2011. június 4., szombat

Speedy Hire UK Open - 3. nap (szombat délután)

Izgalmas fordulatokkal tarkított remek mérkőzésekkel folytatódott szombat kora délután a UK Open. A negyedik fordulóban a tét a legjobb 16 közé kerülés volt. A világbajnoki címvédő tegnapi búcsúját követően ezúttal a friss Premier League győztes - ráadásul 5-1-es, majd 7-4-es vezetést követően - mondhatott búcsút a tornának. Gary Andersont az utóbbi időben újra remek formába lendült Paul Nicholson (a képen) győzte le 9-8 arányban.


Rögtön parázs mérkőzéssel indult a szombat délután, a színpadon az első mérkőzést Gary Anderson vívta Paul Nicholson-nal. Bár a másfél hete Premier League-t nyert skót már 5-1, majd 7-4 arányban is vezetett, a szintén remek formában versenyző - a legutóbbi Players Championship torna győztese - Nicholson nem adta fel, igyekezett egyre közelebb kerülni Andersonhoz, aki viszont 9 nyilat is elhibázott a 8-4-es vezetésért. Ez végül a mérkőzésbe került a "Repülő skót"-nak, mert onnantól Nicholson szárnyalt, fordított és nyert végül egy 83-as kiszállóval D9-re befejezve a mérkőzést. Mint később, a forduló befejezését követő sorsoláson kiderült, Paul Nicholson "jutalma" Phil Taylor lett a nyolcaddöntőben.

A legnagyobb fordulatot mégse az imént említett, hanem a Co Stompe - Mark Webster találkozó hozta. A holland 6-0-ra, majd 8-4-re vezettet, ám a Premier League-beli vesszőfutással végződő sorozatát kiheverő wales-i sorozatban 5 leget nyerve a maga javára fordította a mérkőzést és jutott a legjobb 16 közé.

Andy Smith vetett véget a fiatal, mindössze 19 esztendős Reece Robinson menetelésének (aki Barrie Bates-et, Wayne Mardle-t és Wayne Jones-t verte ki korábban), egy döntő leges, 9-8-ra végződő derbin.

További két U21-es játékos számára ért véget a torna ebben a körben, Michael Smith-t Raymond van Barneveld, míg a Wiener Neustadtban győztes Joe Cullen-t Peter Wright ütötte el a továbbjutástól.

Az amatőr Rileys kvalifikációból induló John Bowles-t azonban még Steve Beaton sem tudta megállítani. Peter Manley, Devon Petersen és Justin Pipe után a "Bronze Adonis"-t is legyőzte a 44 éves amatőr játékos, aki egy másik korábbi Lakeside-i döntős, Dave Chisnall ellen folytathatja a szombat esti nyolcaddöntők során.

Csak magát okolhatja kieséséért az utóbbi időben szintén formába lendült korábbi többszörös világbajnok John Part is, hiszen 5 meccsnyilat szalasztott el Robert Thornton ellen a mindent eldöntő leg során.

Phil Taylor 105,29-es átlagot dobva győzte le régi nagy riválisát Dennis Priestley-t, míg Terry Jenkins világbajnokverő öröme csupán egy fél napig tartott, James Wade-be ugyanis beletörött "The Bull" szarva.


A 4. forduló (16 közé jutásért) eredményei:
Paul Nicholson 9-8 Gary Anderson
Phil Taylor 9-3 Dennis Priestley
James Wade 9-6 Terry Jenkins
Dave Chisnall 9-7 Ronnie Baxter
Wes Newton 9-3 Michael van Gerwen
Andy Smith 9-8 Reece Robinson
Raymond van Barneveld 9-4 Michael Smith
Mark Webster 9-8 Co Stompe
Richie Burnett 9-6 Joe Murnan
Denis Ovens 9-4 Mark Walsh
Robert Thornton 9-8 John Part
Colin Osborne 9-7 Kirk Shepherd
Andy Boulton 9-5 Matthew Edgar
Mark Hylton 9-2 Andrew Gilding
John Bowles 9-8 Steve Beaton
Peter Wright 9-5 Joe Cullen

Az 5. forduló (nyolcaddöntők) párosítása:
Június 4. szombat, 20 órától
A színpadon
Richie Burnett - James Wade
Robert Thornton - Colin Osborne
Phil Taylor - Paul Nicholson
Raymond van Barneveld - Wes Newton
A 2-es táblán
Peter Wright - Mark Hylton
Andy Boulton - Mark Webster
Andy Smith _ Denis Ovens
John Bowles - Dave Chisnall

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése