2011. február 21., hétfő

Jegyek és nevezési lehetőségek a wiener neustadt-i PDC tornára

A jelentős érdeklődésre való tekintettel egyelőre újra kaphatók belépőjegyek és lehetőség van a kvalifikációra való nevezésre is a májusi wiener neustadt-i PDC tornára, miután nagyobb csarnokba került a rendezvény és felemelték a selejtező létszámát is. Ugyanott rendezik a PDC Unicorn Youth Tour (U21) egyik állomását is, melyre már szintén lehet nevezni!



Korábban már írtam az újabb jegyvásárlási lehetőségről, ám időközben kiderült, hogy a kvalifikáció létszámát is felemelték, a 128-ban meghatározott indulói létszámot 256-ra bővítették ki, így újra megnyílt a lehetőség a nevezésre 25 eurós (május 2-ig előre átutalandó!) nevezési díj ellenében. A megemelt létszám nem jelent ugyanakkor több selejtezős helyet a főtáblán, oda továbbra is 16-an jutnak fel, ám ők mind szombaton, mind pedig vasárnap rajthoz állhatnak a legjobbak között. (Ezért naponta további 15-15 eurót kell még leszurkolniuk a szerencséseknek.)

A kvalifikációt május 13-án, pénteken este 20 órától rendezik (regisztráció szigorúan 19 óráig) és 4 nyert (a 128-ba jutásért még csak 3 nyert) legig tartanak ezek a mérkőzések.

A kvalifikációról a hivatalos információk (németül) és a nevezésre mutató link itt érhető el.


A tavalyi U21-es VB döntősei (Fotó: PDC)

A wiener neustadt-i hétvégét az U21-esek vetélkedése teszi teljessé. Idén indította el a PDC a 15 tornából álló PDC Unicorn Youth Tour-t, melynek hatodik állomása lesz a bécsújhelyi május 14-én, szombaton. A versenyen a 14-21 év közöttiek vehetnek részt maximum 128-an, a felnőtt kvalifikációhoz hasonlóan 25 eurós nevezési díj ellenében. Már lehet nevezni és valószínűleg érdemes is ezt mielőbb megtenni, mert könnyen előfordulhat, hogy gyorsan betelik majd ez a létszám is.

A magam részéről bízom benne, hogy többen is élnek majd a tehetséges hazai játékosok közül a rendkívüli lehetőséggel, hogy pár km-re a magyar határtól ilyen kaliberű versenyen vehetnek részt. Remélem, hogy minimálisan a Darányi-testvérek, Tax Tibor és Kovács Patrik ott lesz az indulók között, lehetővé teszik ezt számukra egyesületeik, támogatóik.


1 megjegyzés: