2013. február 16., szombat

Ifjúsági PDC VB kvalifikáció is lesz Eisenstadtban

A gőzerővel szerveződő Super League Darts Eastern Europe selejtezősorozata mellett még egy jelentős eseményre kerül majd sor március 2-án Eisenstadtban. A felnőttek mellett a fiatalabbaknak is érdemes lesz útra kelni, hiszen ők a PDC Ifjúsági Világbajnokságra kvalifikálhatják magukat ugyanakkor és ugyanott.


Az első magyar nevezések már meg is érkeztek Eisenstadtba, és a legjobbak között  meghívottként résztvevő Mészáros Zsolt is megerősítette már indulását, a szervezők izgatottan várják a további regisztrációkat mind Magyarországról, mind pedig a környező országokból.

Nem ez lesz ugyanakkor az egyetlen jelentős darts esemény március első hétvégéjén a magyar határ közelében, hiszen március 2-án 14 órától rajtol az ifjúsági vetélkedő, ahol a tét nem kisebb, mint a március 22-én, a barnsley-beli Metrodome-ban rendezendő PDC Unicorn World Youth Championship-en való részvétel lehetősége. A győztes kvalifikálja magát a legnagyobb utánpótlás viadalra. A mérkőzéseket - a felnőttekéhez hasonlóan - 6 nyert legre vívják. Mindenki nevezhet, aki - hivatalosan - 2012. január 1-én még nem töltötte be a 22. életévét. (Praktikusan ez azt jelenti, hogy ma már akár 23 éves is lehet az illető, a lényeg, hogy a születési évszáma minimum 1990 legyen.)

Az Ifjúsági Világbajnokság első négy kiemeltje Arron Monk, Michael Smith, James Hubbard (a címvédő) és Jamie Lewis lesznek. További 44 játékos helye biztosított az ifi világranglistáról, és összesen 16-an kerülnek be különböző selejtezőkről, így az osztrákról is. Németországban éppen tegnap került sor erre, onnan két helyet lehetett megszerezni, melyre Max Hopp és Kai Gotthardt értek oda.

A fiatalokra is érvényesek a PDC öltözködési szabályai, sötét szövetnadrágban, galléros ingben és fekete cipőben kell a táblák elé állni (sportcipő, farmer, t-shirt és rövidnadrág nem megfelelő öltözéknek számít). Összesen 18 ország fiataljai számára adott az indulási lehetőség az eisenstadt-i tornán, ahol a nevezési díj 10 EUR.


A versenyek helyszíne a DC Eisenstadt térképen itt található.


Ide kapcsolódik, hogy a mai napon rajtolt a BULL's Super League Darts Germany sorozata, amelynek mintájára hozták létre a kelet-európai versenyeket is. A résztvevők az alábbi képen láthatók, míg név szerint a mai eredmények listájában lehet böngészni őket.

Fotó: PDC Europe

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése