2013. február 11., hétfő

Kelet-európai Super League Darts

A PDC egy új versenysorzatot indít Super League Darts Eastern Europe (SLDE) néven. Célja elsősorban játék-, s ezáltal fejlődési lehetőség biztosítása a régióban, ugyanakkor a sorozat győztese kvalifikálja magát a decemberi PDC Világbajnokságra is. Pénzdíjak tekintetében mind a nevezések, mind a nyeremények inkább csak jelképesek.



Az új sorozatban 16 játékos vehet részt a kelet-európai régióból, akik legalább 60 mérkőzést vívnak egymás ellen az évad során. A legjobb nyolc ezen felül külön rájátszáson vesz részt, ahol a végső helyezések eldöntésre kerülnek és a győztes játéklehetőséget kap a PDC Világbajnokságon a selejtező körből való indulásra.

Kilenc játékos meghívás alapján kerül a mezőnybe, köztük hazánkból Bezzeg Nándor és Mészáros Zsolt. A fennmaradó hét helyre egy hétvégi kvalifikációs sorozatból lehet bekerülni, akár további hét magyar is résztvevő lehet.



Az egész versenyt a selejtezőktől kezdve a helyosztókig Eisenstadtban bonyolítják le, összesen hat hétvége során. A selejtezőkre március 1-én és 2-án, a négy fordulóra, melyek során mindenki mindenki ellen körmérkőzést vív (tehát 15 mérkőzés vár mindenkire két nap során) április 6-7-én, július 27-28-án, augusztus 31-én - szeptember 1-én, és október 12-13-án, míg a döntőre november 16-án kerül sor. A mérkőzéseket - a záró helyosztók kivételével 6 nyert legre vívják.

A 16 résztvevő között a már említett honfitársainkon kívül biztos helye van két-két osztrák és horvát, valamint egy-egy cseh, szlovén és szlovák játékosnak. A selejtezőkön a már felsorolt nemzetek képviselőin túl szerbek, macedónok, bosnyákok, lengyelek és románok vehetnek részt.

A selejtező március 1-i és 2-i játéknapján három verseny kerül megrendezésre, s mindhárom mini torna döntőbe jutó versenyzői kvalifikálják magukat a sorozat 16  résztvevője közé. A hetedik selejtezős helyet a kvalifikációs sorozat döntőbe nem jutó legeredményesebbje szerzi meg.

A sorozatot több évre tervezik, de a következő évben már csupán egy kvalifikációs versenyt rendeznek, melyből ketten kerülnek be a résztvevők közé. Mindez azt jelenti, hogy érdemes az első évben sikerrel megvívni a kvalifikációt és utána bent ragadni a mezőnyben, ahová a későbbiek során vlsz. csak nehezebben lehet majd bekerülni.

A részletes, teljeskörű versenykiírás az MDSZ oldalán várható hamarosan.
Az angol nyelvű versenykiírás itt elérhető.

A selejtezőkre itt lehet regisztrálni. 

1 megjegyzés:

  1. Ez (már elnézést) k..va jó! Ha tehetem helyben szurkolok majd!!! Óriási lehetőség..haleluja!!!!!
    Üdv: Attis

    VálaszTörlés