára.




A 6. forduló programja
Március 17. - S.E.E.C., Glasgow
20:15 Terry Jenkins - James Wade
21:00 Raymond van Barneveld - Mark Webster
21:45 Simon Whitlock - Phil Taylor
22:30 Gary Anderson - Adrian Lewis


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése