2013. február 1., péntek

Változások a lebonyolításban, kezdés pénteken 14:30-tól

Egy hosszú csütörtöki utazást, majd pihenést követően már a helyszínen tartózkodik a magyar csapat a belgák elleni 14:30-as rajtra készülve. A délelőtti csarnokba érkezés után Bezzeg Nándor és Mészáros Zsolt átvették az alkalomra készült mezeket és elkezdték a gyakorló táblák előtti bemelegítést.

Őszintén szólva nem így terveztem az első hamburgi bejelentkezést, ám a közel 30 órán keresztüli internet nélküli állapot teljesen átírta ezt a forgatókönyvet. Hiába ugyanis minden gondos előkészület és néhány egészen különböző technikai eszköz, a wifi csodakorszakában (értsd: csoda, ha van…) még mindig a legjobb, ha az ember mobilinternet kapcsolattal is rendelkezik. Ám külföldön jellemzően nem rendelkezik, a roaming e tekintetben pedig – abszolút érthetetlenül – csillagászati összegekre rúg.

Vagyis egy tegnap esti írás helyett – melyben minden bizonnyal beszámoltam volna a meglepően népes és roppant erős mezőnyt felvonultató csütörtök esti kvalifikáció eredményeiről is - mire e sorok végre elérhetővé válnak már mindez érdektelenné lesz, hiszen pár órán belül elkezdődik a PDC Betfair World Cup of Darts 2013-as hétvégéje, s rögtön Magyarország csapata vonul majd fel elsőként az impozáns színpadra.

Így röviden csak a változásokról ejtek még szót. Ezek egyike a tegnapi utazás közben derült csak ki, hogy megváltoztatták a péntek (tehát ma) esti kiírást, és a délutáni vesztesek helyett a délutáni győztesek lépnek majd újra színpadra - akkor már a kiemelt országok csapatai ellen. A mai első vesztesek pedig majd szombaton délután mérkőznek meg a (papíron) legjobbakkal.

A módosítás időpontja kevéssé, ám a jogossága annál inkább érthető, hiszen maga a verseny válik tőle élvezetesebbé. Ez ugyanis azt jelenti, hogy minden csapat versenyben marad még szombatra, nem fordulhat elő az a (lássuk be, az eredeti kiírás szerint igen  valószínű) eset, hogy több nemzet számára már pénteken véget is érjen a Csapat Világkupa.


Aztán sorra jött a többi új információ is még csütörtökön este, illetve ma délelőtt (!). Változtak a délutáni kezdési időpontok. Pénteken 14:30-kor, míg szombaton 14 órakor kezdődik majd a játék. Az a páros mérkőzés, amely négy helyett 5 nyert legig tart majd. Egy dolog biztosan nem fog változni, dartsban mérik majd össze tudásukat a felek.

Előzőknél némileg kisebb horderejű új információ volt, hogy a páros mérkőzések előtt minden játékosnak csupán 3-3 bemelegítő dobásra van lehetősége, s azt követően máris kezdetét veszi a játék. (Igaz, hogy még a közönség beengedését megelőzően mindenki felmehet a színpadra egy leg erejéig – már amennyiben ezt a rendelkezésére álló 9 nyílból megoldja valaki. Három sorozat engedélyezett ugyanis ebben az időszakban a résztvevőknek a színpadi körülmények kipróbálására.)

Most pedig nincs más hátra, hamarosan kezdés, lehet szurkolni, remélhetőleg élőben is az interneten keresztül a Dartsvilág PDC World Cup of Darts összefoglaló oldalán. HAJRÁ MAGYAROK!

(Még egyszer tehát: Belgium legyőzése esetén már este – 20 órától - mérkőzik újra a magyar csapat Észak-Írország ellenében, míg ha a belgák ellen vereséget szenvednek Nándiék, akkor szombaton kora délután - 14 órakor - kerül sor az észak–írek elleni mérkőzésre.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése