2011. június 4., szombat

Speedy Hire UK Open - 3. nap, nyolcaddöntők (szombat este)

Paul Nicholson (a képen) Gary Anderson-t követően egy napon belül Phil Taylor-t is legyőzve bejutott a legjobb nyolc közé a Speedy Hire UK Open-en. Véget ért az amatőr kvalifikációkból érkezők menetelése, utolsó két képviselőjük búcsúzott a szombat esti nyolcaddöntőkben. A torna vasárnap kora délután a negyeddöntőkkel folytatódik, este pedig már bajnokavatásra kerül sor. Az is biztos, hogy azt a bajnokot sem Phil Taylor-nak, sem Gary Anderson-nak, sem Adrian Lewis-nak, sem pedig Raymond van Barneveldnek nem hívják majd.


Az első színpadi nyolcaddöntő végig szoros mérkőzést hozott James Wade és Richie Burnett között. Az első szünetre Wade szerzett vezetést egy közvetlen szünet előtti break-kel, melyet egy darabig imponálóan, majd a második szünetet követően - melyre 6-4-gyel vonultak a felek - kínkeservesen megőrzött egészen a mérkőzés végéig. Bár az utolsó három Wade által kezdett legben is borzasztóan rezgett a drót, mert az angol nyilai nemhogy a triplát, de szokatlanul sokszor még a 20-as szektort is eltévesztették. Ekkor már Burnett elpuskázott kiszállóinak is köszönhette "The Machine", hogy bemasírozhatott a legjobb nyolc közé.

A nap mérkőzése a várakozásoknak megfelelően a Phil Taylor - Paul Nicholson összecsapás volt. Nicholson borzasztó koncentráltan kétszer is break-elte a tizenötszörös világbajnokot, s ezzel 6-2-re, majd 7-3-ra lépett meg. A második szünetben Taylor is összeszedte magát, és mindent beleadva érkezett vissza a színpadra. Fel is zárkózott 7-6-ra, ám Nicholson újra hozva a kezdését 8-6-ra alakította az állást. Ekkor egy nyilat még a győzelemért is dobhatott a végén, ám a bullseye befejezés nem sikerült neki. 8-7-nél az ausztrál kezdhetett a mérkőzés megnyeréséért, de rá sem dobhatott a kiszállóra a leg végén. 8-8-nál a mindent eldöntő leget Phil Taylor kezdhette, ám hiába, mert túl sokat hibázott benne, s amikor Nicholson három darttal a kezében állhatott oda a D8-hoz, már nem hibázott.

A mérkőzést követően elég meggyötörten nyilatkozott a nap embere a SkySports riporterének: "Hulla fáradt vagyok. Abszolút mindent kiadtam most magamból, amim csak volt. Legyőztem ma egymás után a világ két legjobb játékosát, ám mindez még semmit nem jelent a tornagyőzelmet illetően. Annyian legyőzték már Phil-t, s mégse nyerték meg utána az aktuális versenyt. Én sem nyertem még meg a UK Opent, ehhez holnap még további három mérkőzést kellene nyerni. Most igyekszem kipihenni magam és felkészülni a holnapi folytatásra, amennyire csak lehetséges."  

A nap zárómérkőzésén Wes Newton pillanatok alatt kivégezte Raymond van Barneveld-et (64%-os kiszálló 13%-ossal szemben), gyakorlatilag a második szünetre véget is ért a mérkőzésük, melyet 9-1 arányban nyert meg az angol.


A nyolcaddöntők eredményei:
James Wade 9-7 Richie Burnett
Robert Thornton 9-7 Colin Osborne
Paul Nicholson 9-8 Phil Taylor
Wes Newton 9-1 Raymond van Barneveld
Mark Hylton 9-7 Peter Wright
Mark Webster 9-4 Andy Boulton
Denis Ovens 9-6 Andy Smith
Dave Chisnall 9-4 John Bowles

A negyeddöntők párosítása (10 nyert legre):
Június 5. vasárnap, 14 órától
Denis Ovens - Mark Hylton
Robert Thornton - Mark Webster
Dave Chisnall - Wes Newton
James Wade - Paul Nicholson


3 megjegyzés:

  1. Juszkó: "Ez a mai nap bővelkedett meglepetéssel, Barney nagyon nem volt ott a tábla előtt, Taylornak meg duplákat kell gyakorolnia. Remélem lesz Taylornak valami kis interjúja a veresége után."
    A megjegyzés az élő közvetítéshez lett írva, átraktam ide a helyére - a szerk.

    VálaszTörlés
  2. Szinte biztosan nem lesz Taylor interjú a veresége után. Többnyire eleve csak a győztessel szoktak interjút készíteni, ráadásul láthatóan nem is viselte könnyen a vereségét. Amikor Nicholson először break-elte (2-1), állítólag olyat is mondott (obszcént), amiért még a megbüntetését is elképzelhetőnek tartják.

    VálaszTörlés
  3. A Premier Leagueben is volt egy kis interjú Taylorral, pedig kikapott :)

    VálaszTörlés