2013. január 30., szerda

Elutazás előtti interjú a magyar csapattal

Csütörtökön kel útra a két fős magyar csapat Hamburgba a pénteken kezdődő PDC Csapat Világkupára. Még az indulás előtti napokban készült az alábbi interjú az első körben Belgium és Észak-Írország ellen készülő Bezzeg Nándorral és Mészáros Zsolttal.



Elsőként Mészáros Zsolt válaszol a kérdésekre:

Hogyan fogadtad a hírt, amikor Nándi felhívott a lehetőséggel? 
- Természetesen örültem és boldogan mondtam igent. Majd másnap reggel tudatosult bennem milyen lehetőséget is kaptam, s ez pár napig rá is nyomta a bélyegét a tábla előtt töltött időre, teljesítményemre.

Manapság az ország egyik legnagyobb klubja áll mögötted, hogyan fogadták ott a szereplésed hírét? 
- Nagyon szerencsés helyzetben vagyok, kiváló klub áll mögöttem, ahol a csapatvezetőim teljes vállszélességgel kiállnak mellettem és csapattársaim is támogatásukról biztosítottak. Külön köszönet Bata "White Rose" Józsinak, aki a mirigyes fiúkat idézve: "Mondd ez hogy lett sztár?" refrént énekelgeti azóta nekem. 

Hogyan sikerült a felkészülésed, egyáltalán mi volt speciális benne, ami a PDC verseny miatt történt? 
- Az alap felkészülésem megmaradt, de ehhez párosult, hogy Bezzeg Nándival együtt edzhettünk. Nándi sok mentális és szakmai instrukcióval látott el, azt hiszem ez mindenkinek csak az előnyére válhat. Ő ezekben nagyon jó. Speciális talán abban volt a felkészülésem, hogy nagyobb hangsúlyt fektettem a magas kiszállók gyakorlására. 

Milyen érzésekkel, várakozásokkal készülsz Hamburgba, a színpadra, a SkySports kameráinak kereszttüzébe, John McDonald felkonferálására, ahol majd mindezektől elvonatkoztatva kell ugyanazokat a triplákat és a befejező duplákat megdobni, mint akármelyik hazai versenyhelyszínen is teszed? 
- Nagyjából tudom, hogy mire számítsak. Volt alkalmam párszor betekintést nyerni a PDC által rendezett versenyekbe, valamint Nándi is elmondta, mi vár majd ránk. Azt hiszem itt kell majd, hogy előtérbe kerüljön a stresszhelyzet kezelő képesség. Úgy gondolom ezeket én jól tűröm, hiszen az idegességemtől koncentrációt kapok ajándékba.


Most pedig következzen Bezzeg Nándor:

Mit szóltál hozzá, amikor olvastad a meghívót? Számítottál rá, hogy az idén is ott lehettek Hamburgban?
Reménykedtem, ha nem is voltam benne teljesen bizonyos. Ez ügyben elég későn hozzák meg a döntést. Türelmesen vártam. Mikor megláttam az e-mailt, ugráltam örömömben, még olvasás előtt. Ennél jobban nem is indulhatott volna az újév! 

Milyen emlékeket őrzöl Hamburgról egy évvel a tavalyi szereplés után? Hová rangsorolod ezt a tornát?
A torna a kiemelt versenyek egyike, saját magát rangsorolja. Egy kicsit más, mint a többi, de pont ettől kuriózum. Az emlékeim szépek, de nagyon örülök az új szabályoknak. A tavalyiakat egy kicsit igazságtalannak tartottam, de nem okozott problémát. Örültem, hogy ott lehetek, és most is örülök. Az előző évre rányomta bélyegét a Malév csődje, de minden évben nem történhet ilyen kellemetlenség, reményeim szerint most semmi nem vonja majd el a figyelmet. 

Milyen tapasztalatokkal gazdagodtál az elmúlt esztendőben, melyek már a segítségetekre lehetnek az idei versenyen?
Egy ilyen tornán az ember maximumra kapcsolja az érzékszerveit, hogy minél több hasznos dolog kerüljön a memóriába. Van mire visszaemlékeznem és újra élnem, sok tapasztalattal lettem gazdagabb. Ilyen vagy olyan módon, de hasznát fogom venni! Ami tavaly nagy meglepetéseket okozott az most már nem fog.

Láthattuk a tavalyi szintén nyitó találkozón, hogy nagyon nehezen akart megszületni az első dupla. Ti tizenhárom-, míg a kanadaiak nyolc kísérletet hibáztak el, mielőtt 2-2-ről John Part (talán nem is véletlenül pont ő) megdobta a D1-et. Az idén az első színpadi mérkőzésben Neked lesz a legnagyobb rutinod, de tényleg ennyire nyomasztó elkezdeni egy ilyen kaliberű tornát?
Tavaly nagyon az volt, de most már nem lesz az. Akkor is éreztem a nyitó mérkőzés súlyát, és biztos, hogy most is fogom, de könnyebb lesz. Nyitó mérkőzést játszani nem könnyű feladat. A közönség még „alszik” és fel kell ébreszteni őket, s mindezt úgy, hogy a fő feladat, a saját játékod ne lássa kárát. Ezt több rutinos játékos is lenyilatkozta már, ha választani lehetne, nem ezt választanám. Ám ismét a nyitó mérkőzés a miénk, de nem baj. Sőt, akár megtiszteltetésnek is vehetjük, hogy alkalmasnak találnak rá. Megoldjuk!

Hogyan tudod segíteni társad felkészülését? Beavatnád-e némileg az olvasókat, hogy miket osztasz meg vele ilyen esetben, mikre hívod fel a figyelmét?
Mindent amit fontosnak tartok, sőt a legkisebb apróságokat is! Ez csapatmunka, a páromnak is pontosan ugyanarra van szüksége, mint nekem, csak így érhetjük el a legtöbbet. Az idén egy kicsivel szerencsésebb vagyok, Zsoltival földrajzilag elérhető távolságban élünk, így a személyes kapcsolat és felkészülés is megadatott. Ez nagyon fontos. Találkozásaink során többször „átrágtuk” magunkat az egész folyamaton.


Hogyan fogadtad a sorsolás hírét, mit szólsz az ellenfelekhez, hogyan látod az esélyeiteket?
Esélyek... Mint fentebb említettem, örülök az új szabályoknak. Mindenki egységesen egy szokatlan helyzetben találja majd magát, csak páros küzdelem két körön keresztül is, ez nagy feladat mindenkinek. A torna történelmét nézve a teljesítmény elmarad a megszokott-tól, de nagyon sok szoros eredmény alakul ki. Egy példával élve: Taylor „menetelése” során ezen a tornán többet vesztett, mint nyert - és címvédőről beszélünk. Erről nem szabad megfeledkezni. Bármi lehetséges!

Milyen célokkal utaztok, mi az amivel már elégedetten jöhettek majd haza?
Túl sok a tényező, hogy ez irányba fogalmazzak meg célt, inkább nem szeretnék erre most válaszolni. Utána megmondom, hogy elégedett vagyok-e vagy sem. Zsoltival jó és erős párost alkotunk, a leglényegesebb, hogy a maximumot kihozzuk magunkból. De hogy az mire lesz elég majd az adott pillanatban - majd meglátjuk.

A hétvégi PDC kvalifikációs sorozat négy játéknapján 3x is dobtak 9-nyilast azok a játékosok, akik "csupán" a PDC-ben való szereplés lehetőségéért szálltak harcba. Mit szólsz ehhez a teljesítményhez? Szerinted előfordulhat 9-nyilas Hamburgban a páros játékok során is?
Ezen én már meg sem lepődök! Tömegével láttam azokat a játékosokat felszabadultan játszani, akik a BDO padjait koptatják és a PDC kifogástalan körülményei között a maximum szinte kirobban belőlük. Magam is átéltem ezt, igaz nem dobtam még 9-nyilast, de szinte mindig a maximumot tudtam nyújtani. Ismerős az érzés. Hogy Hamburgban lesz-e 9-nyilas vagy sem, nem tudom. Sokkal kisebb az esély, mint egy egyéni játékban, de nem kizárt. Meglátjuk hamarosan!

Köszönöm szépen, hogy válaszoltatok a Dartsvilág kérdéseire! Nincs más hátra, mint hogy jó utat és nagyon sikeres szereplést kívánjak Nektek, s azt hiszem nyugodtan tehetem ezt a Dartsvilág olvasóinak nevében is. HAJRÁ MAGYAROK!

Folytatás a Dartsvilágon a tervek szerint immár a helyszínről, illetve ugyanitt az esemény oldalán pénteken 14 órától remélhetőleg látható lesz élőben is a Belgium - Magyarország nyitómérkőzés, majd azt követően a hétvége folyamán a további találkozók is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése