2011. június 7., kedd

Speedy Hire UK Open 2011 - a döntőt követő nyilatkozatok

Az alábbiakban olvasható a győztes James Wade, valamint a második helyezett, Wes Newton vasárnap esti Speedy Hire UK Open döntőjét követő nyilatkozata.






Wes Newton, aki életében először jutott be egy a nagy tornák sorába tartozó verseny fináléjába, és akinek új menedzsere lesz a UK Opent követően Peter Manley személyében: "Boldog vagyok, de egyúttal némiképp csalódott is. Amikor bejutsz egy döntőbe, akkor meg is akarod azt nyerni. Ám James volt a jobb játékos, gratulálok a győzelméhez. Nagy csata volt, bár egyikünk sem játszott csúcsformában. Számomra ez egy új szituáció volt, és sok pozitív tapasztalattal gazdagodtam - önbizalmam is jelentősen növekedett. 6-4-es vezetésemnél vonultunk a szünetre, de úgy tűnt, hogy nekem nagyon nem tett jót az a pihenő, hiszen ahogy visszajöttünk, három leget nyert zsinórban. Ezzel pillanat alatt én kerültem hátrányba. Ő pedig többet már nem is engedett előnyhöz jutni. 
A döntő miatt csalódott vagyok, mert tisztában vagyok azzal, hogy tudok én ennél sokkal jobban is játszani, de ez még csak az első színpadi döntőm volt, remélem később már többre is képes leszek ebben a helyzetben is. Ha azt nézem, hogy hol álltam két évvel ezelőtt, akkor ez feltétlenül nagy eredmény a számomra. Akkor kikerültem a legjobb 32 közül, és kis híján felhagytam a játékkal. Most azonban rendkívül kiegyensúlyozott és boldog vagyok. Minden tekintetben rendben van életem, a játék is remekül megy, ráadásul két héten belül apa leszek, megszületik ugyanis az első gyermekünk. Kicsit ideges is voltam is a UK Open alatt, hogy Stacey is itt tudjon maradni. A mérkőzések között mindig ellenőriztem is, hogy minden rendben van-e vele."




James Wade, aki győzelmével egyben visszaszerezte a harmadik helyet is a világranglistán, megelőzve Gary Anderson-t: "Ez valami csodálatos érzés! Mindenki ismeri az egészségügyi problémáimat, melyek miatt a klinikán kötöttem ki, de immár jó helyen vagyok és boldogabb vagyok, mint valaha is voltam. Szeretném megköszönni minden szponzoromnak, hogy mindvégig kiálltak mellettem. Nehéz időszak volt az a számomra, de immár túl vagyok a nehezén. Külön köszönöm a menedzseremnek és egyben a legjobb barátomnak Jason Thame-nek, aki mindvégig támogatott és segített engem. Immár könnyebb lett az életem és úgy vélem, a világbajnoki címet is célba vehetem. A UK Open-en meglehetősen nehéz nyerni, ráadásul nekem már az első naptól kezdve játszanom kellett, bár ez már nagyon távolinak tűnik nekem. Minden mérkőzés egyre nehezebb, de ez minden játékosra igaz. 
Összességében büszke pillanat ez a számomra. Wes nagyszerűen teljesített azzal, hogy a döntőbe került, ahol mindkettőnknek nehéz dolga volt már.  Úgy érzem, legalább 5-6 leget adtam oda neki a döntőben. A nap során több liter vizet ittam meg, mindketten fáradtak voltunk már a fináléra. Most különösen élvezem ezt a sikert, mert nehéz időszak áll mögöttem."
 



Fotók: Chris Sargeant és PDC/Mark Lawrence)

Forrás: PDC és Unicorn - Magyar fordítás © Holczer Péter / Dartsvilág


A PDC Players Championship sorozatai már e hétvégén folytatódnak Barnsley-ban, majd a következő hétvégén újra Európában, a hollandiai Nuland-ban kerül sor a kettős fordulóra.

Majd egy hónapos szünet után a következő nagy TV-s eseményt július 16-24. között rendezik meg, amely nem más, mint a World Matchplay - sokak kedvenc versenyhelyszíne az impozáns blakcpool-i Winter Garden-ben. A tornán - ahol Phil Taylor indulhat címvédőként -  32 játékos vesz részt az aktuális világranglistán, valamint a Players Championship ranglistán elfoglalt helyezéseik alapján.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése