2013. január 24., csütörtök

Végül, de nem utolsó sorban: Magyarország

Az ellenfelekkel való megismerkedést követően jöjjön a magyar csapat rövid bemutatása. Bezzeg Nándor már másodszor képviseli hazánkat ezen a rangos eseményen. Az ő szereplése evidens, olyannyira, hogy a meghívást is ő kapja személyesen a PDC-től. Társa ezúttal Mészáros Zsolt lesz, aki jelenleg a második pozícióból várja a hazai bajnokság hajráját.


Bezzeg Nándor a ProDarts-Hungary KSE játékosa, hazánk jelenlegi egyetlen a PDC-hez kötődő versenyzője. 2006 óta egyéni magyar bajnok, vagyis immáron megszakítás nélkül hét éve. És a sorozat folytatódni látszik, három fordulóval a zárás előtt fölényesen vezeti az idei bajnokságot is. Több, mint hússzoros magyar válogatott. PDC-s pályafutása a 2008-ban sikerrel megvívott kelet-európai kvalifikációval indult, mellyel - első magyarként - kiérdemelte a világbajnoki részvétel jogát. Ez a momentum azóta is meghatározója pályafutásának, hiszen azóta a PDC-nél versenyez. A világranglistán a legjobb száz között is jegyezték, ám az aktuális rangsorban nem található meg, ami nem is csoda, hiszen az elmúlt közel másfél évben csak a tavalyi Csapat Világbajnokságon szerepelt az elit mezőnyben. (Nándi PDC-s pályafutásáról bővebb írás már jelent meg korábban a Dartsvilágon. Ahhoz az összefoglalóhoz még egy további PDC-s torna tartozik, melynek első napjáról itt, a második napjáról pedig itt lehetett olvasni.) Korábban az európai tornákon szerepelve győzte le Wes Newtont és James Wade-et is, illetve a 2010-es Austrian Openen a legjobb 16-ig verekedte magát. Szerződés köti a legnagyobbak - köztük Phil Taylort - jelentős részét is támogató Unicorn céghez, amely a nevével fémjelzett Bezzeg Nándor nyílkészletet is a piacra dobott.




Mészáros Zsolt a Sport DC játékosa. Többszörös magyar válogatott, a legutóbbi bajnoki szezonban a nyolcadik helyen zárt, az idén azonban öt fordulót követően Nándi mögött a második helyen áll. Elmondható róla, hogy ő bír a második legnagyobb PDC-s tapasztalattal hazánkból, lévén már két hétvégét is eltöltött európai PDC tornákon. Először Ausztriában vívott meg sikeresen (Kaufmann Krisztiánnal együtt) egy pénteki kvalifikációt, melynek köszönhetően másnap Mark Dudbridge ellen mérkőzhetett, míg a németországi Gladbeckben a későbbi aznapi győztes, Colin Osborne ellen mutatkozhatott be. Ezúttal pedig a színpadon, a SkySports kamerái előtt, Bezzeg Nándor párjaként Magyarországot képviselve kell helytállnia. (Korábban már készült róla egy rövid bemutatás a Dartsvilágon.)




A két játékossal készített rövid interjú az elutazást megelőzően lesz majd olvasható a Dartsvilágon.

Magyarország csapata a tavalyi évben kapott először meghívást a PDC World Cup of Dartsra, amikor Bezzeg Nándor és Kaufmann Krisztián képviselték országunkat. Az irányított, rangsor szerinti "sorsolás" alapján a háromszoros világbajnokkal, John Parttal felálló Kanada volt az ellenfél, s egy páros mérkőzés keretében 5-3 arányban érvényesült a papírforma.

Az idei évben minimum két (szintén páros) mérkőzés vár Magyarországra. Elsőként Belgium ellen az egész Csapat Világkupa nyitómérkőzését vívjuk február 1-én 14 órai kezdettel, majd Észak-Írország következik még aznap este 20 órától, vagy másnap délután 14:30-tól. A PDC World Cup of Darts teljes, részletes menetrendje itt olvasható.   

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése