2011. június 12., vasárnap

PDC Players Championship, Barnsley - Bobby Bourn emlékverseny

A vasárnapi játéknapon 112 indulóval Bobby Bourn emlékversenyként rendezték Barnsley-ban a Players Championship 12. fordulóját. A győzelmet ezúttal az ellenállhatatlanul játszó Andy Smith (a képen) szerezte meg, de Dave Chisnall is újabb remek szereplést tudhat maga mögött a döntőbe kerülésével. Hosszabb szünet után újra 9-nyilas játéknak örülhettek a PDC-nél.


Április óta hiánycikk volt a 9-nyilas játék a PDC versenyein, most azonban Simon Whitlock-nak a harmadik fordulóban sikerült egy tökéletes leg, ráadásul még az aktuális mérkőzést is meg tudta nyerni Devon Petersen ellen (6-4). Sorozata még az ínyenceket is vélhetően kielégíti, hiszen a megszokottakkal ellentétben ő 180-177-144-gyel abszolválta a 9-nyilast, az utolsó sorozatot T18-T18-D18-cal teljesítve. Igaz, utána Dave Chisnall (aki az idén csatlakozott a PDC táborához és már két 9-nyilast is dobott, az ő nevéhez fűződött az eddigi utolsó is április 30-án) nagyon csúnyán elintézte a tavaly szebb napokat látott ausztrált.

Nem volt egy sikeres hétvégéje Mark Dudbridge, Peter Manley, Kevin McDine és Steve Farmer mellett a világbajnoki címvédő Adrian Lewis-nak sem, a felsoroltakhoz hasonlóan még csak mérkőzést sem tudott nyerni "Jackpot", hiszen csupán erőnyerőként jutott a második fordulóba, ahol szombaton Chris Aubrey, vasárnap pedig Dave Smith győzte le őt egyaránt 6-5 arányban. Pedig a mai napon 5-1-re is vezetett a világbajnok.

A szombaton győztes Paul Nicholson-t Steve Beaton ütötte el a továbbjutástól a harmadik körben, míg a döntős Steve Brown-nak vasárnap a második forduló jelentette a végállomást (Adrian Gray ellen 2-6).

A döntőben Andy Smith sokszor nem bízta a véletlenre a leg sorsát. A másodikban 135-100-180, a negyedikben 140-140-180, az ötödikben 180-140-100, a hatodikban 140-180-145 volt a sorozata... Döntőbeli átlaga így 106,71 lett. Ennek Dave Chisnall sem találta az ellenszerét, aki így a szombati harmadik helyét követően egy második helyezéssel ötezer angol fontra (mintegy másfél millió forint) kerekítette hétvégi keresetét. Andy Smith pedig folytatta immár három éve tartó sorozatát, hiszen harmadik éve nyer júniusban PDC Pro Tour versenyt.

"Az emberek nem is tudják, hogy mekkora nyomás alatt játszom én és a hozzám hasonlóak, akik hatalmas teljesítménykényszerben vannak, hogy kvalifikálják magukat az olyan nagy tornákra, mint pl. a World Matchplay is. A mai napon Wayne Atwood-nak három nyila is volt a D20-ra, hogy legyőzzön, majd James Richardson vezetett 5-1-re ellenem, onnan tudtam 6-5-tel a magam javára fordítani a találkozót. Azt követően már jól ment a játék. Általában, amikor bekerülök egy döntőbe, azt sikerül is megnyernem, és így történt ez mai is, amiért nagyon hálás vagyok, mert ezzel kvalifikáltam magam Blackpool-ba." - mondta Andy Smith.


A végjátékok teljes eredménylistája: 

Players Championship 12, Barnsley - 2011. június 12. 

Nyolcaddöntők 
Dave Chisnall 6-0 Simon Whitlock
Wayne Jones 6-2 Mark Webster
Steve Beaton 6-4 Matt Clark
Mark Hylton 6-4 Denis Ovens
Gary Anderson 6-2 Peter Wright
Andy Smith 6-2 Andy Hamilton
John Part 6-2 Richie Burnett
James Wade 6-4 Shaun Griffiths  

Negyeddöntők 
Dave Chisnall 6-3 Wayne Jones
Mark Hylton 6-5 Steve Beaton
Andy Smith 6-1 Gary Anderson
James Wade 6-3 John Part 

Elődöntők
Dave Chisnall 6-5 Mark Hylton
Andy Smith 6-3 James Wade 

Final  
ANDY SMITH 6-2 Dave Chisnall


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése