2013. február 4., hétfő

Angol címvédés a PDC World Cup of Dartson

Ismét Anglia csapata nyerte a PDC World Cup of Darts csapatviadalt. A Phil Taylor, Adrian Lewis kettőssel felálló angolok ezúttal sem találtak legyőzőre a Hamburgban. A második helyre a Huybrechts-fivéreket felvonultató belga válogatott ért oda, míg a harmadik helyen Wales és nem kis meglepetésre Finnország osztoznak.

Bár a legvégén ugyanúgy, mint a torna kezdetén érvényesült a papírforma, közben rengeteg váratlan eredményt és érdekességet hordozott magában az idei PDC World Cup of Darts viadal. A győztesnek járó trófeát Phil Taylor és Adrian Lewis vehették át, ám mégsem igazán róluk szólt ez az esemény. A 16-szoros világbajnok a hátán vitte el a csapatot az újabb győzelemig, melyhez Adrian Lewis részéről elég volt egyetlen kiemelkedő teljesítmény is - igaz azt a legjobbkor hozta a szintén kétszeres világbajnok.


Egy tornagyőzelmet, különösen címvédést nem kell ugyan magyarázni, és természetesen nagyon jól kell hozzá teljesíteni, ám valahogy ez az angol kettős mégse lopta be magát a szívembe Hamburgban. Sokkal inkább lesz emlékezetes ez a Csapat Világkupa a végtelenül motivált, ugyanakkor roppant szimpatikus belgák nagyszerű eredményéről, a finnek talpra állásáról és frappáns visszavágásáról az időnként kirívóan sportszerűtlen német közönséggel szemben.

De ugyanúgy a felejthetetlen kategóriába tartozik a színes dél-afrikaiak szereplése és "tragédiája", valamint a roppant lelkes, ugyanakkor fegyelmezett japánok bravúros játéka. Kár, hogy a magyar csapat szerepléséről nem lehet hasonlókat elmondani, be kellett érnünk az értékes jelenléttel. Utólag még inkább könnyen továbbléphetünk a belgák elleni nyitómeccsen, ugyanakkor az észak-írek ellen bizony minden érthető magyarázat mellett is belefért volna, hogy emlékezetesebb nyomot hagyjunk magunk után.


Nem lehet elfelejteni az angolok győzelemhez vezető útját sem, hiszen már a többség számára vérengzéssel felérő nyolcaddöntők során két mérkőzésnyilat is csak távolról nézhettek Lewisék, majd a japánok is 2-1-re vezettek ellenük a mindent eldöntő páros mérkőzésen, amikor szinte bizonyosan Phil Taylor 160-as kiszállója mentette csak meg őket. Az elődöntőben előbb 3-1-re vezettek a walesiek a párosban, majd Richie Burnett tévesztett célt a győzelemért duplára dobva ellenük. Ehhez képest a döntő volt a legsimább, köszönhetően Phil Taylor nagyszerű játékának és Adrian Lewis egy mérkőzésre szóló fellángolásának. Jackpot akkor a 9-nyilasra rádobva egy tíz nyílból teljesített leget is produkált.


Röviden ennyit a torna zárásaként Hamburgból, hazatérve sort kerítek majd a nyereményjáték sorsolására, néhány vasárnapi képpel talán majd bővül még a fotógaléria is, és néhány benyomásomat, élményemet is vélhetően közzé fogok tenni még a versenyről, hiszen szinte mindvégig a háttérből követtem az eseményeket. Ismét jó volt itt lenni, a helyszínről tudósítani, amiért ezúton is külön köszönet a magyar színek képviselőinek Bezzeg Nándornak és Mészáros Zsoltnak - az ő jelenlétük nélkül erre sem kerülhetett volna sor.

1 megjegyzés:

  1. Köszönjük szépen a helyszíni közvetítésedet és a profi képeket Bé

    VálaszTörlés