2011. június 29., szerda

Painter-nek immár minden kristálytiszta

Kevin Painter a legújabb a PDC sztárjátékos, aki lézeres szemműtéten esett át. A korábbi világbajnoki döntős az utóbbi két évben kikerült a legjobb 16 közül is a világranglistán, miután a negyeddöntőnél egyszer sem sikerült tovább jutnia nagy tornán.
 
 
 
 
A legutóbbi, UK Open 3. fordulójában elszenvedett Denis Ovens elleni vereségét követően beszélt Paul Nicholson-nal, aki három Players Championship tornát is nyert az idén azt követően, hogy hasonló szemműtéten ment keresztül az év elején. 
 
A júniusi nuland-i tornát követően Painter is rászánta magát a beavatkozásra, és úgy véli, hogy máris profitált belőle a júliusi World Matchplay-ra való felkészülése során. "Őszintén szólva már az utóbbi másfél évben szenvedtem a látásommal. A végső lökést azonban a UK Open adta meg, ahol egy hátsó táblánál mérkőztem, és egész egyszerűen nem láttam tisztán a táblát, a számok is homályosak voltak rajta." 
 
"Már most is látom a különbséget. A műtétet követő első gyakorlásom során tíz perc elteltével dobtam egy 9-nyilast."
 
A World Matchplay első fordulójában az aktuális világbajnok, Adrian Lewis ellen kezd majd Painter, amely mérkőzést sokan a nyitónap - július 16., szombat - fénypontjaként várnak a blackpool-i Winter Garden-ben. Ott, ahol egyébként nem ment eddig túl jól a "Művész Úrnak" (ez Painter művészneve - "The Artist"). A legjobban tavaly szerepelt, amikor a negyeddöntőig jutott, ahol a későbbi győztes Phil Taylor állította meg. 
 
"Már alig várom!" - tette hozzá Painter. "Tisztában vagyok vele, hogy nehéz lesz, mégiscsak ő a világbajnok, de ha túl lazán veszi a mérkőzést, akkor ki fog kapni. Jól állok az egymás elleni párharcban, a legutóbbit egy világbajnoki negyeddöntőben vívtuk nagyobb tornán, és ott is én győztem, de egyébként sem tartok senkitől." 
 
"Hallom, hogy néhányan azt rebesgetik, hogy karrierem a végéhez közeledik, de ez marhaság! Még mindig úgy gondolom, hogy képes vagyok nagy torna megnyerésére is. Ellenkező esetben minek lennék ott a versenyeken hétről-hétre. Sok van még ebben az öreg kutyában. Én még hiszek magamban és van ambícióm is. Ez az első időszak, hogy nem vagyok benne a 16-ban, de ez különösebben nem zavar, és biztos vagyok benne, hogy az éles látás nagy különbséget fog jelenteni. Ez az önbizalmamnak is újabb lökést ad." 
 
Pedig sokan gondolják úgy, hogy legalábbis önbizalom tekintetében Painter-nek már nemigen van hova tovább fejlődnie...


Forrás: PDC, Unicorn - Magyar fordítás © Holczer Péter / Dartsvilág

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése