2013. január 15., kedd

Új lebonyolítási rendben a PDC World Cup of Darts

Ahogy az várható volt, immár hivatalosan is kiadta a PDC a február 1-3. között Hamburgban - Magyarország részvételével - megrendezésre kerülő Betfair World Cup of Darts résztvevőit és lebonyolítási rendjét. Míg újfent 24 nemzet válogatottja lesz jelen a SkySports által végig élőben közvetített, 150.000 angol font összdíjazású eseményen, a lebonyolítási rend változik - a magyar csapatra így minimum két mérkőzés jut.


Számunkra kifejezetten kedvező változtatás történt a torna menetrendjében, ugyanis nyolc darab háromcsapatos csoportkörrel indul a verseny pénteken és szombaton délután, amely során körmérkőzésre kerül sor a három-három nemzet csapatai között. E körmérkőzéses szakaszban négy nyert leges mérkőzéseket vívnak a párosok. A folytatásban a csoportok első két helyezettje vesz részt, a 16 ország válogatottja kieséses rendszerben vív meg tovább a győzelemért.

A címvédők.

Azért a győzelemért, amelyen az eddigi két alkalommal Hollandia (Raymond van Barneveld és Co Stompe) és Anglia (Phil Taylor és Adrian Lewis) osztozott meg. A szigetországiak pontosan egy évvel ezelőtt, ugyanott Hamburgban nyerték meg a Csapat Világbajnokságot egy végletekig kiélezett, érzelemdús és emlékezetes döntőt követően - Ausztráliával szemben.

Az idei lebonyolítás során a 24 országot előzetes erősorrendben három csoportra osztották. Az első nyolc válogatottat már be is sorolták az A-H jelű csoportokba. Hozzájuk fognak majd sorsolni egy-egy csapatot a második és harmadik kalapból egyaránt. Magyarország csapata (Bezzeg Nándor és Mészáros Zsolt) a harmadik kalapban kapott helyet, így nekünk egy-egy ellenfél jut majd a nyolc legerősebb és a második legerősebb társaságból. A sorsolásra vélhetően csütörtökön, de legkésőbb e hétvégén kerül sor. Ahogy azt Nándi a Nemzeti Sportnak már elárulta, elsődleges cél a csoportkörből való továbbjutás, vagyis ott az első két hely valamelyikének megszerzése. Utána már a főtáblán jöhetne a folytatás.


A címvédőt természetesen az idén is Phil Taylor és Adrian Lewis képviseli majd, míg Raymond van Barneveld párja ezúttal Michael van Gerwen lesz. Ezek alapján nehezen képzelhető el, hogy új győztes neve kerüljön a trófeára - még szerencse, hogy a sport szépsége pontosan ebben rejlik, hogy azért a 22 további nemzet sem adja majd olcsón a bőrét, biztosan lesznek majd meglepő eredmények is. A tavalyi ezüstérmes Simon Whitlock és Paul Nicholson is újfent harcba száll majd, de nem esélytelen a Gary Anderson, Robert Thornton összetételű skót csapat sem, míg tavaly igen emlékezetes produkcióval rukkolt elő az idén előzetesen ötödik helyre rangsorolt Mark Webster, Richie Burnett is Wales képviseletében.

A résztvevő csapatok teljes listája képviselőikkel és a három sorsolási kalapra osztva a következő:

Az első kalapban a kiemeltek:
1. Anglia (Phil Taylor és Adrian Lewis) - A csoport
2. Hollandia (Michael van Gerwen és Raymond van Barneveld) - E csoport
3. Ausztrália (Simon Whitlock és Paul Nicholson) - G csoport
4. Skócia (Gary Anderson és Robert Thornton) - C csoport
5. Wales (Mark Webster és Richie Burnett) - D csoport
6. Észak-Írország(Brendan Dolan és Michael Mansell) - H csoport
7. Németország (Jyhan Artut és Andree Welge) - F csoport
8. Írország (William O'Connor és Connie Finnan) - B csoport

A második kalap csapatai:
Spanyolország (Antonio Alcinas és Carlos Rodriguez)
Belgium (Kim Huybrechts és Ronny Huybrechts)
Kanada (John Part és Jeff Smith)
Finnország (Jani Haavisto és Jarkko Komula)
Ausztria (Mensur Suljovic és Maik Langendorf)
Horvátország (Robert Marijanovic és Tonci Restovic)
Gibraltár (Dyson Parody és Dylan Duo)
Dánia (Per Laursen és Jann Hoffmann)

A harmadik kalapban:
Svédország (Magnus Caris és Par Riihonen)
Fülöp-szigetek (Lourence Ilagan és Christian Perez)
Japán (Haruki Muramatsu és Sho Katsumi)
Egyesült Államok (Darin Young és Larry Butler)
Dél-Afrika (Charl Pietersen és Shawn Hogan)
Új-Zéland (Phil Hazel és Craig Caldwell)
Magyarország (Bezzeg Nándor és Meszáros Zsolt)
Lengyelország (Krzysztof Kciuk és Krzysztof Ratajski)




A részletes lebonyolítási rendről a sorsolás ismeretében írok majd, csakúgy, mint a pénzdíjak elosztásáról is. Addig pedig lehet találgatni és kívánságokat megfogalmazni "Fortuna" irányába a magyar csapat csoportbeosztását illetően.


1 megjegyzés:

  1. Szorítok a fiúknak a jó sorsolásér és a sikeres szereplésér! És végre megint van Dartsvilág! Köszönjük!

    VálaszTörlés