2013. január 17., csütörtök

Észak-Írország és Belgium lesznek Magyarország a csoportellenfelei

Megtartották a PDC World Cup of Darts sorsolását, melynek eredményeképpen Észak-Írország és Belgium lesznek Magyarország csoportellenfelei a verseny nyitókörében. Az első mérkőzésre Belgium ellen február 1-én, pénteken délután kerül sor, és ennek eredményétől függően még aznap este, vagy szombat délután mérkőzik meg Bezzeg Nándor és Mészáros Zsolt az észak-írekkel Hamburgban.


A képlet relatív egyszerű, a Belgium elleni győzelem esetén csak szombaton kerül sor az Észak-Írország elleni találkozóra, míg ha vereséggel rajtol a csapat, akkor már péntek este megmérkőznek az észak-írekkel Nándiék. Ezen csoporttalálkozók során egy-egy páros mérkőzésre kerül sor, melyet négy győztes legre vívnak meg a felek. A csoportból az első két helyezett jut tovább a legjobb 16 nemzet válogatottja közé, ahonnan egyenes kieséssel folytatódik a verseny. Esetleges körbeverés vagy csak kettős holtverseny esetén a legarány dönt, melynek egyezésekor a mérkőzéseken nyújtott körátlag rangsorol. Számíthat tehát minden egyes leg és a mérkőzéseken nyújtott teljesítmény is.

A nyitó mérkőzésen a belgákat a két Huybrechts, Kim és Ronny képviseli, míg az észak-írek részéről Brendan Dolan és Michael Mansell állnak majd a dobóvonal mögé. Ha sikerülne a bravúr, vagyis legalább egyik előrébb rangsorolt nemzet legyőzése és megelőzése, akkor a folytatásban a Ausztrália, Horvátország, Új-Zéland alkotta trió közül kerülne ki a nyolcaddöntős ellenfél.

Hajrá magyarok!

Azoknak, akit már tavaly is figyelemmel követték az eseményeket számos újdonságot tartalmaz az idei lebonyolítás. Akik először találkoznak ezzel a PDC Major kategóriába (vagyis a legnagyobb versenyek sorába rangsorolt) tornával, azok relatív letisztult szabályokat ismerhetnek meg. Utóbbiaknak az egyedüli furcsaság talán csak a páros mérkőzések megrendezése lehet, ugyanis mind a csoportkörben, mind pedig a nyolcaddöntők során kizárólag párosban mérkőznek meg egymással a nemzetek. Egyéni találkozókra csak a negyeddöntőktől kezdve kerül sor.

Egyik nagy változás a 2012-es lebonyolításhoz képest, hogy ezúttal csoportkörrel indul a verseny, melyben minden rajthoz álló részt vesz. Tavaly csak a 9-24. helyre rangsorolt országok mérkőztek meg az első fordulóban, a nyolc kiemelt csak a második körben kezdte meg szereplését. Akkor a vesztes azonnal össze is csomagolhatott, míg idén mindenki kap még legalább egy javítási lehetőséget, vereséggel történő rajt esetére is.

Szintén változás, hogy az egyéni mérkőzések mellett már nincs akkora jelentősége a párosoknak, az idén már nincs a kétszeres pontérték, tehát egy megnyert párossal nem lehet két vesztett egyéni mérkőzést kiegyenlíteni.

Tavaly vidáman pózoltak, az idén újra meg kell küzdeniük ezért az élményért

A PDC World Cup of Darts részletes és teljes menetrendje, amely a torna során időről-időre frissül majd az eredményekkel ezen az oldalon érhető el. Amennyiben a Dartsvilág oldalán is elérhető mypremium.tv SkySports adásai elérhetőek lesznek a mérkőzések idején, úgy élőben nézhető lesz itt is az esemény. Rosszabb esetben az interneten kell  majd aktuálisan működő linket keresni a megtekintéshez. Aki PDC.TV előfizetéssel rendelkezik - vagy ez alkalommal előfizet, az tökéletes minőségben és biztonsággal élvezheti élőben az összecsapásokat - valamit utána a Premier League játéknapjait is.

1 megjegyzés:

  1. Üdv.
    Először is nagyon örülök, hogy újra van itt élet! Köszönjük!
    A cikkhez: Nekem úgy tűnik, egy kis szerencsével lehett volna "könyebb" csoportba is kerülni. Már ha ebben a mezőnyben van ilyen, de szerintem van. Kiemeltek közül az Észak-Írekre még azt mondom hogy nem a legütősebbek, de a második kalapból Belgák Huybrechts-einél talán lettek volna könnyebb ellenfelek is.
    Na de mindegy... én hiszek abban, hogy az amúgy is tiszteletreméltó két meccsnél többet fogunk játszani! HAJRÁ MAGYAROK!!!!!!!!

    VálaszTörlés