2011. március 31., csütörtök

888.com Premier League Darts 2011 – 8. játéknap előzetes

Csütörtökön este már a 8. fordulóra kerül sor a 888.com Premier League-ben a walesi Cardiff-ban. Két fordulóval azt követően, hogy Gary Anderson játszhatott hazai közönség előtt a világbajnokkal, Adrian Lewis-zal, ezúttal Mark Webster teheti ugyanezt. Most azonban mégsem ez a mérkőzés, hanem a Phil Taylor- Raymond van Barneveld csúcstalálkozó tekinthető a forduló rangadójának.



A hónap elején Exeterben 8-3-ra végződött a párharcuk (Fotó: PDC)

Phil Taylor és Raymond van Barneveld 1990 óta 42 mérkőzést vívott egymással. 33 Taylor és 8 Barneveld győzelem mellett egyszer döntetlenre végződött találkozójuk. Eddigi 11 Premier League-beli rangadójuk közül 10-et Taylor nyert meg, egy döntetlenre végződött. Vagyis Barney olyasmire készül most, ami még sosem sikerült neki, hogy ebben a sorozatban legyőzze The Power-t. Mindenesetre, ha ez 8-4-re vagy annál simábban sikerülne neki, az egyúttal helycserét is jelentene kettejük között a tabella élén.

"Tudom, hogy mire vagyok képes, és Phil ellen a legjobbamat kell nyújtanom. Immáron kiegyensúlyozott vagyok és nem idegeskedek, illetve nem félek a vereségtől sem. Két éven keresztül pánikoltam, de rájöttem, hogy ha mosolygok és megmutatom a közönségnek, valamint a képernyőn keresztül az otthonról szurkolóknak is, hogy újra élvezem a játékot, akkor annak az eredménye már szinte magától jön. Phil ellen is megvan az esély minden mérkőzésen, csak élni kell vele, ki is kell tudni használni ezeket. A kiszállók különösen kritikusak, rengeteget is gyakorlom ezeket mostanában." - mondta Barneveld a Taylor elleni mérkőzésre készülve.

Phil Taylor így vélekedett: "Nagyon szeretek Raymond ellen játszani. Bár nem tudom megmondani, hogy miért, de mindig van valami különös abban, ha vele mérkőzök. Ha jó formában van, akkor lenyűgöző tud lenni. Hosszú éveken keresztül inspirált abban, hogy mindig tovább fejlődjek, igyekezzek mindig még jobb lenni. Az pedig, hogy a nyomomban van a táblázaton is különösen ösztönöz arra, hogy legyőzzem."


A játékosok első félidőben nyújtott teljesítménye, eredményei fordulóról fordulóra.
GY: győzelem, D: döntetlen, V: vereség




A 8. forduló programja
Március 31. - C.I.A., Cardiff
20:15 James Wade - Gary Anderson
21:00 Simon Whitlock - Terry Jenkins
21:45 Phil Taylor - Raymond van Barneveld
22:30 Adrian Lewis - Mark Webster




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése