2011. június 17., péntek

PDC versenynaptár - két új időpont

Két új versenyidőpontot tett közzé a PDC. Egyrészt a Players Championship Final, azaz a hétvégente zajló sorozat döntőjének időpontját, valamint a World Cup of Darts, azaz a tavaly első ízben megrendezett Csapat Világkupa idejét határozták meg.



Korábban a Players Championship Final-t a következő év elején rendezték a Premier League rajtját megelőzően. Az idén például február elején zajlott a négy napos torna, 32 részvevővel, és Phil Taylor győzelmével zárult.

A 2011-es sorozat döntőjére azonban még a tárgyéveben, azaz 2011. december 1-4. között kerül sor a Donchaster Dome-ban, rögtön egy héttel az utolsó, wigan-i fordulót követően. Sajnálatos módon televíziós közvetítésről nem szól a hír, ami könnyen jelentheti azt, hogy csak a helyszínen követhető majd figyelemmel a torna.

A második ízben megrendezésre kerülő World Cup of Darts-ra 2012. február elején kerül sor, melyet a Sky Sports élőben közvetít majd. Az eddigi egyetlen Csapat Világkupára 2010. decemberében került sor. Már akkor is sokan kérdezték, hogy a sok csapat között miért nincsenek ott a magyarok is. Nos ennek roppant egyszerű oka volt, egy országot ugyanis két PDC ranglistával rendelkező játékos képvisel, míg hazánknak akkor - és egyelőre sajnos azóta is - csupán egyetlen ranglistás játékosa van, a jelenleg a 128. helyen tartózkodó Bezzeg Nándor.

Wiener Neustadt-ban nem álltunk távol tőle, hogy újabb magyar név kerüljön fel a listára, Kaufmann Krisztiánnak és Mészáros Zsoltnak is csupán egyetlen főtáblás győzelem hiányzott ehhez. Innen nézve különösen kár, hogy Kafu a második napon már nem is tudott ott lenni, hogy a selejtezőben kivívott jogával élve elinduljon a vasárnapi versenyen is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése