2011. június 11., szombat

PDC Players Championship, Barnsley - Eddie Cox emlékverseny

Phil Taylor nélkül, 111 indulóval rendezték szombaton a barnsley-beli Metrodome-ban Eddie Cox emlékversenyként a Players Championship sorozat idei 11. tornáját, melyen drámai elődöntőket követően a döntőben Steve Brown-t legyőzve ismét a kirobbanó formában versenyző Paul Nicholson (a képen) győzött. Az ifjúságiak esti tornáját Reece Robinson nyerte.



Sokaknak már az első fordulóban véget ért a szombati játéknap azok közül, akik nem feltétlenül ehhez vannak szokva. Mark Dudbridge, Jelle Klaasen, Kevin McDine, Andy Smith és Peter Manley is az első mérkőzését követően búcsúzott, de ugyanígy járt a fiatalok jelentős része is, mint pl. Michael Smith, Reece Robinson, Ryan Harrington és Adam Smith-Neale.

Mervyn King nem lehetett különösebben boldog, ha a sorsolást követően ránézett a táblára, ám ehhez képest igencsak jól szerepelt a legutóbb januárban Halléban tornagyőzelmet arató világranglista kilencedik helyezettje. Az első körben erőnyerő volt, így első mérkőzését John Henderson ellen vívta, majd James Wade és Gary Anderson következett. Mindhárom meccsét 6-5-tel fejezte be King, majd beleszaladt Paul Nicholsonba is, akivel már nem bírt, 1-6 lett a vége.

Közben a második fordulóban kiszállt a további játékból Simon Whitlock, Adrian Lewis, Colin Lloyd, Vincent van der Voort, Colin Osborne, Andy Hamilton és Ronnie Baxter is.

A csillaghullást követően az elődöntőkbe Paul Nicholson, Dave Chisnall, Steve Brown és Justin Pipe jutottak be, ahol aztán drámai mérkőzéseket játszottak egymással. A Nicholson-Chisnall mérkőzés döntő játékában utóbbi 124-es kiszállóra dobott rá, ám elhibázta a D8-as befejezést (Nicholson-nak ekkor még 273 pontja volt...). Majd újabb négy meccsnyíl elszalasztását követően Nicholson 76-ról két nyíllal végett vetett a mérkőzésnek. Ám még ezt is felülmúlta a második elődöntő vége, melyben Justin Pipe 0-3-ról feljőve 5-5-nél egy 180-100-140-es kezdést követően a negyedik körben utolsó nyíllal nem dobott rá a Bull-ra, 32-re kerekítve helyette. Ám nem jött be a számítása, Brown ugyanis 156-ról befejezte a mérkőzést. Justin Pipe-nak így a 32-re se kellett rádobnia a meg sem kísérelt Bull-os befejezés helyett, csomagolhatta össze nyilait és a nézők közé került a döntőre. 

A fináléban Brown 1-0-ra és 3-2-re még vezetett, ám az ezt követő két legben előbb egy 161-es, majd 164-es kiszálló kísérlet befejezése sem sikerült neki, ennyi pedig elég volt Nicholson-nak ahhoz, hogy megfordítsa a mérkőzést.

"Az elmúlt vasárnapot követően természetesen nagyon fáradt voltam, hiszen kihívásokkal teli napok után voltam a UK Open-en. Ám a hét első napjaiban sikerült valamelyest regenerálódnom, így újra némi energiával feltöltve jöttem ide a hétvégére. A mai napon nem feltétlenül érdemeltem győzelmet minden mérkőzésen, de akár előnyben, akár hátrányban vagyok, én mindig a végsőkig harcolok a győzelemért. Nagyon keményen készültem erre a szezonra és boldog vagyok, hogy kezd beérni a munkám és újra nyerő szériába kerültem. nagyon szeretnék a legjobb tíz közé bekerülni." - nyilatkozta a győztes.



A végjátékok teljes eredménylistája: 

Players Championship 11, Barnsley - 2011. június 11. 

Paul Nicholson tiszteleg a közönségnek (Fotó: Chris Sargeant)
Nyolcaddöntők
Mervyn King 6-5 Gary Anderson
Paul Nicholson 6-3 Mark Wesbter
Dave Chisnall 6-5 Mark Walsh
John Part 6-3 Roland Scholten
Steve Brown 6-5 Terry Jenkins
Brian Woods 6-1 Alan Tabern
Robert Thornton 6-2 Steve Hine
Justin Pipe 6-3 Peter Hudson 

Negyeddöntők
Paul Nicholson 6-1 Mervyn King
Dave Chisnall 6-2 John Part
Steve Brown 6-5 Brian Woods
Justin Pipe 6-1 Robert Thornton 

Elődöntők
Paul Nicholson 6-5 Dave Chisnall
Steve Brown 6-5 Justin Pipe 

Döntő
PAUL NICHOLSON 6-4 Steve Brown



Phil Taylor és Raymond van Barneveld távolmaradása mellett volt még egy igazolt hiányzó is, Wes Newton (a képen) visszalépett ugyanis a hétvégi versenytől. A UK Open döntősének a versenyt megelőző napon, pénteken megszületett első gyermeke, Fraser. Paul Nicholson a döntőt követően a Newton családnak ajánlotta győzelmét. "Wes az elsők között hívott fel a győzelmet követően, ami igazán sokat jelent nekem, hiszen még csak egy nappal vagyunk a gyermeke megszületése után. Wes nagy motiváció volt számomra a kiváló játékával, remélem, hogy hamarosan én is követem őt a legjobb tíz közé." - mondta Nicholson.


PDC Unicorn Youth Tour 9, Barnsley - 2011. június 11. 

Nyolcaddöntők
Reece Robinson 3-0 Paul Barham
Christopher Lawrence 3-1 Ryan Maher
Sam Hill 3-1 James Young
Adam Smith-Neale 3-0 Curtis Hammond
Michael van Gerwen 3-0 Michael Smith
Adam Hunt 3-1 Joe Cullen
Shaun Griffiths 3-1 James Thompson
Scott Taylor 3-1 Josh Jones

Ezúttal Reece Robinson mosolyoghat Harrington balján (Fotó: PDC)
Negyeddöntők
Reece Robinson 3-2 Christoper Lawrence
Adam Smith-Neale 3-1 Sam Hill
Michael van Gerwen 3-2 Adam Hunt
Shaun Griffiths 3-2 Scott Taylor

Elődöntők
Reece Robinson 4-1 Adam Smith-Neale
Shaun Griffiths 4-3 Michael van Gerwen

Döntő
REECE ROBINSON 4-0 Shaun Griffiths


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése